Sayfa 613/617 İlkİlk ... 113513563603611612613614615 ... SonSon
Arama sonucu : 4931 madde; 4,897 - 4,904 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. #ARENA İştirakimiz Arena Connect*Teknoloji San. ve Tic. A.Ş.'nin Vodafone Dağıtım, Servis ve İçerik Hizmetleri*A.Ş. ile imzalamış olduğu Cihaz Dağıtım Hizmeti ve Tedarik Sözleşmesi'nin devri*konusunda Şirket'imiz ile Datagate Bilgisayar Malzemeleri Ticaret A.Ş. arasında*bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanmıştır.

https://x.com/efekentli__/status/191...f6mGFGF8Cmn8XA

2. Geçen bir arkadaş arena Brightstarı da satsın demişti . Gerçi yeni ismi Arena Connect oldu artık. Bugün Datagate enteresan bir KAP haberi yolladı ve , arena Connect ile Vodafone arasındaki cihaz tedarik sözleşmesini devralmak için görüşmelere başladık dedi.

Yani Arena , Arena connecteki büyük bir işini satma kararı aldı demek. Bu sözleşmeyi 3-4 yıl önce 26 milyon USD'a almıştı. Bakalım kaça satacak.

Asıl konu şu ki , arena sanırım donnaımdan çok yazılım ve yapay zeka işine konsantre olacak bundan sonrası için. Muhtemelen arena da bugün konu hakkında KAP haberi yollar.

Bakalım neler olacak. Eneteresan oldu bu hakikaten. Beklenmedik bir olay.

3. Ben yazarken Arena da yollamış KAP'ı. Hayırlı olsun bakalım. Gerçi konu henüz çok erken bir aşamada. Sonuçlanması ne zaman olur göreceğiz.

4.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    Geçen bir arkadaş arena Brightstarı da satsın demişti . Gerçi yeni ismi Arena Connect oldu artık. Bugün Datagate enteresan bir KAP haberi yolladı ve , arena Connect ile Vodafone arasındaki cihaz tedarik sözleşmesini devralmak için görüşmelere başladık dedi.

Yani Arena , Arena connecteki büyük bir işini satma kararı aldı demek. Bu sözleşmeyi 3-4 yıl önce 26 milyon USD'a almıştı. Bakalım kaça satacak.

Asıl konu şu ki , arena sanırım donnaımdan çok yazılım ve yapay zeka işine konsantre olacak bundan sonrası için. Muhtemelen arena da bugün konu hakkında KAP haberi yollar.

Bakalım neler olacak. Eneteresan oldu bu hakikaten. Beklenmedik bir olay.
    Hayırlara vesile olsun inşallah. Nakit zengini yapay zeka yolunda dev bir teknoloji şirketi olma yolunda diye yorumluyorum

Bu satışında 2 milyara yakın bir rakamla tamamlanacağını tahmin ediyorum

Distribütörlük işinden yazılım ve yapay zeka alanına geçiş yapıyor

Rasyoları zaten bilançodan sonra beleş olacak

Fiyat ve değerlemede buna göre olmalı

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Hayırlara vesile olsun inşallah. Nakit zengini yapay zeka yolunda dev bir teknoloji şirketi olma yolunda diye yorumluyorum

Bu satışında 2 milyara yakın bir rakamla tamamlanacağını tahmin ediyorum

çok da paraya ihtiyacı yokken , böyle bir şirketi satma kararı aldılarsa , muhtemelen daha çok yazılım ve yapay zeka işine kanalize olacaklar ve oraya yatırım yapacaklar. Gerçi arenanın kendisine ait IT donanım işi ve telefon distribötörlükleri de var zaten ama cep telefonu işinin büyük kısmı arena connect üzerinden dönüyordu.

Gerçi bu işin detayını da öğrenmek lazım. Sadece Vodafone cihaz dağıtım ve tedarik sözleşmesi devredilecek yazıyor haberde. Bu durumda acaba arena connect Vodafone dışında piyasaya ayrıca tedarik yapıyorsa bu kısım devam edecek gibi bir anlam da çıkıyor .

Dolayısıyla şirketin tüm işi değil bir kısım işi devrediliyor da denebilir. Arena connectin iş hacminde vodafone'un yeri ne kadar onu bilmek lazım.

Ama belli ki şirket yapay zeka ve yazılım işine odaklanacak ve bunun için de yeni bir kaynak bulacak bu satıştan sonra.

Detayları öğrenmek lazım. Bilgisi olan paylaşssın buradan lütfen.

6. Arena Connect’in tamamının satışı olsaydı 2 milyar tl den aşağı bir rakam söz konusu olmazdı ama şimdi bir daha okuyınca Vodafone Dağıtım, Servis ve İçerik Hizmetleri*A.Ş. ile imzalamış olduğu Cihaz Dağıtım Hizmeti ve Tedarik Sözleşmesi'nin devrinden bahsediyor

İşin büyüklüğü ve devirin hangi rakamlardan olacağı konusunda hiç bir fikrim yok

7.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Arena Connect’in tamamının satışı olsaydı 2 milyar tl den aşağı bir rakam söz konusu olmazdı ama şimdi bir daha okuyınca Vodafone Dağıtım, Servis ve İçerik Hizmetleri*A.Ş. ile imzalamış olduğu Cihaz Dağıtım Hizmeti ve Tedarik Sözleşmesi'nin devrinden bahsediyor

İşin büyüklüğü ve devirin hangi rakamlardan olacağı konusunda hiç bir fikrim yok
    size ek yapacakken siz düzeltme yapmışsınız

Dgate kasasında 12 milyon tl nakit olan bir şirket öz sermayesi 230 milyon tl (373 milyon sermaye düzeltmesinden geliyor ) büyük bir gelir beklemiyorum...

8. Sözleşmenin finansal büyüklüğü veya ciroya etkisi hakkında net bir rakam tahmin etmek çok zor gibi görünüyor şu aşamada. Satış devri gerçekleştiğinde her şeyi daha net öğreniriz

Kaça devir olacak!? En merak ettiğim konu bu

Sayfa 613/617 İlkİlk ... 113513563603611612613614615 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •