Sayfa 13/15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon
Arama sonucu : 116 madde; 97 - 104 arası.

Konu: PATEK Pasifik Donanım Yazılım

1. HÜSEYİN GÖKÇE / ANKARA

Pasifik Teknoloji’nin savunma sanayii teknolojileri alanında faaliyet gösteren şirketi TİTRA, insansız helikopter ALPİN ve kamikaze İHA DELİ ile katma değerli ihracatı artırmaya odaklandı. Pasifik Teknoloji Yönetim Kurulu üyesi ve TİTRA Teknoloji Kurucu Ortağı Muhammed Selman Dönmez, özellikle insansız hava araçları (İHA) ekosisteminde yeni nesil teknolojilere yatırım yaparak, yerli ve milli çözümlerimizi uluslararası pazarda rekabet edebilir hale getirdiklerini bildirdi.

İnsansız sistemler, akıllı sağlık, akıllı şehirler, yapay zeka, büyük veri ve siber güvenlik alanlarında faaliyet gösteren TİTRA teknoloji, askeri ve sivil kullanıma yönelik otonom teknolojiler üzerine de çalışmalar yapıyor.

TİTRA’nın geliştirdiği Türkiye’nin ilk insansız helikopter ALPİN’in tam dolu yakıt tankı ile 9 saat havada kalıp, 200 kilograma kadar faydalı yükü taşıyabildiğini vurgulayan Dönmez, menzilin 850 km’yi bulduğunu aktardı. ALPİN’in askeri görevlerde ulaşılması zor yerlere lojistik ihtiyacının hızlı giderilmesi için kullanıldığını dile getiren Muhammed Selman Dönmez, yol güvenliği gibi destek ihtiyacını ortadan kaldırarak riskleri de azalttığını bildirdi.

Yapay zeka destekli kamikaze İHA
    Yine TİTRA Teknoloji bünyesinde geliştirilen DELİ Taktik Kamikaze Sisteminin, yapay zeka destekli hedef tespit, sınıflandırma ve sürü uçuş yetenekleriyle öne çıktığını söyleyen Dönmez, sahada üstün operasyonel başarı sağlandığını, görüş alanı ötesindeki hedeflerin etkisiz hale getirilmesi için özel olarak tasarlandığını anlattı. Dönmez, “Farklı harp başlıklarına uyum sağlayan modüler yapısı, güvenli geri çağırma imkanı sunan elektromekanik tapa sistemi ve elektrik motorlu sessiz çalışma özelliği sayesinde DELİ 2, yüksek hassasiyetli hedef imha kabiliyeti sundu. GNSS’siz ortamlarda çalışabilen DELİ Mini ise 30 dakikalık uçuş süresi, 35 kilometre menzil ve 20 kilometrelik kontrol mesafesiyle geniş operasyonel alanlarda esnek kullanım imkanı sağladı†ifadelerini kullandı.

“Türk mühendisler geliştirdiâ€
    İnsansız sistemlerde küresel pazar payını artırmak ve Türkiye’nin savunma sanayi ihracatına katkı sunmak amacıyla üretim kapasitesini genişlettiklerini söyleyen Muhammed Selman Dönmez, TİTRA’nın iştiraki olan SAVX Teknoloji tarafından geliştirilen MERKÜT FPV kamikaze İHA’nın entegre edilen termal görüntüleme kabiliyeti ile operasyonel etkinliğini artırdığını ifade etti. Dönmez İHA’nın; uçuş sistemi, mühimmat ateşleme mekanizmaları, haberleşme ve aviyonik sistemleri, motoru ve oto pilot sisteminin yerli olarak üretildiğini anlattı. Türk mühendislerinin geliştirdikleri sistemlerle küresel pazarda öncü bir şirket olma yönünde kararlı oldukların vurgulayan Dönmez, “Özellikle insansız hava araçları (İHA) ekosisteminde yeni nesil teknolojilere yatırım yaparak, yerli ve milli çözümlerimizi uluslararası rekabet edebilir hale getiriyoruz. ALPİN insansız helikopterimiz ve DELİ kamikaze İHA gibi sistemlerimizle, yüksek katma değerli ihracat potansiyelimizi artırmayı hedefliyoruz†değerlendirmesinde bulundu.

İnternet üzerinden para gönderenler dikkat! Vergi borcunuz çıkabilir
    İnternet üzerinden para gönderenler dikkat! Vergi borcunuz çıkabilir
    Benzine zam ya da indirim var mı? İşte 12 Mart 2025 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
    Benzine zam ya da indirim var mı? İşte 12 Mart 2025 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları
    Rekor kırıldı! Kullanıcılar mobil uygulamalarda 5 trilyon saat harcadı
    Rekor kırıldı! Kullanıcılar mobil uygulamalarda 5 trilyon saat harcadı
    Yalancı bahar kısa sürdü! Uzman isim açıkladı: İstanbul'a kar mı geliyor?
    Yalancı bahar kısa sürdü! Uzman isim açıkladı: İstanbul'a kar mı geliyor?

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
    İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
    Yorum yapmak için tıklayınız
    Savunma Sanayi
    Almanya’nın savunma bütçesi Türkiye’ye fayda sağlar mı?
    Almanya’nın savunma bütçesi Türkiye’ye fayda sağlar mı?
    Türkiye 40 Eurofighter savaş uçağı için teklif aldı
    Türkiye 40 Eurofighter savaş uçağı için teklif aldı
    Bayraktar AKINCI kritik eşiği geçti! Reisi'nin helikopter enkazını bulmuştu
    Bayraktar AKINCI kritik eşiği geçti! Reisi'nin helikopter enkazını bulmuştu
    ASELSAN’ın lazer silahı GÖKBERK “hızlı dronları†da imha etti
    ASELSAN’ın lazer silahı GÖKBERK “hızlı dronları†da imha etti
    SIPRI: Türkiye'nin silah ihracatı yüzde 103 arttı
    TÜRKİYE'NİN SİLAH İHRACATI YÜZDE 103 ARTTI
    Bayraktar KIZILELMA, süpersonik hızlara yaklaşıyor
    Bayraktar KIZILELMA, süpersonik hızlara yaklaşıyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Et tenceresine 1 kaşık koyun! Eti lokuma çeviren aşçı tüyosu!

Siz de Devlet Desteği Alabilirsiniz! Anketi Doldurun!

TOGG T10F model fiyatı belli oldu

Devlet Ödeme Listesindesiniz! Anketi Doldurun ve Görün!
    Ekonomim

Abone ol
    Giriş yap

Son Dakika
    Döviz Bülteni
    e-Gazete
    e-mercek
    Hafta Gazetesi
    Ekonomi Sözlüğü
    Ekonomi
    Finans
    Gündem
    Yazarlar
    Dünya
    Şirket Haberleri
    Sektörel Bakış
    Dijital Yayınlar
    Girişimcilik
    Sürdürülebilir Ekonomi
    Şehirler
    FuarcılıkTUYAP
    Enerji
    Yaşam
    Spor
    Eğitim
    Foto Galeri
    Video Galeri
    Yaşam Keyfi
    Nasıl Bir İK
    © 2020 Ekonomim. Tüm hakları saklıdır. İçeriklerin izinsiz kopyalanması yasaktır.
    Türkiye ve dünyada yaşanan son dakika gelişmeleri, ekonomi ve siyaset gündemine dair tüm haber ve yorumları, piyasaların nabzını ekonomim.com'dan takip edebilirsiniz. Sitede yer alan finansal analizler ve haberler yatırım tavsiyesi değildir.

Bu internet sitesinde yer alan yazılı ve görsel içerik, Nasıl Bir Ekonomi'nin izni olmaksızın kaynak gösterilse dahi kısmen ya da tamamen kopyalanamaz, başka yerde kullanılamaz.

Piyasa verileri Forinvest Yazılım ve Teknolojileri Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse senetleri, VİOP ve tahvil-bono verileri 15 dakika gecikmeli verilmektedir.

BIST isim ve logosu "koruma marka belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz.

Ekonomi Gazetesi

Künye Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Künyesi İletişim Reklam Gizlilik Politikası Aydınlatma Metni
    Yazılım & Tasarım: Bilgin Pro
    SiteLock
    Bu site deneyimlerinizi kişiselleştirmek amacıyla KVKK
    kurt kuzuyu kaptıgı yeri dokuz defa dolaşırmış
    ben binemeyecegim eşege ot vermem bu biline

2. Her açıklama veya röportajın ardından beklenen ivme gelmiyor veya kalıcı olmuyor, nedeni taşların yerlerine oturmaması
    Tamam anladık bir oluşum var içeriden ve dışarıdan talep oluşacağı da aşikar savunma ihtiyaçları bitmeyecek önemli bir sektör
    Ya bunlar ya ard niyetli ya da oldukça acemice davranıyorlar
    SSBaşkanlığınca yürütülen görüşmeleri hâlâ açıklamadılar muhtelif sayıda döner kanatlı anlaşması yaptık dediler
    Biz adetleri Tv proglamlarından öğreniyoruz.Sözleşmenin mahiyeti miktarı parasal büyüklüğü ortada yok ketum işler
    Böyle olunca hisse performansı da haliyle bu kadar komedi gibi madem gizli saklı iş yapıyorsununuz halka açılmayın arkadaş açllıyorsan da ortaklarına sorumluluk göster gelişmeleri dolap çevirmeden lafı eğip bükmeden paylaşmasını bil

3.  Alıntı Originally Posted by mercek2 Yazıyı Oku
    Patek bu gin biraz üzdü sabah 115'4 i gösterenip 100 TL kapatmasi pek hos olmadi gene tahtada tera vardı ama o aldikca birileri baskıya devam etti sanırım halka açık kisimlari tera toplayacak ve verene gel ver alırım modunda nereye kadar direnecek gorecegiz bu gün de 2'5 milyon lot verene gel dercesine aldı hayırlısı bakalim şu aralar iyi bir kap haberi hisseyi toplar -9 yakışmadı hisseye pazartasi zıplar diye düşünüyorum ama ancak bu günkü zirveye bile gelemez tavan dahi olsa hayirlisi
    Teranın aldıkları takasına yansımıyor.Ya bir yere virmanlanıyor ya da suni hacim yaptırıyor olabilirler
    Yukarıda yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymamaktadır

4.  Alıntı Originally Posted by DoST Yazıyı Oku
    Teranın aldıkları takasına yansımıyor.Ya bir yere virmanlanıyor ya da suni hacim yaptırıyor olabilirler
    Evet ben de farkındayım tera benim takibimden beri her gün aldiklarini geri de vermedi en az takasinda 10-12 milyon lot olması gerekir ama görülmüyor ya fonlarda bir yerlere aktarıyor veya başka kurumlara virman yapıp oralardan hacim olusturuyor gerçi benim için fark etmez titrayi alalı henüz 7 ay felan oldu onun bilanço etkisini bu sene göreceğiz ve ürettikleri de öyle yükte ağır değil hafif fiyatta yüksek gelecek için olan getiriler bu yüzden dünya da böyle çalkantılı giderse savunma şirketleri özellikle ASELSAN baykar altınay patek icin yolun başındayız diyebilirim heleki ABD ve rusyanin başındaki piskopatlar olduğu müddetçe dünya silahlanmaya devam edecek ki işte bu yüzden bu sirketlerin değeri ve ederi kat be kat artacaktir birazcık nefes tutmalı günlük aylik degil yıllık dusunmeli ki der sabırla hayirli kazanç dilerim tüm ky dostlara

5. Hayırlısı 110 lardan azcik vermiştim fazlasıyla 91 den geri verdi bu tahtada spek bir pustluk çeviriyor ama anlamış değilim yav altınay direniyor bu işe 2 gunde÷20 ekşi yaptirdi sanırım yabayi kapti bir yere yetişecek goya teradestek atiyor bu gün de 1,8 miyon lot alis vargibi ama akapital 2 milyon çıkış var anlamı varmı bilmen bu kadar hirpalananin spek efendi

6. Böyle deli gibi satıyolar 15 milyon lotu açığa satıyolar

7. Kaça aldılar acaba 40 lira 50 lira bile olabilir

8.  Alıntı Originally Posted by balici Yazıyı Oku
    Kaça aldılar acaba 40 lira 50 lira bile olabilir
    Kaça aldıkları değil kaç lotlari kaldi bu patron kiliklilarin 15;750 milyon lotu kote ettirmislerdi goya toptan satarlar diye dusunmustum ama tahtanın içine edercesine yok pahasina satıyorlar A1 kapitalin 3-4 gündür saattiklari bu üç poskopatin mali sanırım tera da alabildigi kadarını aldı baktı sonu yok bu gün 400 bin lot felan alıp geri çekildi hele bir görelim dedi zaar pustlari bu kapital de tam yoksunmus yav zamana yay durzu kısa sürede diplere kadar vermenin anlamı ne bre kafir neyse hele bir bitirsin şimdilik altinayla ilgiliyim onu verir bu pusta gomerim kar kardir

Sayfa 13/15 İlkİlk ... 31112131415 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •