Sayfa 39/54 İlkİlk ... 29373839404149 ... SonSon
Arama sonucu : 427 madde; 305 - 312 arası.

Konu: PNSUT - Pınar Süt

1.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Bence bir atilim evresinde.
    Aman fazla atlamasın,mazallah derinlere dalar da çıkamaz...
    Zuahahahahahaha....

Saygılar/Başarılar...
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    Biz gayrimenkul şirketiyiz
    otoparklı bir bina satıldı Nişantaşın da yakın zamanda halka açık bir firma sahipleri aldı
    aratın bulursunuz nette var zaten
    tera yatırım tezmen ailesi aldı 56 milyon euro ya -2300 m2 taban oturumlu bir bina
    pahalı almadı aksine iyi fiyata aldı bizim rakip yer şişlide bu otopark
    bizden çıkan ona gider ondan çıkan bize gelir

onun için bana birisi bu piyasa değeri pahalı der ise bu şirket için gülerim.
    aa karlılığına göre pahalıdır ama hisse başı değer olarak bedavadir.

neden 4 kat pahalı iken almadıkta şimdi almaya başladık oda borsada zamanlama ile alakalı bir konu
    denidiği gibi iyi bir yatırım zevkli değil aksine biraz sıkıcıdır.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
    Bugün sakarya hendekteydim.
    orada servetiye caddesi var aynı yan yana sayılacak mesafede 4 market var.
    hiç birinde bir kaç ürün hariç pinar ürünleri yok.

Nişantaşında migros ve macroda tüm ürünleri var.

Bu saatten sonra ekonomik koşullar müşteri alım kalitesine göre bu şirketin bu politika gidemiyeceğini görüyoruz.
    O zaman kaliteli işler yapmaya başlayacaklar pinaronline gibi.

ekonomik darboğazı ve borçlarını aşmak içinde yüksek bedelli yapabilir
    veya bir kaç gayrimenkul satabilir

yada kızlar ya biz bu iş yapmıyoruz deyip şirketi satmak isteyebilirler
    yada birisi gelip hisseleri toplaryaak çökmeye çalışabilir. Nasılmı çok basit
    biraz önce yazdım bir bina 58 milyon euroya satılan yerde halka açık kısmı 30 milyon usd şirketin leblebi gibi alırlar.
    Gördüğüm satma sevdalısı çok var malı almak iste yeterki

Bunlar benim bir haftada elde ettiğim çıkarımlar

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Gönderi
    3,990
    Nasıl olur şirketin %38 i halka açık hemde imtiyaz konuları var diyenler olacak.
    Al bakalim bir halka açıklığın %20 sini gör nasıl mide bulantısı oluyor senin tüm operasyonlarına.
    Neyse bunlar olası senaryolar.

bİR ŞEYİN bazen değerini aşağıda tutmak yukarda tutmaktan daha zordur.

5. Finansallar iyi yonetiliyor derken borclanma araclari iyi kullaniliyor. 2023 de usd poz da kalirken 2024 de usd poz azaltip faize giris yapmis ,

Bedelli konusuna katilmiyorum . Bir yilda 500 milyon yatirim yapacak kdr rahat olan bir sirket ongoruyebsahiptir.

Bu ongoru ve ozguvende bence baska kaynaklardan dolayi olabilir. Kolay borclanabilme dogru finansallarda gezmr ustune piyasa degerinin 5 de 1 i kdr yatirim yapma kapasitesi .

Argeye bile her sene 100 milyon uzeri para ayiriyor ve artarak devam ediyor gecen sene 125 olmus

6. Bedelli yaparsa bizim isimiz kolaylasir oda ayri konu . Yatirim yapilmis kendi capinda. Borclarda sifirlannca tertemiz sirket kalir .

Neti zaten 4 milyar borc. Bu arada 2023 e gorede 2024 de net borcda azalma var . Yasar holdingden 1 milyar %54 faizle alacagi var.

Yani yapsada yapmasada birsey farketmiyor . Bence borc sorun degil . Benim gorebildigim.

Sığ piyasaya ragmen 15 milyar cirosu var . Marketlerin cogunda bir cok urunu olmamasina ragmen.

Bunuda anadolu ya magazalsma ile urunlerini piyasaya cikarmali . 3 harfli markettlerin rekabetine ortak olmalı . Sut et meyve sebze bolumunu ele gecirmeli . Veya pinaronline saglam sekilde herkesin ulasabilecegi bir platform olmalı . Oda depolasmayla olacak . Yada diger zincirlerle ortaklik gelistirip onlarin depolariyla yurutecek.

Yazmak istemiyordum fakat sabrinin anlamsız cikarimlari olunca yazdik iste .

7. Herkese selamlar....
    Bilançoyu kurcalarken bir şey fark ettim,size ondan bahsetmek istiyorum...

Biliyorsunuz Özkaynaklar=Varlıklar-Yükümlülükler dir.
    Hemen hemen bütün (sanayi ve gayrımenkul) şirketlerinde en büyük varlık kalemi Maddi Duran Varlıklardır...
    Bunlarda ;Arsalar,binalar,makinalar,demirbaşlar ve taşıtlardan oluşur....
    Bunlar genelde ilk alındıkları maliyetleri ile bilançoya kaydediler...(burası çok önemli)
    Özellikle arsalar ve binalar...
    Arsaların amortisman gideri de olmadığı için ilk alındıkları fiyatla bilanço da kuzu kuzu yatarlar...(bu iyi bir şeydir)
    Pınar ın da arsaları (ve binaları ,ve diğerleri) 2018 yılına kadar kuzu kuzu yatıyordu bilançoda....
    Sonra işler kötü gidip bilançolar bozulmaya başlayınca Özkaynakları toparlamak için pek çok patronun olduğu gibi Yaşar ların da aklına ilk olarak maddi duran varlıkları yeniden değerlemek geldi...
    Şimdi sıkı durun paylaşıyorum;2018 yılında 751 milyon tl olan Maddi Duran Varlıklar,yeniden değerleme artışı ile 9.5 milyar tl e çıktı...
    Değerlemeseydi Özkaynaklar 9.5-0.7=8,8 milyar tl daha kötü olacaktı...

Arazilerin değeri, yeniden değerleme artışı ile 2018 de ki 162 milyon tl den 31/12/2024 itibarıyla 4 milyar tl e çıktı
    Tam 25 kat değerlemiş oldular...
    Daha gidilecek yolu var mı?
    Sizin anlattıklarınıza bakılırsa var...
    İzmir de ki fabrika arazisi şöyle değerli ,bilmem nerdeki böyle değerli diyorsunuz ya o bakımdan...
    Sizin anlattıklarınıza bakılırsa en az 10 milyar tl lik arazileri var bu şirketin...
    Ha bunların hepsini satabilir mi?
    Tabi ki satamaz,satarsa Pınar diye bir şey kalmaz....
    Ama yeniden değerleme ile 10 milyar tl e kadar değerleyebilir maddi duran varlıkları....
    Bu da uzunca bir süre özkaynakların eksiye düşmeyeceğini söylüyor bize...

Saygılar/Başarılar....

8. Şirketler neden özkaynakları eksi (düşük) görünsün istemezler?
    Çünkü ona göre kredi çekerler,piyasa da itibar edinirler....
    Vs vs....

Saygılar/Başarılar....

Sayfa 39/54 İlkİlk ... 29373839404149 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •