Sayfa 467/563 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Oyak hektaşdan acilen kurtulmalı, hektaşı düze çıkarma imkanı yok, en güzeli alarko ile anlaşıp satmalı, alarko bu sayede 2-3 yıl vergi ödemez kar çıkarmaz. Alarkonun 2-3 sen önce aldığı tohum serasını ben yaptım. Aldığı adamda paraya sıkışmıştı. Fakat yeri çok güzeldi, sadece tohumları saklamak için 1 metre kalınlığında beton duvar yapmıştık. Sessizce tohumda sera ilerliyor, daha sesli olması için hektaşı acilen almalı.

2. 2023 de almış, aslında ilk adı genseed değildi, Gen gruba ait bir seraydı, iki ortak şeklinde ama pandemi ukrayna krizi derken adam tohum serasını satmak zorunda kaldı. Bende alrkonun aldığını çok sonra öğrendim, harika bir yer, yanında dere geciyor, sulama için dahi maliyeti olmaz. O bölgede su çok önemli ama doğal su daha önemli. Belediye suyunda olan klör ürünün her şeyine zarar veriyor, kesinlikle tüm işletmeler yağmur suyunu stok yapacak sistem kurmalı.

14 Eyl 2023 — Alarko Holding bağlı ortaklığı Alarko Tarım, Genseed Tohum'un yüzde 80 payını 3,72 milyon dolar bedelle satın alıyor.

3. Yüksel tohum o bölgeye çok hakim, tek el gibi birşey, bir ara firmayı yabancılar istedi develt izin vermedi. Yüksel tohumun sayısız yeri vari yani alarko 15-20 dönüm tohum yeri varsa, yükselin en azından bunun 100 katı yeri vardır. Fuara ve havaalanına çok yakın. Konumu çok güzel, tohum serasını satmak zorunda kalan firma ise yanlış zamanda yanlış yatırım yapmanın bedelini ödedi, sıfır özkaynakla, borçlu yatırıma girmek ve sonuç satmak zorunda kaldı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,043
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn loruhlano
    yazdığım ve cevabınız farklılaşmış. siz şu mesajı paylaştınız
    "2025'in çeyreklik dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılmayacak"
    ben de VUK a göre yapılmayacaktır ama SPK ya göre yapılmayacağı hakkında bir bilginiz var mı diye sormuştum. ve arkasından TAV bilançosunda enflasyon muhasebesi yapıldığını paylaştım...VUK ve SPK bilançoları farklıdır ve hep farklıydı...
    Bu konuyla ilgili çevremin de net bir bilgisi yok, yapay zekaların da, çok net bilgiye ulaşamıyorum...Bazı şirketler enflasyona endeksli olarak gönderiyorlar demek ki..Bu konuda hükümet de saçmaladı zaten. Kimine öyle kimine böyle......Kurumlar vergisi kayıpları olursa, akılları başına gelir..
    ...

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Oyak hektaşdan acilen kurtulmalı, hektaşı düze çıkarma imkanı yok, en güzeli alarko ile anlaşıp satmalı, alarko bu sayede 2-3 yıl vergi ödemez kar çıkarmaz. Alarkonun 2-3 sen önce aldığı tohum serasını ben yaptım. Aldığı adamda paraya sıkışmıştı. Fakat yeri çok güzeldi, sadece tohumları saklamak için 1 metre kalınlığında beton duvar yapmıştık. Sessizce tohumda sera ilerliyor, daha sesli olması için hektaşı acilen almalı.
    Konu başlığı farklı ama merak ettim siz de sektörün içindesiniz hektaşın temel problemi ne?

Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Oyak hektaşdan acilen kurtulmalı, hektaşı düze çıkarma imkanı yok, en güzeli alarko ile anlaşıp satmalı, alarko bu sayede 2-3 yıl vergi ödemez kar çıkarmaz. Alarkonun 2-3 sen önce aldığı tohum serasını ben yaptım. Aldığı adamda paraya sıkışmıştı. Fakat yeri çok güzeldi, sadece tohumları saklamak için 1 metre kalınlığında beton duvar yapmıştık. Sessizce tohumda sera ilerliyor, daha sesli olması için hektaşı acilen almalı.

Sn. CAKIR;

Güzel bir bilgi..
    Lütfen daha detay bilgileri de bizimle paylaşınız.

2024 yılındaki genel kurulda sn. İzzet GARİH ""iki stratejik sektörde sağlam basacağız, enerji ve tarım. Tarımda da tohum ıslah çalışmalarımız var, kendi tohumumuzu üreteceğiz, fazlasını da satacağız." demişti.
    Ben Çankırı'daki fabrikanın yakında kapasite artışına gidebileceğini varsayıyorum. Zaten yapılmakta olan Konya'daki meyve kurutma tesisi de daha yüksek kapasiteli.

Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Konu başlığı farklı ama merak ettim siz de sektörün içindesiniz hektaşın temel problemi ne?
    HEKTAŞ tarım kimyasalı ilaçlar üretiyor... ALARKO'nun tarımdaki sıfır pestitit yaklaşımına ters bir durum.....

Meselâ genel kurulda dillendirilen "ABD ve ÇİN kömürden enerji üretimini teşvik ediyor, TRUMP törenle kömür madeni açılışı yaptı, avrupa buna ne kadar direnç gösterebilir, CENAL'in kapasitesini artırın" teklifine de sıcak bakmadılar...

8.  Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Hektaş üzerinden oyak yatırımcıyı soydu, oyak bir galip öztürk veya bir erdemoğlu gibi oturdu planladı yatırımcıyı soydu, 33 milyon lotu 50 liradan satarak hektaşın tüm maliyetini çıkardı. Sonrada sektörel bozulma başladı, çünkü oyak krediyi hektaşa bağladı ve hektaşı bile isteye faiz yükünde boğdu. Borcun bir kısmını bedelli ile ödedi ama tamamını ödemedi.

Sayfa 467/563 İlkİlk ... 367417457465466467468469477517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •