Teşekkürler,
QUOTE=CAKIR24;7022149]Geri alım konusunda 1-2 aydır spk kararları var, şirket isterse çok hızlı prosedüre tkaılmadan karar alıp uygulayabiliyor.[/QUOTE]
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
50 Hisseleri ve Günlük Sistem
Kısa vadeli Tekniği yine bozdular....Ya gerçekten bozuyorlar, ya da bozar gibi yapıyorlar, Fiyatı istedikleri yönde oynatıyorlar...
20 Dakikalık Sistem
Merkezi kontrol sistemini en iyi açıklayan tablo !!
Not: Alarko Holdingin ilk çeyrek bilançosundaki net karlılıkla ilgili piyasadaki yapay zekalardan yararlanabilirsiniz hatta Yapay zeka tahminlerini burada da paylaşabilirsiniz...
Son düzenleme : loruhlano; 29-04-2025 saat: 10:09.
...
SPK kurallarına göre yönetim kurulu toplanıp karar alarak istediği zaman geri alım yapabilir. Genel kurula gerek yok diye biliyorum.Geçen yılda genel kuruldan 1-2 gün sonra geri alım kararı açıkladılar.2022 de de
"Geri alım programına ilişkin yetkilendirme
MADDE 5 – (1) Bu Tebliğ hükümlerine göre ortaklıkların geri alım yapabilmesi için genel
kurulun yönetim kurulunu yetkilendirmesi esastır. Söz konusu yetki, yönetim kurulu tarafından
hazırlanan geri alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle verilir. Geri
alım programının genel kurul toplantısında onaylanması suretiyle yetkilendirilen yönetim kurulu,
bu yetkiyi belirleyeceği gerçek veya tüzel kişilere devredebilir.
(2) Ortaklık paylarının bağlı ortaklıkları tarafından geri alımının yapılabilmesi için, ortaklık
genel kurulunda geri alım programının onaylanması ve bağlı ortaklığın yönetim kurulunun da söz
konusu program çerçevesinde geri alım yapacağına ilişkin bir karar alması şarttır. Bağlı ortaklığın
da halka açık bir ortaklık olması durumunda; söz konusu bağlı ortaklığın ana ortağı olan ortaklığın
paylarında geri alım yapabilmesi için, geri alım programının bağlı ortaklık genel kurulunca da
onaylanması zorunludur.
(3) Geri alım programının onaylanacağı genel kurul toplantılarında, ortaklığın esas
sözleşmesinde daha ağır nisaplar öngörülmediği takdirde TTK’nın 418 inci maddesinde yer alan
toplantı ve karar nisapları uygulanır.
(4) Payları borsada işlem gören ortaklıklar, yakın ve ciddi bir kayıptan kaçınmak amacıyla
genel kurulun yetkilendirmeye ilişkin kararı olmadan yönetim kurulu kararıyla da, bu Tebliğin 12
nci maddesindeki kamuyu aydınlatmaya ilişkin yükümlülüklere uymak şartıyla geri alım yapabilir.
II. KISIM 3
Bağlı ortaklıklar, ana ortaklığın paylarında geri alım yapabilmek için bu istisnadan yararlanamaz.
Genel kurulca onaylanmış bir geri alım programı olmadan yönetim kurulunun yakın ve ciddi bir
kayıptan kaçınmak amacıyla aldığı geri alım kararı yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar
geçerlidir.
(5) Ortaklık paylarının günlük ağırlıklı ortalama fiyatının yönetim kurulu karar tarihinden
önceki son bir ayda,
a) Nominal değerinin altında seyretmesi veya
b) Yüzde yirminin üzerinde değer kaybetmesi,
durumlarında yakın ve ciddi bir kaybın varlığı kabul edilir.
(6) Beşinci fıkrada belirtilen haller dışında yönetim kurulu kararı ile geri alım yapılabilmesi
için, ortaklık tarafından işlem öncesinde Kurulun onayının alınması gereklidir"
Yer İmleri