Ben sizden biraz farklı düşünüyorum.
Zaten şu an için patronların, hissenin 1 yıllık alım programı varken satış yapması yasak durumdadır.
Bence mevcut durumda yönetim, kendi içlerinde mal fazlasını belirledi. Geçen sene gerçekleşen patron satışları aslında patrondan anlaşmalı fonlara aktarıldı. Şu anki süreçte ise bu paylar fonlardan Alarko Holding’e geri dönüyor.
Ayrıca BIST 30'dan çıkma nedeniyle, fonlarda bulunan ve satmak zorunda oldukları miktar da önceden belirlenmiştir. Bu pazarlıkların fiyatlarıyla birlikte çok önceden yapıldığını düşünüyorum.
Bugün ise sadece bu takvimi uyguluyorlar. Patron ve yönetim ne istiyorsa o olacak. Hiçbir olayın akışına bırakıldığını düşünmüyorum. Tamamen kontrollü bir yönetim mevcut. Bunun en güzel ispatı ise, BIST 30’dan çıkış nedeniyle fon çıkışında hissenin anlaşılmış olan fiyata getirilmesi oldu. Bence yönetim, fonlarda ne kadar Alarko hissesi olduğunu çok iyi biliyor.
Bize 13 milyon lot geri alım açıklıyorlar, biz de “wowww†diye tepki veriyoruz, ancak bu kendi içlerindeki planın bir parçası.
Geçen yıl neredeyse haftalık KAP ve yönetici açıklamaları olurken, şu an şirket mecburi durumlar dışında haber akışı yapmıyor. Tarımda yaşanan gelişmelerle ilgili tek bir açıklama yok. Evet, sera alım işini bitirip artık kendi kurdukları seraları olacaktı. Ancak neden tamamlanan seralar KAP açıklamalarıyla bildirilmez, anlamıyorum. Artık tamamlayacakları seralar, aldıklarından çok daha büyük ve değerli.
Kredisi çıkan sera bunun en güzel örneği. Şu ana kadar 850 dönümlük sera aldı mı? En son toplam kapasite 1000-1500 dönüm civarı iken, birçok KAP’a karşılık satın aldıkları irili ufaklı serayı tek seferde kuracaklar.
Kazakistan'daki sera kurulumu acaba nasıl gidiyor? Ben sadece şirkete güvenerek sessizce çalıların arasında bekliyorum. Azaltma yapmadım, olduğu haliyle devam ediyorum. Tekrar 80 TL gösterirlerse diye para oluşturmaya çalışıyorum.
Saygılar.
Yer İmleri