Originally Posted by
Huzur
acemşah abi......holdinge petun hissesi devretmişiz........neler oluyor tahmini nedir.....
09.05.2025 tarihinde
Pınar Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş.’nin 38.162.266 TL nominal tutarlı payı, pay başına PETUN hissesinin 08.05.2025
tarihli ağırlıklı ortalama fiyatı olan 9,04 TL üzerinden Pınar Süt Mamülleri Sanayii A.Ş.’den satın alınmıştır. Bu işlemle birlikte Pınar
Entegre Et ve Un Sanayii A.Ş. sermayesindeki paylarımız 09.05.2025 tarihi itibariyle %66,81 oranına ulaşmıştır.
Evet, hayırlısı olsun....
Bunların olması gerektiğini söyledik hep...imkansızdı ama şimdilerde olmaya başladı.
Bir önceki yazımda sadeleştirmenin devam edeceğini vurgulamıştır...işte devam ediyor.
Bu işlemde ilk bakışta pınarsüte haksızlık edilmiş gibi duruyor lakin kaz gelecek yerden civciv esirgenmez diyelim.
İşte bir önceki gönderimde bu sadeleşme işlemlerinin olası amaçlarını da yazdım....
Tahminimce işte Gıda da birleşme olacağıdır... Bununda Birleşme ile kalmayacağı muhtemel birleşen gıda paylarının bir bölümünün Yabancı bir ortağa devri iştiraklerdeki ybp ve camlı yem gübre nin de halka arzlarının gündeme geleceği...
Pınar süte ait İzmir cevresindeki artık villa gökdelen vb vb yapılabilir gayrimenkullerin değerlendirileceği, paraya cevrileceği, belki bir GYO şirketinin kurulma ihtimalini olalasılıklar içinde görüyorum..
Gün sonunda elde edilen degerler banka ruhsatının değerlendirilmesi ile hayata geçecek bankaya sermaye olabileceğini secenekler arasında görüyorum.
Yine değerli bir iştirak olma yolunda ilerleyen Desa elektrik enerji şirketinin bu elektrikli sarj istasyomları günes enerjisi pil depolama ile savunma sanayi alanlarında daha da yükseltileceği ş tahmin ediyorum.
Fast company adlı dergide cıkan patronun makalesinde zaten büyük ipuçları mevcut.
Sonuç olarak uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan Yaşar Holding sahalara geri dönüyor...
Artık konuşmaya başladılar.. Para adamı konuşturur derler... Kim bilir belki çoktan milyar milyar dolarlı ortak bulmuş,,, paraya kavuşmuş dahi olabilirler...
Sonuçta hiç bir sey bilmiyorsak dahi
Sermaye tavanı durduk yere 80 milyondan 15 milyara durduk yere artırılmaz...bu gizil seferlerin artık gün yüzüne cıkmaya başlayacağını resmi ilanıdır.
Velhasıl bu 65 milyon dolar borsa defterinden bana pınar süt alma hakkı verdikleri için sayın patroniçelerimize şükranlarımızı sunuyorum...
Pay devirleri...alımları satımları devam edecek gibi duruyor varlık iştarsk cok bir süre daha.
Sonrasında kapı arkasındaki şarabıda arabı da görürüz gibime geliyor...
Néy Nâmé...!
Solve catenas, esto liber, puer. Quot filum et armillae aureae sunt? Amphora avida non impletur.
Yer İmleri