Sayfa 155/237 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205 ... SonSon
Arama sonucu : 1891 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Xu030 endeks

-Türk lirasıyla dış ticaret hacmi yılın ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 30,1 artarak 334 milyar 820 milyon TL'ye çıktı.

-Bu yıl ocak-martta Türk lirasıyla ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,1 yükselerek 73 milyar 354 milyon liradan 85 milyar 137 milyon liraya çıktı.
    İthalat da bu dönemde 183 milyar 991 milyon liradan yüzde 35,7 artışla 249 milyar 683 milyon liraya ulaştı.

-martta 164 ülkeye Türk lirasıyla ihracat yapıldı. 37 bin 662 firma dış satımında Türk lirasını kullandı.

https://www.dunya.com/ekonomik-veril...-haberi-770874

İlk 3 aydaki 22,58 milyar dolarlık dış ticaret açığının 4,33 milyar dolarlık kısmı yani %19,17’si Tl cinsinden oluşmuş….

Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    newyork borsası darmadağın, avrupa darmadağın, bizimki saçını tarıyo

mecburen long açtım gece seansında
    benim TARRAGIMLA tariyor ha ha ha.....

sevgili kardesim,

yazilarini buyuk bir ZEVKLE okuyorum....

bilgi....ve o bilgiyi ince bir zeka ile suslemen....onlari cekici kiliyor....

bana verdigin bu zevkle....sana TESSEKKURLERIMI sunmamda....bir zevk,,,,benim ucun.

Abd’den sonra en büyük altın rezervine sahip Almanya’nın altınlarının %37’si Amerika’da Fed kasalarındaymış. Almanya’da milletvekilleri altınlar yerinde duruyor mu diye şüphe etmeye başlamışlar. Alman Merkez bankası uzmanlarının Fed kasalarındaki külçeleri sayıp raporlamalarını istemişler. Altınların güvenliğini sorgulayan milletvekillerinden bazıları da Almanya’ya ait altınların ülkelerine geri getirilmesini tartışmaya başlamışlar….

Bir de altınların yerinde olmadığı ortaya çıkarsa seyreyelim gümbürtüyü….

Şubat seçimlerinde %28,6 oy alarak birinci çıkan CDU/CSU ittifakı irtifa kaybederken, seçimlerde %20,8 ile ikinci olan radikal sağcı parti afd ise tırmanışına devam ediyor. Hata yapmazlarsa bir sonraki seçimde iktidar olurlar…
    Son yapılan anketlerde CDU/CSU ittifakının oyu %25’e (başka bir ankete göre%26) düşerken, afd ise %24’e yükselmiş…
    Daha hükümeti kurmadan seçimlerden birinci çıkan ittifak erimeye başlamış….
    https://avrupadan.com/almanyadan-hab...ukselisi-29833

Koalisyona afd’yi alsalar bir türlü almasalar bir türlü. Alsalar radikal sağcılarla iktidarı paylaşacaklar, almasalar dünyanın şu gidişatında ilk seçimlerde afd açık ara birinci parti olur.

Şu anda kurulacak hükümetin de ömrü kısa olur muhtemelen…

Afd’ye kapatma davası gelir mi?

6.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    benim TARRAGIMLA tariyor ha ha ha.....

sevgili kardesim,

yazilarini buyuk bir ZEVKLE okuyorum....

bilgi....ve o bilgiyi ince bir zeka ile suslemen....onlari cekici kiliyor....

bana verdigin bu zevkle....sana TESSEKKURLERIMI sunmamda....bir zevk,,,,benim ucun.
    eywalah kuzu, geri dönmene sevindim,
    palaya karşı senin gibi furuşkan vatan evlatlarına en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz

7. Haydi pala gün bugün

Vur dibine havalansın.

Dış ticaret daralınca devletler teşviklerle ve kamu yatırımlarıyla iç tüketimlerini artırmaya gidebilirler....

Sayfa 155/237 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •