HAYIR
matrikste ''indikatör parametreleri ''diye basıp altına bir kere bile bakmadım.. baksamda anlamam zaten
uzun yılları bulan izlenimlerimde, PİYASA OYUNCULARININ % 99 oranında bu çizgilerin gösterdiği şekilde, TEKNİK ANALİZ in gerektirdiği şekilde işlem yaptığını tecrübe ettim ve buna dayanarak bu grafiklere göre işlem yapıyorum.
inanç ve tecrübe diyelim benimkisine
çünkü bu grafikleri çizenler PİYASA OYUNCULARI
ben sonraki barı görmüyorum ama onlar 5 bar sonra ne olacağını şimdiden biliyorlar.
,
bir grafiği bir hale sokan oyuncular, sonrasında ne olacağını... neler olabileceğini 40 kere hesap etmiştir.
o hesap ettiyse, bende onların bıraktığı izlerden yön bulmaya çalışıyorum
örneğin (hatırlıyorsanız ) kuzu emmi
amerika'daki sıkıntınızn dax'a da sirayet edeceğini ve dax ile birlikte bist'tin düşüş yapması gerektiğini düşünmüştü
ama biz bunları yazdık
neden ? almanya ekonomisini araştırdık ? dax endeksindeki kağıtların bilançosunamı baktık ? HAYIR
tamamen çizgilerimize göre yorumladık...
20500'müş... şimdi 21350'de... % 4 yukarı gitmiş durumda
aynı anda dow 40400'den 40700'e gelmiş... % 1 bile yapamamış
TEMEL ANALİZ'e zerre kadar inanmam.
KOÇ HOLDİNG geçen sene 275 mi ne idi ? şimdi 150'yide kırdı 145 oldu... bilançosu ile onunla bununla bunu bana anlatamazsın, inanmıyorum çünkü
hangi fiyat doğru ? kos koca koç holding'in değeri yarı yarıya nasıl değişiyor 8 ayda ?
ama şimdi aklıma geldi
ben inanmasamda; TEMEL ANALİZ varmış
2012'den sonra, yiğit bulutlar, naci ağballar, mehmet şimşekler ve diğerleri TÜRKİYE EKONOMİSİNİ BATIRIRKEN
BİST... 5 dolardan, 1,75 dolara DÜŞMÜŞ
bu grafikten birşey çıktı, önceleri görmemiştim... şimdi gördüm
çoğusu ''bu iktidarın 2006-2013 yılları arasında çok iyi çalıştığını, sonradan işlerin bozulduğunu...'' savunup duruyor
2002 de borç... 110 milyar dolar civarında iken
2011 de 310 milyar dolar civarında olmuş
ne güzel iyi çalışmışmaşşallaaaah...
o kadar borç para ile bende çalışırım...
Piyasadaki ciddi oyuncuların hiç birisi bu çizgiler ile işlem yapmaz. İndikatör ile işlem yapacağım diyorsan da İndikatörleri koyarken ve yorumlarken o indikatörlerin nasıl hesaplandığını bilmiyorsan indikatör ler çok ama çok yanıltıcı olur. Bu iş alt sekmeye bir indikatör koyup bakarak yapılsa idi. Oooo hoo. Mesela fiyat yatayda giderken MACD yükselebilir. Neden?
Bu arada yazdıklarınızı ilgi ile okuyorum yanlış anlaşılmada olmasın. Benim kisi basit bir soru idi sadece
Yer İmleri