Sayfa 851/1003 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 6,801 - 6,808 arası.

Konu: Viop LXIII

1.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    portföyümün ırzına geçilmiş gördüm sabah sabah
    acık işmen var idi temettü yatacakmış meğersem.
    Bende aynı familyadan Anadolu hayat var, oda 3 kuruş temettü verdi , maşallah 10 kuruş sapladı.ben yıllardır bu temettü hikayesini icat edenlerde savunanlarda nasıl bir kafa var merak ediyorum Bir aracın var arkadaşına emanet verdin,bir gün sonra geldi anahtarı verdi bir miktarda para verdi gitti, işte bu temettü olur.Araci arkadaşına verdin,araç birgün sonra geldi,yine anahtar ve bir miktar para geldi.sen sonra aracının yanına gittin bir baktinki aracın iki lastiği sökülmüş.Buda soygun oluyor işte.

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Ülkemizde çok miktarda altın madeni (Koza vb.) ve altın gömüleri var..(özellikle Uşak-Eşme)
    Siz mühendissiniz tümülüs tepelerinde gömü olduğuna şahit olmuşsunuzdur.
    Ayrıca 30 yılda ülkemizde yol-hastane-hava alanları ve bir çok fabrika yatırımları yabıldı.
    Doları basamassın matbaada ama azda olsa 30-50-100 yılda topraklarından altın çıkarma imkanın vardır.
    işte o saydığınız varlıklar
    3 kasım 2002'den bu yana ülkenin artırılmış olan borcunu karşılıyor
    90 milyar dolardan... 450 milyar dolara

yani elinde birşey yok... borcunu karşılıyor o saydıkların

3.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    işte o saydığınız varlıklar
    3 kasım 2002'den bu yana ülkenin artırılmış olan borcunu karşılıyor
    90 milyar dolardan... 450 milyar dolara

yani elinde birşey yok... borcunu karşılıyor o saydıkların
    Dolar dediğin kağıt parçası..
    Bu ülkenin malı denizzzzz...43..Kütahya da altın çok diyorUlar...
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Ülkemizde çok miktarda altın madeni (Koza vb.) ve altın gömüleri var..(özellikle Uşak-Eşme)
    Siz mühendissiniz tümülüs tepelerinde gömü olduğuna şahit olmuşsunuzdur.
    Ayrıca 30 yılda ülkemizde yol-hastane-hava alanları ve bir çok fabrika yatırımları yabıldı.
    Doları basamassın matbaada ama azda olsa 30-50-100 yılda topraklarından altın çıkarma imkanın vardır.
    ya dayı sen neden bahsediyorsun ?

bu ülke bunları yapmadı... 2 dene kıçı kırık yol ile hastaneyimi getirip koyuyorsun önümüze

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    bu devlet
    keban barajını, Atatürk barajını, GAP'ı, kırıkkale tüpraşı, izmir aliağa rafinerisini, ereğli demir çeliği, afşin-elbistan termik santralini, ankara-istanbul otoyolunu, tüm ülkenin bütün il ve ilçelerini birbirine bağlayan karayollarını... demiryollarını

YAPTI da

bir havalimanı yapmaya gücü yetmedi... hemi
    tem, pozantı, adana-antep otoyolları vardı... üstüne ne yapıldı ?

daha buraya sen ''çıtak sana yazı yazacam, cevaplarsan cennete girecen '' desen, sana cevap verirsem namerdim... git işine yaaa

engelledim seni

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    ya dayı sen neden bahsediyorsun ?

bu ülke bunları yapmadı... 2 dene kıçı kırık yol ile hastaneyimi getirip koyuyorsun önümüze

tem, pozantı, adana-antep otoyolları vardı... üstüne ne yapıldı ?

daha buraya sen ''çıtak sana yazı yazacam, cevaplarsan cennete girecen '' desen, sana cevap verirsem namerdim... git işine yaaa

engelledim seni
    Çıtak,değişmiyoru hesaplar.
    O tarihteki borçlanmanın altın Ons fiyatlarına bak.!
    Hani ülke olarak 7 sente muhtaç olduğumuz zamanlar.

https://x.com/tariharsivi/status/595279900795346944
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

6.  Alıntı Originally Posted by snob77 Yazıyı Oku
    Bende aynı familyadan Anadolu hayat var, oda 3 kuruş temettü verdi , maşallah 10 kuruş sapladı.ben yıllardır bu temettü hikayesini icat edenlerde savunanlarda nasıl bir kafa var merak ediyorum Bir aracın var arkadaşına emanet verdin,bir gün sonra geldi anahtarı verdi bir miktarda para verdi gitti, işte bu temettü olur.Araci arkadaşına verdin,araç birgün sonra geldi,yine anahtar ve bir miktar para geldi.sen sonra aracının yanına gittin bir baktinki aracın iki lastiği sökülmüş.Buda soygun oluyor işte.
    Birleşmeden önce Mardin Çimento diye bir kağıt vardı o kağıdı temettü içün tutan çok yatırımcı vardı foruma yazarlardı.
    Fiyat istikrarı var ikene enflasyon 10 civarında ikene kağıt temettü verdi mi falan anlamlı oluyordu.
    Bak iyi şirket karını paylaşıyor iyi yönetiliyor falan deniyordu.
    Temettü verdiğinde fiyat düşüyordu ama iyi yönetim güzerl paylaşım falan diye fiyatın yükselmesi bekleniyor idi.
    Fekat pandemiden sonra iş biraz daha fiyat hareketleri tarafına kaydı.
    Açıkçası ben şu an aldığım kaadın temettüsüne falan bakmıyorum şahsen.
    iyi yönetilmiş yönetilmemiş o da mevzum değil.
    fiyat hareketine odaklıyım.

Şu an küçük yatırımcı olarak ben temettü alsam alsam ne kadar alabilirim.
    arabaya teker mi alacam.

Bodrumda oturan zengin bi abimiz senede birkaç milyon temettü alıp şitressiz yaşıyorsa ona iyi.

7. gördüğünüz gibi temettü bile zengine iyi.

8. Hayatında boks maçlarını TV'den izlemiş, ringe çıkıp yumruk yememiş daha ötesi rinklerde seyirci bile olmamış kitlelerin , başkalarını ringe davet etmesi tuhaf ama şaşırtıcı değil.Psikolojik ve sosyolojik kural gereği kitlelere hükmedenler hiç bir zaman hiç bir kimsenin hakikati/ gerçeği kitlelere söylemelerine müsade etmezler.Kitleye uygun jargon ile yaftalarlar ve aforoz ederler o ya da o kişileri.Bu da değişmez bir gerçekliktir.

Sayfa 851/1003 İlkİlk ... 351751801841849850851852853861901951 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •