küresel çöküş bu tempoda devam edemez, 3 günde %15 düştü, aynı tempoda 1 hafta daha gitmez, illa ki fed devreye girmek zorunda kalır, çünkü margin call olayı biter- eksi bakiyeler başlar bu saatten sonra, takaslar gerçekleşmezse sistemin sahibi olarak müdahale etmek zorunda kalır fed
fed küreselcilerin mabedi, elbette anti-trump, ama daha geleli 2 ay olmuş trump iktidarını mı devirme çabasına girsin bu saatte fed ?? illa ki trump'ın dediğine gelecek, çünkü sizin borsanızın da, piyasa değerlerinizin de, margin callarınızın da amq dedi trump.. ilgilenmedi
market cap'lerle en çok ilgili olan elon musk idi, yönetimden uzaklaştırılması bu yüzden mi acaba ??
yürü be borsa istanbul, sensin dünyanın kralı
bi haber geldi galiba newyork'tan ama ne olduğu hiç ilgimi çekmiyor![]()
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
haklısın cauti, lot size en önemli 2 kriterden biri.. mesela nurettin şöyle anlatmıştı lot size önemini, 20 sene önce falan, demişti ykbnk (o zamanın en büyük en likit tahtası) 500 bin lot alıyorum tahtayı durduruyo, 250 bin alıyorum tahtayı durduruyo, 100 bin lot alıyorum ellemiyo tahtayı.. lot size
https://x.com/ragipsoylu/status/1909349059002769878
Trump says he can resolve any problem with Turkey as long as Netanyahu is reasonable
bizim leş tayfa israil'e büyük umutlar bağlamıştı, israil arkasına trump küstahlığını alarak türkiye üstüne yürürse türk devleti zorda kalırsa sevindirik olacaklardı, lakin sarı paşa bibi'ye pek yüz vermemiş gibi görünüyor.. sarı paşa'nın tarih bilgisi ise göz yaşartıcı seviyede- türkiye 2000 yıldır almak istediği suriye'yi ele geçirdi :-)
Yer İmleri