Sayfa 484/1003 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584984 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 3,865 - 3,872 arası.

Konu: Viop LXIII

1. MB bu seferde 38 e set çekti 37.9999 oluyor 38 olamıyor dolar. Bak sen şu serbest piyasaya. Borsaya ben müdaheleyi dün bekliyordum ama beklediler dün bütün iştahlı satıcılar satınca bugün elleri daha güçlü. Ben dün tepki yaparak günü -4-5 lerde bitiririz diye düşünmüştüm. Demek ki bugün +4-5 civarı yapabilirler. Dün MB ile ilgili 20 milyar dolar sattı falan abartılı rakamlar var . Gerçek rakam hiç bir zaman ortaya çıkmayacak büyük ihtimal.
    Bozkurt 4 sene sonrada maliyetin 100 tl olmuş olacak enflasyon ile zaten. petkm eregl şişe. Bunları 2 sene önce alanların maliyetine gelmesi için hisselerin 4x 5x yapması lazım. O noktada bazıları anca başa baş olurken bazıları ise paraya para demiyor olacak. Zamanlama çok önemli.

2. yeşil soğanı buralarda dengeleyecekler gibi duruyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Tekfen daha öncesinde 4 yıl yattığınıda yaz lütfen. Keza sizin gibi saniyede viop yapanlar değil 4 sene, 1 sene beklemez. Ali Pandır yönetime geldiğinden buyana her dönem yatan senetden bahsediyoruz. Birde borsada para kazanmak çok kolay dediği yer tam gülme noktası.
    Viobu 6 aydır oynamıyorum.En son pozisyonum 21 temmuzdaydı(short) ve 3.000(vade geçişlerin poz. etkisiyle) puanla çıktım.

HİSSEDE,Yılda 1-2 kere işlem yapıyorum.Nereden aldığım-sattığımı burada yazıyorum...Buradakiler biliyor.

ZAMANLAMA HER ŞEYDİR.Burada defalarca hangi şartlarda hisse alınması gerektiğini ifade ettim.

SP500 mutlaka en azından yatay olmalı(global)
    Bıst100 belli düzeltmeleri yapmış olmalı.

Sonra toplam 10 hisse ama 3-4 sektörden oluşan(bunun alt koşulları var).

TKFEN,burada yazmıştım.Kendim de almıştım.

Borsa işi bilen için TEK KELİMEYLE PARA BASMA MAKİNESİDİR..Ama bilmeyen(+10 yıllık tecrübe) için tüm varlığını-huzurunu kaybetme yeridir.

4.  Alıntı Originally Posted by suheyl Yazıyı Oku
    Maalesef çok yazık. Bakalım teklif oranı ne gelecek merak ettim.
    Bankaları yabancı çatır çatır neden satıyor faiz indirim hikayesinin sekteye uğrayacağını düşünüyor , sene sonu enflasyon rakamlarının bozulacağını düşünüyor dünkü okuduğum yorumlarında.Dolar aynı şekilde uykudan kalkıp geriliyor yeniden uyumazsa oradada sıkıntı mevcut bunları kim yaptı yönetenler niçin olduğunuda herkes görüyor artık .
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Adam, GLOBAL(SP500) nedir bilmiyor bile...

Bıst100(ana gösterge) nin tekniğini;dip-tepeyi önemsemez...

A hissesi 1 den 8 e çıkmıştır.7 olunca alır.Hisse 2 ye kadar düşer.

Sen A hissesini 2 den alır 4 ten satarsın.

%100 kar edersin ..Ama o arkadaş hala hissede kitlidir ve zarar büyüktür.

Ona göre borsa kumardır...Sana göre ise borsa altın yumurtlayan tavuktur.

6. Varlık fonu alım yapıyor biliyormuyuz kim sıkıştı kim için alınıyor yada gerçek anlamda piyasayı ayakta tutmak içinmi bu hamle bunu 1-2 gün içinde anlıyacaz.Varlık fonu aldığı malın 3/1 banka .
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    MC 1.8 milyarmış...Onlar temizlenmeden(14:30) endeksin kalması zor olur..Olması gereken onları endipten kapatmak için o saate kadar endeksi düşürmesi.

8.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Adam, GLOBAL(SP500) nedir bilmiyor bile...

Bıst100(ana gösterge) nin tekniğini;dip-tepeyi önemsemez...

A hissesi 1 den 8 e çıkmıştır.7 olunca alır.Hisse 2 ye kadar düşer.

Sen A hissesini 2 den alır 4 ten satarsın.

%100 kar edersin ..Ama o arkadaş hala hissede kitlidir ve zarar büyüktür.

Ona göre borsa kumardır...Sana göre ise borsa altın yumurtlayan tavuktur.
    Öylemi diyorsun. hisse 8 den 2 ye düşmüştür amma düştü diye alırsın 1.5 a düşer 5 sene sürünür. Daha da kötüsü düşer bu dediğin hisseler de düşmez katmerli katlanır acın.Hisse 8 den 6 ya düşmüştür. Bu da birşey mi dersin tutar 15 e gider. Bunlar yaşandı mı. Yaşandı. Fiyat üzerinden Verdiğin örnek o kadar acemice ki. İşin ilginci tecrübe de dağıtıyorsun maşallah. global mlobal SP falan. Al en son daha NASDAQ yüzde 10 çakılırken biz ralli yapmakla meşgulduk.
    Eee ne yapacağız. 5 sene tut demesi de kolay. Ülke ABD almanya değilki. 5 sene öncesine gidelim mesela. Neler yaşandı bir sıralasak. Bunların hepsine omuz silkip hisse taşımak nasıl bir beklenti.

Sayfa 484/1003 İlkİlk ... 384434474482483484485486494534584984 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •