beklenen büyük deprem için;
1. deprem bölgesindeyseniz evinizi acilen en yüksek orandan sigortalatacaksınız,
2. bir süre sonra herkes unutsa bile siz unutmayın; az katlı ve deprem yönetmeliğine uygun binalara geçin
3. imkanınız varsa şehir dışında küçük de olsa arsa alın, çadır kuracak yeriniz olsun ( biz yaşadık bu rezillikleri )
4. hasarlı binaların nerdeyse tamamı olası beklenen büyük depremde yıkılacaktır, aman ha..aman ha..yan apartman bile güvenli olmayacak
5. en az 2 gün eve girmek doğru olmaz..
6. arabanızı hep fulleyin..benzin bulamazsınız
hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..
depremden dolayı geçen yıl kaçtım İstanbul’dan..Fatihteydim..evlerin çoğu çürük yöneticiydim bodruma her indiğimizde tavan çökmüş oluyordu.. kürekle kenara atıyordum..Deprem 10 saniye sürmüş 30 saniye sürse 7-8 e gerek yok..İstanbul’da yaşayacaksan gerçekten sağlam bir binada oturacaksın yoksa her gece kefene sarılıp uyuman lazım..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
İstanbul'dakilere buyuk gecmis olsun.
O telefon operatörlerinin de ta m.k. çocuklar hala istanbulda olmuş olsa ne halde olurdum bilemiyorum.
geçmiş olsun alper.. var mı bir sıkıntı. ?
Geçmiş Olsun arkadaşlar İstanbul’da oturan var ise![]()
o beka sorunu ..bu beka sorunu..Türkiyenin en önemli beka sorunu DEPREM ve çürük binalar..
duvar yerine dahi perde beton ve temelde kore kazık ve ızgara sistem gibi işlemler yapılmayan alüvyon yani taşınmış toprak üzerindeki inşaatlerden ev almamak lazım..parayı çöpe atarsınız..ama bizim millet mutfağına boyasına cilasına bakıyor..
hiçbir tepe dip çalışması yapabilemez..
Yer İmleri