Sayfa 267/268 İlkİlk ... 167217257265266267268 SonSon
Arama sonucu : 2139 madde; 2,129 - 2,136 arası.

Konu: GLYHO- Global Yatırım Holding

1.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Üstad, holding'in toplam alım taahhüdü 195.000.000 lot. Dün spekülatif hareketlerin görüldüğü bir gündü. Sadece tek bir seansta 4.6 milyon lot alım oldu. BB'ye baktığımızda dün sadece 1,2 milyon lot satmış. Yani tahtada serbest dolaşan ve 6-7 liralardan satılmaya (el değiştirmeye) hazır olan lotlar anladığım kadarıyla anlaşılmış fiyatlardan yuvalarına dönüyor. Bu süreç uzun sürecektir. Benim merak ettiğim bu süreçte MK kendi hesabına alıma devam edecek mi? 20 Mart tarihinden beri MK kendi hesabına alım yapmıyor. Ha bir yandan da böylesine bir potansiyeli olan F/K'sı 4'lerde gezen dünyanın kendi alanındaki bir numarasını yabancılar ne zaman gerçekten fark eder bilemiyorum.

Bu yanıtım Sn. Filozof'a da olsun. Benim maliyetim bedelli sonrası oldukça düştüğü için ne ekleme yapıyorum ne satış yapıyorum. Ciddi oranlı temettüleri bekliyorum. Öyle 3-5-10-20 kuruşlar beni kurtarmaz. Bu haliyle yani bölünmüş haliyle hisse başı 3-5 sentleri bekliyorum.
    Zaten alım taahhüdü için verdiği fiyat 35 sent. Ben asıl 3 aylıkta ne açıklayacak onu merak ediyorum. Kasadaki 2,6 milyarı nasıl değerlendirdi? Faize mi yatırdı? Yoksa dövizde mi kaldı?

2.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Üstad, holding'in toplam alım taahhüdü 195.000.000 lot. Dün spekülatif hareketlerin görüldüğü bir gündü. Sadece tek bir seansta 4.6 milyon lot alım oldu. BB'ye baktığımızda dün sadece 1,2 milyon lot satmış. Yani tahtada serbest dolaşan ve 6-7 liralardan satılmaya (el değiştirmeye) hazır olan lotlar anladığım kadarıyla anlaşılmış fiyatlardan yuvalarına dönüyor. Bu süreç uzun sürecektir. Benim merak ettiğim bu süreçte MK kendi hesabına alıma devam edecek mi? 20 Mart tarihinden beri MK kendi hesabına alım yapmıyor. Ha bir yandan da böylesine bir potansiyeli olan F/K'sı 4'lerde gezen dünyanın kendi alanındaki bir numarasını yabancılar ne zaman gerçekten fark eder bilemiyorum.

Bu yanıtım Sn. Filozof'a da olsun. Benim maliyetim bedelli sonrası oldukça düştüğü için ne ekleme yapıyorum ne satış yapıyorum. Ciddi oranlı temettüleri bekliyorum. Öyle 3-5-10-20 kuruşlar beni kurtarmaz. Bu haliyle yani bölünmüş haliyle hisse başı 3-5 sentleri bekliyorum.
    Evet, haklısınız. 2 gün sonra yaptığım hatayı anladım. Yaşlandığımızın resmi.

3. Geri alım çok sevdiğim uygulama değil geçen seferden acı tecrübelerimiz var .....Patronlar tamamen kendi menfaatleri doğrultusunda kullanıyorlar küçük yatırımcıya pek bir faydası olmamıştı üstelik geri alım yapıcam diye yan hesaplardan ciddi baskı yemiştik.....Gelelim alınan neredeyse 5 milyonluk geri alıma peki satılan 27 milyonluk satış var bunu eğer patron yaptıysa buyrun burdan yakın.....YTD

4. İnşallah yanılıyorumdur inşallah patron bu sefer küçük yatırmcının yanında olur az ihtimal versemde.....ytd

5. Bence 195 milyonu alıp fiyatı yukarı sürecek. Belli bir noktadan sonra satışa geçecek. Böyle bir senaryo bizim için iyi. İstese 9 lira ortalamayla alır o kadar malı. Tekfen'de benzer bir süreci yaşadık. Geri alımdan 1 milyara yakın kazancı oldu. Fakat satış yapmadılar.

6. Bu geri alımı fazla büyütmeyin derim, bunu fiyatı baskılayarak hem Bülo nun hisselerinin transferi yapılacak (yani cep to cep) hem de baskı ile dökülen dışarıdaki hisseleri toplamaya çalışacaklar, bugüne dek ky için ne yaptı ki bu patron bundan sonra yapsın... Geri alım adeti zaten bülo nun adetlerine denk geliyor....

7.  Alıntı Originally Posted by bjg Yazıyı Oku
    Bu geri alımı fazla büyütmeyin derim, bunu fiyatı baskılayarak hem Bülo nun hisselerinin transferi yapılacak (yani cep to cep) hem de baskı ile dökülen dışarıdaki hisseleri toplamaya çalışacaklar, bugüne dek ky için ne yaptı ki bu patron bundan sonra yapsın... Geri alım adeti zaten bülo nun adetlerine denk geliyor....
    Bülentin hisseler bulente ait ise ki bence öyle Bülent dolar bazlı kol gibi zarar yazar bu fiyattan. Yok anlasmali bir şekilde tahtaya girip aldıysa geri alım ile beraber mal çıkacaksa en az 15 TL fiyata sürmesi gerekir.

8. Benim şimdiye kadar gördüğüm geri alım şirketin parası ve bunu patron kendi menfaatleri için uygun zamanda kullanırlar. En yakın örnek Alarko. 3 TL geri alım yapmayan şirket 120 TL den patron satarken geri alım yaptılar. Bizde durum farklı tabi. Kutman geri alımı yaprken resmi olmayan hesaplardan satacak. Ama bu fiyatlar komik rakamlar bu şirket için. Nerdeyse piyasa değeri kadar favok var şirkette.

Sayfa 267/268 İlkİlk ... 167217257265266267268 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •