Sayfa 976/1003 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8024 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Viop LXIII

Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Boş ver bedri abi. Opsiyon piyasasında bi culpable bir de bear abi var. Birbirlerini utup duruyorlar
    Bear Bulldan ben alırım sana satarım sen de Bozkurt dayıya..
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

2.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Konutlarda yok gibi
    Konutta yokmuş.

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Asil para vadeli piyasada
    12.250 put aldik 385 prim odedik
    vade sonunda xu30 11.865 altinda kapatirsa o zaman kara geciyorsun
    ama vade sonunda 18.000 kapatsa biel senin zararin sadece odedigin 385 prim yani kontrat basina 3850 lira oluyor

ben gunun her dakikasi ekran takip etmiyorum . malum palada %2 asagi %2yukari yapiyor
    stopsuz pozisyon acmam boyle oluncada stop patliyor sonra senin pozisyonun yonunde gidiyor
    bu sekilde put opsiyon aldiginda isterse terse %10 gitsin umrunda olmuyor

ben bu sekilde aciyorum zarar sabit oluyor
    ama Alperin soyledigi gibi bear abi bu isin ustadi
    o prim aliyor veriyor vs vs derken bir bakiyorsun elinde yuzlerce kontrat oluyor
    benim anladigim o pozisyonlarini tamamlayinca ornek vade sonunda endeks 11.500 -12.000 araliginda kapatirsa guzel kar aliyor
    ama bu araligin disina ciktigi zaman teminat tamamlama vs vs derken kotu olabilir

12250 put aldim su demek 12.250 den short pozisyon actim
    ama 12.00 de bear abi totalde 100 kontrat short iken iken endeks 11.400e dusunce bear abinin pozisyonlar bir anda longa donuyor bu sefer teminat tamamlamak zorunda kaliyor
    benim actigim pozisyonlarda endeks %1000 dahi ciksa yada dusse teminat tamamlama cagrisi olmaz
    yeniden yazayim maximum zararim odedigim primle sinirli
    Kotasyon olmayınca kime satıyorsun malın elinde kalma riski var mı?
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

4. Actigin fiyattan cok uzaklasmaz ise kotasyon oluyor
    12.250 putlarda kotasyon yoktu ama tavandan emiri yazinca botlar aliyordu cunku degeri 1800 iken ben 1435 den yazmistim tavani o idi
    o yuzden para vadelide yazdim

Alper forex senin dusundugun kadar kolay degil
    100 kaldirac felan yapilacak is degil ha sunu yaparsin 200$ atarsin altinda 100 kaldirac pozisyon acarsin %1 terste kalirsan hesap patlar ama %5 duserse kose olursun
    50.000$ sermeye atayim 100 kaldirac ile pozisyon acayim dersen 2 saate anahtarini alirlar
    ideali 10 kaldirac zaten yurtdisi firma aramana gerek yok TR firmalari 9 kaldirac veriyor [ ama asagida yazdigim gibi swap olaylari kotu]
    firma secerken swaplara dikkat et
    TR deki fx firmalari long short tan her ikisinden de swap alir
    ama normali su sekildedir mesela long icin swap odersin short icin swap alirsin
    ornek :Auznzd long icin swap oduyorsan short icin swap alirsin o yuzden short pozisyonda rahatlikla uzerine oturursun
    ama TR deki firmalar swap vermez o yuzden pozisyonun ustune oturamazsin
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    8-10 gün kadar önce ''geveleme barı atar '' demiştim

vix korku endeksi

geveleme (geviş getirme olsun... gevelemeyi bilmeyebilrisiniz, yöresel ) barı 3

alt çizgi tee nereye gitmiş

benzer bir yapıda

9850 şort deyip... 8600 'e vurdurmuştuk taktayı (hatırlayanlar vardır belki )

FSPX'in arkasında koskoca FED var... çok zor olur belki ama... teknik tekniktir... aşağı bir hamle daha ister bu tahta, derinliği bizimki kadar olmaz

zaten sp500.. % 5 düşse, dünya yanıyor sanıyorlar... müdahale için herkes sıraya giriyor
    çıtak dayu BEYAZ GRAFİKİSİ ile VİKS KORKU ENDEKSİ yayınlamış ise durup düşünecen

bu kadarını bende beklemiyordum ama... 5100 geçen haftaki durumda oluşmuştu

Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    Actigin fiyattan cok uzaklasmaz ise kotasyon oluyor
    12.250 putlarda kotasyon yoktu ama tavandan emiri yazinca botlar aliyordu cunku degeri 1800 iken ben 1435 den yazmistim tavani o idi
    o yuzden para vadelide yazdim

Alper forex senin dusundugun kadar kolay degil
    100 kaldirac felan yapilacak is degil ha sunu yaparsin 200$ atarsin altinda 100 kaldirac pozisyon acarsin %1 terste kalirsan hesap patlar ama %5 duserse kose olursun
    50.000$ sermeye atayim 100 kaldirac ile pozisyon acayim dersen 2 saate anahtarini alirlar
    ideali 10 kaldirac zaten yurtdisi firma aramana gerek yok TR firmalari 9 kaldirac veriyor [ ama asagida yazdigim gibi swap olaylari kotu]
    firma secerken swaplara dikkat et
    TR deki fx firmalari long short tan her ikisinden de swap alir
    ama normali su sekildedir mesela long icin swap odersin short icin swap alirsin
    ornek :Auznzd long icin swap oduyorsan short icin swap alirsin o yuzden short pozisyonda rahatlikla uzerine oturursun
    ama TR deki firmalar swap vermez o yuzden pozisyonun ustune oturamazsin
    Sağol Culpable teşekkür ettim..

7. @culpable abi viopta onsun kaldiraci 16 kusure geliyor. Altın için çok bi esprisi yok da. Esenpiye nazdaga her tepkide short acilir artık. Hatta daxa. Ama beyanname falan vermek gerekiyormuş. O yüzden soğudum kazandık ta beyanı kaldı aluminyum

8.  Alıntı Originally Posted by katırcı_bedri Yazıyı Oku
    Bear Bulldan ben alırım sana satarım sen de Bozkurt dayıya..
    Üçümüz birbirimize takarız diyorsun

Sayfa 976/1003 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •