Sayfa 486/488 İlkİlk ... 386436476484485486487488 SonSon
Arama sonucu : 3898 madde; 3,881 - 3,888 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by 0101 Yazıyı Oku
    https://www.linkedin.com/posts/ilhan...MX8qlZXakCR5fQ

68.gün diyor.
    Acaba 90 günde hasat tamamlanır mı?

Yılda 3,5 hasat olur mu?

Bilen arkadaşlar var mı?
    Sera domatesi, uygun koşullar sağlandığında yılda 2-3 kez hasat edilebilir. Bu, iklim kontrolü, sulama, gübreleme ve bitki türüne bağlıdır. Genellikle bir hasat döngüsü 3-4 ay sürer. Sürekli üretim için ekim zamanları ayarlanabilir.

Grok böyle cevap verdi..

Bizim olayimiz topraksiz ve jeotermal agirlikli..farkli olur
    Son düzenleme : Wuhanlı Ejder; 08-05-2025 saat: 19:00.

2. Şimdi ortaca mugla da seraci arkadaşımla konuştum..
    Jeotermal işi ,normal sera nin çok cok üstünde uretim oluyor dedi..biz normal sera da yilda iki kez hasat yaparken ,jeotermal de ısısını havasini ayarladinmi 55 günde pazara mal girer diyor..
    Bir de Alarko gibi ihracatcilar 60 -70 tl den aşağı vermiyor diyorlar kilosunu yurtdisina..
    Biz ic piyasada, kilosunu 7 tl den zor veriyoruz diyor..

Domates işini bazıları cok dalgaya alıyor, billur geciyor ama,Alarko bu işi oturtursa enerji den cok daha fazlasini kazanacak..
    Kazakistan falan da devreye girince bambaska kazançlar olacak sanki..

Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Şimdi ortaca mugla da seraci arkadaşımla konuştum..
    Jeotermal işi ,normal sera nin çok cok üstünde uretim oluyor dedi..biz normal sera da yilda iki kez hasat yaparken ,jeotermal de ısısını havasini ayarladinmi 55 günde pazara mal girer diyor..
    Bir de Alarko gibi ihracatcilar 60 -70 tl den aşağı vermiyor diyorlar kilosunu yurtdisina..

Domates işini bazıları cok dalgaya alıyor, billur geciyor ama,Alarko bu işi oturtursa enerji den cok daha fazlasini kazanacak..

Zerzevatçı geldi haaanııımmmm.....
    Patlıııcaaann, biiberrrr, domaaatessss....

Not: Koç otomotiv v.s. dayanıklı tüketim mallarına girmiş...
    Sabri ÜLKER de büsküvi çukulata işine...
    Bir zaman sonra Vehbi KOÇ uyanmış "şu Sabri ne uyanık, her gün tüketilen işe girmiş" demiş...

Gıda stratejik bir sektör.
    Hele mevsim, hava ve zararlı şartlarından korunmuş bir gıda üretimi çok daha stratejik......
    Alarko güzel iş yakaladı.....

Tübekar abem bebesine geleceği olan bir sektörde hissedarlık sağladı.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,927
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Şimdi ortaca mugla da seraci arkadaşımla konuştum..

kendi adıma pazarda soruyorum Sandıklı daha çıkmadı mı diye... Antalya ya da Fethiye domatesleri çok yavanlar. biz güzel bir tat tutturmuş giderken kıskançlardan birisi ( kim acaba kurukafa vs emojisi koyamıyorum koymuş sayın) siz pazara mal mı veriyorsunuz dedi yöneticiler nasiplerimizi ve damak tadımızı bozdu... bu hafta Fethiye aldım lezzet bir parça vardı ama kabuk çok kalındı...
    tabii bize çıkma mal gelmekte iharcata gidenleri siz düşünün...

bu arada bugün bilanço günü canım sıkılır türküsü var mı?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,927
    Bilançoda sanırım günleri karıştırmışım...
    geçenlerde bir arkadaş soruyordu. Geçmiş yılın ilk çeyreğinde yer alan zararın muhasebeleştirilmesi nasıl olacak diye...
    bir kaç bilançoda gördüğüm şey farklı. hiçbirinde rakamlar tutmuyor... ama bir kaç tanesinde endekslenmiş. yani 100 lira zararınız var endekslenmiş aslında siz 150 lira zarar etmişsiniz gibi gösterilmiş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,927
    Sanayinin elektrik tüketiminde dikkat çeken düşüş eğilimi
    EPDK verilerine göre toplam elektrik tüketimi içinde sanayinin payı ilk iki ayda bir önceki yıla göre 1,84 puan gerileyerek 40,78’e geriledi. EPİAŞ verilerine göre ise ocakta sanayi elektriği tüketiminde yüzde 19,85 oranında düşüş gözlendi.
    https://www.ekonomim.com/sektorler/e...ten-09-05-2025

Piyasada enerji olmadığı gibi hissede de bir numara kalmadı...Toparladığını anında geri veriyor...Geri alımın da zaten gerçek bir geri alım olmadığı ortaya çıktı..... ...Herkes mecburen orta vadeci ve uzun vadeci olacak gibi duruyor...
    ...

8. Geçen sene Leyla Hanım'ın bir gün aniden blok özel emirle hisse satışı 112 tl ye ve ertesi gün aniden şirketin geri alımı açıklaması ciddi bir moraldi ama zaman geçince anladım ki blok satış sanki aldatmaca gibi olmuş. Holding geri alım açıklayınca piyasaya moral ve güven vermiş malı usul usul 90 tl lere kadar aylarca vere vere tahtanın içinden geçmişlerdi.Geçen seneki satış ortalaması ortalama 95 TL bile olsa 1 yılda faizle o fiyat 130-135 TL ye tekabül eder bugün hisse 88 civarı ortada ciddi bir kar var.
    Pekiii bu sene geri alım açıklayıp 1 haftada 5-6 milyon almaları alel acele neyin göstergesi anlayamadım.Ucuzdan kapma desem.Peki son 15 gündür alışlar neden kesildi.Düşüyor ve alım gelmedi.Bir de patronlar geri alım yapacak türk borsasının içinden geçilmiş İmamoğlu hapise atılmış borsa çökmüş neden spek hisseyi 105 lere çekti.Bas anasını satayım 65-70 ye gebert.Niye alıyon 100TL den.Aldın aldın sonra niye gene 86 lara basıyon.Baskı desen baskı değil.Baskı kuracaksan bas 70 e aylarca yatay yaptır, fonlar patır kütür dökülsün pişman olup.Şirket 11 milyon lot mal alıyor 96 ortalamayla yaklaşık, şimdi neden almıyor.Bi dün mü ne aldı.Çok bilinmeyenli denklem bu pokeri çözen yazsın lütfen.

Sayfa 486/488 İlkİlk ... 386436476484485486487488 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •