Sayfa 439/475 İlkİlk ... 339389429437438439440441449 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Ben sizden biraz farklı düşünüyorum.

Zaten şu an için patronların, hissenin 1 yıllık alım programı varken satış yapması yasak durumdadır.

Bence mevcut durumda yönetim, kendi içlerinde mal fazlasını belirledi. Geçen sene gerçekleşen patron satışları aslında patrondan anlaşmalı fonlara aktarıldı. Şu anki süreçte ise bu paylar fonlardan Alarko Holding’e geri dönüyor.

Ayrıca BIST 30'dan çıkma nedeniyle, fonlarda bulunan ve satmak zorunda oldukları miktar da önceden belirlenmiştir. Bu pazarlıkların fiyatlarıyla birlikte çok önceden yapıldığını düşünüyorum.

Bugün ise sadece bu takvimi uyguluyorlar. Patron ve yönetim ne istiyorsa o olacak. Hiçbir olayın akışına bırakıldığını düşünmüyorum. Tamamen kontrollü bir yönetim mevcut. Bunun en güzel ispatı ise, BIST 30’dan çıkış nedeniyle fon çıkışında hissenin anlaşılmış olan fiyata getirilmesi oldu. Bence yönetim, fonlarda ne kadar Alarko hissesi olduğunu çok iyi biliyor.

Bize 13 milyon lot geri alım açıklıyorlar, biz de “wowww†diye tepki veriyoruz, ancak bu kendi içlerindeki planın bir parçası.

Geçen yıl neredeyse haftalık KAP ve yönetici açıklamaları olurken, şu an şirket mecburi durumlar dışında haber akışı yapmıyor. Tarımda yaşanan gelişmelerle ilgili tek bir açıklama yok. Evet, sera alım işini bitirip artık kendi kurdukları seraları olacaktı. Ancak neden tamamlanan seralar KAP açıklamalarıyla bildirilmez, anlamıyorum. Artık tamamlayacakları seralar, aldıklarından çok daha büyük ve değerli.

Kredisi çıkan sera bunun en güzel örneği. Şu ana kadar 850 dönümlük sera aldı mı? En son toplam kapasite 1000-1500 dönüm civarı iken, birçok KAP’a karşılık satın aldıkları irili ufaklı serayı tek seferde kuracaklar.

Kazakistan'daki sera kurulumu acaba nasıl gidiyor? Ben sadece şirkete güvenerek sessizce çalıların arasında bekliyorum. Azaltma yapmadım, olduğu haliyle devam ediyorum. Tekrar 80 TL gösterirlerse diye para oluşturmaya çalışıyorum.

Saygılar.

2. Tövbekar abi, sana bir şey soracağım.

Nata Tarım’ın Varlıkları:

Yer: Eskişehir / Mahmudiye

Jeotermal Ruhsat: 10.000 hektarlık alana ilişkin işletme ruhsatı (100.000 dönümde jeotermal enerji kaynaklarını kullanma hakkına sahiptir)

Jeotermal Kuyular: 5 adet işletme hakkı bulunan kuyu

Arazi: Toplam 193.791,98 m² yüzölçümlü taşınmaz (193 dönüm)

Sera: Bu alanın 120.600 m²’sinde sera kurulu durumda (120 dönüm kurulu)

193 - 120 = 73 dönüm boş alan vardı.

Geri kalan alan 850 dönüme nasıl tamamlandı?

Abi, sen nasıl 1500 dönüm olarak hesapladın? Ben bir detayı kaçırıyorum gibi.

Teşekkürler.

3. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Tubekârın bebe gece uyutmamış onu..

Sn. Ekserji;
    Mahmudiyede daha fazla arazi var.
    (Aslında bu tarim KAP'larinin bir dökümünü yapmak lazım da tembellik biximkisi... )

Meselâ :

Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş. ("Alarko Tarım") Yönetim Kurulunun 26.03.2024 tarihli kararı uyarınca;

· Tarım alanında faaliyet gösteren Beybur Tarım ve Hayvancılık Anonim Şirketi ("Beybur Tarım"), 50.000,00 TL olan sermayesini 300.000.000,00 TL'ye çıkarmaya karar vermiş olup söz konusu sermaye artırımına iştirak edilmesine,

· Bu kapsamda taahhüt edilen 299.950.000,00 TL sermaye tutarının Alarko Tarım'ın Beybur Tarım'dan olan nakit alacağından karşılanmasına ve

· Sermaye artırımı ile ihraç edilecek ve şirketin toplam sermayesinin %99,98'ine tekabül edecek 299.950.000,00 TL nominal değerli 299.950.000 adet payın Alarko Tarım tarafından edinilmesine,

karar verilmiştir.

Beybur Tarım'ın mülkiyetinde Eskişehir ili Mahmudiye ilçesi sınırları dahilinde toplamda yaklaşık 2.200.000,00 m2 yüzölçümlü tarla niteliğinde taşınmaz bulunmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

2.200 dönüm arazi bu şirkette varmış.

Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Ben sizden biraz farklı düşünüyorum.

Zaten şu an için patronların, hissenin 1 yıllık alım programı varken satış yapması yasak durumdadır.

Bence mevcut durumda yönetim, kendi içlerinde mal fazlasını belirledi. Geçen sene gerçekleşen patron satışları aslında patrondan anlaşmalı fonlara aktarıldı. Şu anki süreçte ise bu paylar fonlardan Alarko Holding’e geri dönüyor.

Ayrıca BIST 30'dan çıkma nedeniyle, fonlarda bulunan ve satmak zorunda oldukları miktar da önceden belirlenmiştir. Bu pazarlıkların fiyatlarıyla birlikte çok önceden yapıldığını düşünüyorum.

Bugün ise sadece bu takvimi uyguluyorlar. Patron ve yönetim ne istiyorsa o olacak. Hiçbir olayın akışına bırakıldığını düşünmüyorum. Tamamen kontrollü bir yönetim mevcut. Bunun en güzel ispatı ise, BIST 30’dan çıkış nedeniyle fon çıkışında hissenin anlaşılmış olan fiyata getirilmesi oldu. Bence yönetim, fonlarda ne kadar Alarko hissesi olduğunu çok iyi biliyor.

Bize 13 milyon lot geri alım açıklıyorlar, biz de “wowww†diye tepki veriyoruz, ancak bu kendi içlerindeki planın bir parçası.

Geçen yıl neredeyse haftalık KAP ve yönetici açıklamaları olurken, şu an şirket mecburi durumlar dışında haber akışı yapmıyor. Tarımda yaşanan gelişmelerle ilgili tek bir açıklama yok. Evet, sera alım işini bitirip artık kendi kurdukları seraları olacaktı. Ancak neden tamamlanan seralar KAP açıklamalarıyla bildirilmez, anlamıyorum. Artık tamamlayacakları seralar, aldıklarından çok daha büyük ve değerli.

Kredisi çıkan sera bunun en güzel örneği. Şu ana kadar 850 dönümlük sera aldı mı? En son toplam kapasite 1000-1500 dönüm civarı iken, birçok KAP’a karşılık satın aldıkları irili ufaklı serayı tek seferde kuracaklar.

Kazakistan'daki sera kurulumu acaba nasıl gidiyor? Ben sadece şirkete güvenerek sessizce çalıların arasında bekliyorum. Azaltma yapmadım, olduğu haliyle devam ediyorum. Tekrar 80 TL gösterirlerse diye para oluşturmaya çalışıyorum.

Saygılar.
    Teşekkürler, fikirler önemlidir....
    ...

7.  Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Ben sizden biraz farklı düşünüyorum.

Saygılar.
    Ben de bir plan oldugu konusunda benzer dusunuyorum. Ayrintilarini bilemeyecegimiz bir plan sayesinde Alarkonun gordugu her fiyat, bu planin sanal asamalari oldu. Burada hepimiz aslinda CİĞERin nerede oldugunu sorduk. 2027-2028 beklentilerine baktik, sirketin nakit uretim gucune baktik ve bu kadar ortak malinin satisinin gorunen sebepleri (ortaklarin borcu vb) disinda yuruttukleri bir plan oldugu acik. Paraya ihtiyaclari vardir vs ama cok da umrumda degil acikcasi. Napacaklarini bilemeyecegim icin kisisel olarak ben de kendimce bir çalı bulup saklandim bekliyorum. Dusurduklerinde kendimce eklemeler yaptim. Daha da dusururlerse eldeki imkanlari da zorlamaya hazirim. Bence onlar da bizi cok sallamiyorlar, tek dertleri yaptiklari plani nihai asamaya kadar surdurup lotlari yerine koymak, asil sahiplerine teslim etmek.

2$ hisse basi kari ve dolgun temettuyu gorene kadar devam. Temettu moduna gecmeyip yeni yatirimlara yelken acarlarsa da 2028 de dusunuruz artik. Su an fiyat 100 mus, 180 mis, 80 mis cok da umrumda degil. Sadece 80-100 arasi komik fiyatlarda alim gucumu zorluyorum ve ekliyorum hepsi bu. Bu yaz hisse 200TL/5$ olsun, tek lot satmam.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    NATA tarım neymiş özellikle sn 101 için

"'Bağlı Ortaklığımız Alarko Tarım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, ana faaliyet konusu jeotermal enerjiye dayalı seracılık olan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi'nin 15.050.000 TL nominal değerli 15.050.000 adet hissesinin tamamını (yüzde 100) 20.285.000 dolar karşılığı Türk Lirası bedelle 07.05.2024 tarihi itibarıyla devralmıştır. Hisseleri devralınan Nata Tarım Üretim ve Ticaret Anonim Şirketi, Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde bulunan 10.000 hektar alana ilişkin jeotermal kaynak işletme ruhsatına, söz konusu işletme ruhsatına bağlı olarak 5 kuyunun işletme hakkına ve Mahmudiye ilçesinde yaklaşık 120.600 metrekare yüzölçümlü kısmında sera kurulu olan toplamda 193.791,98 metrekare yüzölçümlü taşınmaza sahiptir."

burada 850 dönümlük proje var ise kalan 650 dönüm nerede? hatırlayan var mı
    sn ekserji, sn 101

öncelikle sn 101 bebenin uyutmamasını ifade etse de adam dün sabah sormuş zaten tembellik etme sn 101 650 dönüm nerede diye... o da benim mesajlarımı okumak değerlendirmek zahmetine katlanmadığı için aklı başına gece gelmiş ve gene beni suçlamış ... ve BEYBUR Tarımı bulmuş işte...

yeni yapılacak külliye ( külliye denince havalı oluyor zahar) Beybur alanına yapılacak sanırım. ama burada NATA tarım bölgede çiftçilerle bir çok anlaşma- sözleşme yapmış ( çıkarımdır dikkat) ve kurulum ile ilgili bilinen bir şirket... ilaveten 10 hektar alanda jeotermal kuyu arama ve açma ruhsatı var. zaten buna başlamış... eğer sn 101 araştırsaydı yerin İsmetpaşa mahallesinde olduğunu da görürdü:

"Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde 4 adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kaynak çıkarılacak. Jeotermal kaynak sera ısıtmasında kullanılacak.*Alarko Holding şirketlerinden Nata Tarım Üretim ve Ticaret AŞ, Eskişehir İli, Mahmudiye İlçesi İsmetpaşa Mahallesinde bulunan İR:2022-08 (ER:3422598) işletme nolu ruhsat sahası içerisinde sera ısıtması için yürüttüğü jeotermal kaynak çıkarma çalışmalarında kapasite artışı planlıyor. Projenin değeri 9,6 milyon TL olarak hesaplanıyor.Proje kapsamında, 10.000 hektarlık ruhsat sahasında 25 adet açılmış üretim kuyusuna ilave olarak 4 adet daha kuyu açılması planlanıyor. Yapılacak sondajların her biri maksimum 1200 metre derinlikte olup, Döner (Rotary) Sondaj yapılacak. Sondaj faaliyeti neticesinde belirlenen jeotermal kaynak rezerv miktarı, kalite uygunluk gibi değerlendirmeler yapılacak, kaynakların uygun görülmesi durumunda da üretim aşamasına geçilecek. Çıkarılacak kaynak sera ısıtılması amacıyla kullanılacak.*Enerji Günlüğü** Kaynak: Nata Tarım, Eskişehir’de 4 jeotermal sondaj kuyusu açacak "

sn ekserji,
    aynı soruyu sorduk ama siz 1500 dönümü nerede gördünüz? ben mi yanlış yazmışım. Eskişehirde 850 dönüm alanda diye paylaşım yapmıştım diye hatırlıyorum...

bir soru daha sormuştum. xte dönen bir mesajda Kazakistanda 250 milyon dolarlık bir altyapı ihalesi söylentisi vardı. uydurulmuş mu slı var mı diye?

Sayfa 439/475 İlkİlk ... 339389429437438439440441449 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •