Sayfa 907/908 İlkİlk ... 407807857897905906907908 SonSon
Arama sonucu : 7260 madde; 7,249 - 7,256 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1. şirket ortak yapısı ve genel bakış...

detay....son beş yıllık dolar bazında yükseliş çok sınırlı

dolar bazlı grafik...dolar kazanacaksın ama dolar bazlı grafik böyle olacak.....

(2 OCAK - 8 MAYIS) TARİHLERİ ARASI AKD VE TAKAS KARŞILAŞTIRMASI.
    TAHTACIMIZIN NET OLARAK GEDİK OLDUĞU ORTADA

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Bana göre, bilinen bilgilere göre yönetimin en az yüzde 64 ü kontrolünde görünüyor.
    Bir arkadaşla şöyle bir yazışmamız olmuştu.

Pay Grubu Nama / Hamiline Beher Payın Nominal Değeri (TL) Para Birimi Payların Nominal Değeri Para Birimi Sermayeye Oranı İmtiyaz Türü Borsada İşlem Görüp Görmediği
    A Nama 1 TRY 5.000.000 TRY 5,00 OY HAKKINDA İşlem Görmüyor

A gurubu 5 milyon nominal değerli borsada işlem görmeyen hisseler oy hakkında imtiyazlı görünüyor ve bu paylar büyük ihtimal patrona ait. Buna göre yönetim payı %54 olsa bile 64 milyon kabul oyu gayet normal. Kaldı ki kabul oylarının içerisinde genel kurula katılan kuruluştan halka açık pay sahipleri veya temsilcileri; ayrıca bizde dahil borsa yoluyla hissedar olup kurula katılıp olumlu oy kullandığımız paylar da var. Dolayısıyla Yönetimin % kaç oya hakim olduklarını ancak kendileri bilir
    Ayrıca tahmin ettiğim kadarı ile holdingin paylarından bir kısmına sahip muhalif oy kullanan ve maddelere şerh koyan (kardeş) büyük ortakta var. Yani holding'in sahip olduğu payların hepsi yönetimde değil ve olumlu oy kullanmadı bildiğim kadarı ile.

Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Yönetim nihayet doğru yolu bulmuş görünüyor.
    Sanırım Genel Kurulda en yakınlarından eleştiri ve itirazlar gelince böyle oldu.
    Ben böyle olacağını tahmin ediyordum zaten.
    Portföyümde ağırlığı oldukça arttı.
    Önümüzdeki dönem 2 yıl boyunca güzel şeyler olabilir. Bu nedenle daha da almayı düşünüyorum.
    Elimde epey Smartiks hissesi var bunları da vermeyi düşünüyorum. Bilanço gelsin bi bakalım. Duruma göre hepsini verip EGGUB e dönüştürmek istiyorum.

Sn. playmaker haklısınız ama genel kurul bildiğiniz gibi Nisan ayında yapıldı Ama bu veriler Mart sonuna kadar olan ilk çeyrek bilanço verileri. Sonuçta öyle veya böyle doğru olan yapılmış

5. Genel kurulun gergin geçeceği belliydi çünkü büyük patron temsilci atamış ve yetki vermiş...büyük patron mevcut yönetim lehine kararlara destek verdi...

geçenki yılkı genel kurul tutanağında bu senekinden farklı şekilde itiraz ve kabuller var....

2023

2024

aralarında bir sorun var...muhtemelen bağfasın patronu bağfasa destek istedi...isteği kabul görmedi...

Alıntı Originally Posted by miper Yazıyı Oku
    Genel kurulun gergin geçeceği belliydi çünkü büyük patron temsilci atamış ve yetki vermiş...büyük patron mevcut yönetim lehine kararlara destek verdi...

geçenki yılkı genel kurul tutanağında bu senekinden farklı şekilde itiraz ve kabuller var....

2023

2024

aralarında bir sorun var...muhtemelen bağfasın patronu bağfasa destek istedi...isteği kabul görmedi...
    Büyük patrondan kastınız ne bilmiyorum ama bağfaş'ın patronu Kemal Bey den bahsediyor iseniz, tutanakta da görüldüğü üzere ibraya bile ret oyu verdi ama oyu yetmediği için yönetim ibra edildi. Bağfaş'a destek istediği düşünceniz benim de aklıma gelmedi değil, ama işin aslını biz tam olarak bilemeyiz tabi ki.

7. Büyük patron...Recep Gencer...GK tutanağını okursanız oradan belli oluyor...hastaneye gidip akil sagligi yerinde raporu almış ve bir temsilci atamış...o temsilci de Ahmet Gencer lehine oy kullanmış...

YK üyeleri Recep Gencer destek verdiği sürece her istediği kararı çıkartır...

Alıntı Originally Posted by miper Yazıyı Oku
    Büyük patron...Recep Gencer...GK tutanağını okursanız oradan belli oluyor...hastaneye gidip akil sagligi yerinde raporu almış ve bir temsilci atamış...o temsilci de Ahmet Gencer lehine oy kullanmış...

YK üyeleri Recep Gencer destek verdiği sürece her istediği kararı çıkartır...
    Yönetimde çatlak havası olması kötü bir şey gibi görünse de içerden itirazların yükselmesini olumlu gördüğümü yazmıştım.
    Çünkü yıllardır yok kredibilitemiz yüksek vs gibi gerekçelerle liman arsasını değerlemedi. Gübre işinde anlamsız zararlar edildi. Üretim yapmayıp ithal edip sattığı ürünlerde bile zarar edildi.
    Yani yönetim kimseyi şeyine takmıyor kafasına göre ahreket ediyordu.
    Sanırım bu itirazlar yönetimi kendisine getirecek gibi.
    İlk çeyrek bilanço rakamları da bunu gösteriyor zaten.

Patron bizim itirazlarımızı hiç umursamıyordu.
    Genel kurulda oy çokluğu ile ibra edilse bile mahkeme hakları için şerh konuldu diye biliyorum. Yani yönetimin yaptığı işler mahkemeye de taşınabilir., ibra dahil.
    Yönetim eskisi kadar kafasına göre hareket edemez artık.

Sayfa 907/908 İlkİlk ... 407807857897905906907908 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •