Sayfa 493/495 İlkİlk ... 393443483491492493494495 SonSon
Arama sonucu : 3955 madde; 3,937 - 3,944 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Anadolu Grubu Holding Defter Değeri>>> 397,48.-TL....277,75.-TL. son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %43.11 altında işlem görüyor..

Koç Holding Defter Değeri>>>226,42.-TL. .............. 143,90.-TL.son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %57,34 altında işlem görüyor..

Alarko Holding Defter Değeri>>>146,55....... 87,30.-TL.son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %67,87 altında işlem görüyor..

Doğan Holding Defter Değeri>>>26,32..............14,55.-TL. son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %80,89 altında işlem görüyor..

Sabancı Holding Defter Değeri>>>140,39.-TL. ........... 74,10.-TL.son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %89,46 altında işlem görüyor..

Net Holding Defter Değeri>>>105,09....................39,92.-TL. son kapanış fiyatıyla Defter Değerinin %163,25 altında işlem görüyor..
    ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,931
    " Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post7027903

Şirketlerin gerçek durumunu görmek için enflasyon muhasebesi mutlaka gerekiyor.Yoksa örneğin:3 sene önce 500 bin TL'ye fabrikaya 1 kamyon aldınız,bu sene piyasa fiyatı 2 milyon TL'ye sattınız.Arada kamyonun fiyatı reel olarak artmamıştır,enflasyon kadar fiyatı şişmiştir.Enflasyon muhasebesi uygulanırsa,reel olarak bir kazanç oluşmadığı için bu satıştan aldığınız ödeme için bir kurumlar vergisi ödemezsiniz,ama enflasyon muhasebesi uygulanmaz ise, alış satış fiyatı farkı 1.5 milyon TL kazanç ettiğiniz varsayıldığı için bu1.5 milyon TL reel kazanç sayılır ve bu kazancın vergisini ödemek zorunda kalırsınız.

Yüksek enflasyonda negatif reel faizlerle halkın birikimleri bankalar üzerinden şirketlere transfer ediliyor,enflasyon muhasebesi uygulanmadığında ise şirketlerden de kamuya transfer ediliyor,ama özellikle kurumsal olmayan şirketlerin sahipleri şirketin kasasını cepleri gibi kullandıkları için onlardan kamuya transfer olmuyor,şirketin içini boşaltıp gayrımenkul lüks tüketim gibi kişisel amaçlar için kullanıyorlar.Şirketlerinin içi boş olduklarından,doğru dürüst bir bilanççoları olmadığından dolayı, bankalardan geri dönmeyecek kredi almak için de siyasileri kullanıyorlar.Kamu ise kendisine yapılan servet transferini ihaleler ve ithalat imtiyazı gibi yollarla iktidara yakın şirketlere "servet transferi" ile dağıtıyor.
    Enflasyon muhasebesi ile ise, kurumsal şirketler biraz nefes almış durumda,gerçek kazançları kadar vergi mükellefi oluyorlar.Ama maalesef bankalara enflasyon muhasebesine göre bilanço düzenleme hakkını vermedikleri için sermayeleri yüksek enflasyon ortamında eriyor.

Traderlar şirket gerçekte karlı olmasa da ,karlı gözüksün yüksek fiyattan başkasına satayım diye enflasyon muhsebesi uygulanmasın isterler.Ama gerçek uzun vadeli borsa yatırımcıları muhakkak enflasyon muhasebesi uygulanmasını isterler.Çünkü hem yatırım yaptıkları şirketlerin gerçek durumlarını görürler hem de haksız yere büyük tutarlı vergiler ödenmediği için şirketin özsermayesi aşınmaz,uzun vadede -karlı oldukça- sürekli artar ve şirketin piyasa değerini yükseltici etkide bulunur."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,931
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sonuç olarak bu eldeki bilanço ile Pazartesi nasıl bir yön bizi bekliyor sadece PAzartesi ve gelen haftayı sordum ?
    Teşekkürler,
    sn baygeorge
    şirket en iyi katı elde ettiğinde bu kar sürdürülemez denilip iç edildi...
    arkasından enflasyon muhasebesi geldi kar düştü denildi...
    şimdi ise bu kar zarar haline gelmiş...

kısa bir yorum CENAL ve MERAM FAVÖKleri yüksek... bu FAV;OKlerden 1/ 3 vergi ödeseler...
    bilindiği kadarıyla şirketler borçlu değiller ve finansman gideri pek olmayacaktır...
    peki ne oluyor da bu FAVÖK o kadar da zarar olarak ortaya çıkıyor. bunu çözerseniz her şey açık hale gelir...

ben ise daha önce sn Fumanın 4-5 milyar dolar olarak belirttiği, şirketin de önce 3 milyar sonra 4 milyar dolara değerinin ulaşması hedefini bekliyorum... 2028 hadi 1 yıl da uzasın 2029 yılında bu değeri görürsem yatırımım yerinde olmuş derim...
    göremez isem hisse başı en az 1 dolar kar edecekler ise ki edecekler bunun yeni kar dağıtma mevzuatı ile 1/4 ünü dağıtacaklar hisse başı 25 cent temettü beklentim olacak... dikkat en az... bu da şu anki rakamlarla 10 lira temettü anlamına geliyor ki bana yeter...

ilaveten bu piyasada yatırım yapılabilecek bir alan var ise buyrun tartışalım. ALARK yatırımlar konusunda biraz fazla şanslı ki önümüzdeki 10 yılda dönüşüm geçirmeyecek bir yapı oluşacak...

el hasıl ben epey uzun vade beklediğim için sorunuza ancak bu şekilde cevap verebiliyorum

4. Özkaynak Nelerden Oluşur?
    Özsermaye kapsamı net yani gerçek aktifleri ve borçları içerir. En basit tanımıyla şirketin net değeri anlamına gelir. Şirket bünyesindeki tüm borçların düşülmesinden sonra geriye kalan kısım özkaynak olup hissedarlar tarafından alındığı bölümü işaret eder. Özkaynak kapsamına alınan unsurlar şunlardır:

Ödenmiş sermaye
    Sermaye yedekleri
    Kar yedekleri
    Geçmiş yıllar karları
    Geçmiş yıllar zararları
    Dönem net kar veya zararları

https://www.alnusyatirim.com/ozkaynak-nedir
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sentiment analizi bazı hisselerde güçleniyor..
    ...

Bilanço analizi- Alarko Holding (Marbaş Menkul Değerler )

Alarko Holding, 2,32 milyar TL net zarar i le beklentilerin epeyce altında sonuç
    açıkladı.
    .
    Enerji tarafında 2 hidroelektrik, 1 güneş, 1 ithal kömür san trali i le 1,54 GW kapasite
    ile Türkiye nin kurulu gücünün %2 si olarak faaliy etlerini s ürdü rüyor. Ağustos
    2036 tarihi ne kadar lis anslı Meram perakendesi faal iyetleri sürdürülüyo r.
    Düzenlenmiş v arlık tabanı 24,3 milyar TL seviyesin e ulaştı. Finansallara %50,79
    artışla 547,05 milyon TL net zarar katkı yaptı.
    .
    Ar azi geliş tirme özelinde A LGYO i le faa l iyetlerini sürdürüyor. Yıllık yaklaşık olarak
    10 mi lyon dolar k ira geliri faaliyetlerini sürd ür üyor. 2025 Mart itibariyle portföy
    değeri 15,3 milyar TL seviyesine ulaştı. Fina nsallara olan katkı pozitife d öndü.
    .
    Taahhüt tarafında İstan Ülkeleri ve Romanya öncelikli pa zar arayışları devam
    edilmek te olup havalimanları, raylı sistemler, altyapı projeleri, endüstriyel
    tesisler, konut projeleri ve hizmet binaları, ot eller ve hastane faaliyetleri yer
    almaktadır. Arazi geliştirme ve taahhüt grubu birleşik bakıldığında net kar etkisi
    pozitife dönmüştür.
    .
    Turizm tarafında tekrar geceley en misafir oranı %78 lerde seyrediyor. Hillside
    ma rkası ile faali yetl er devam ettirilmektedir. Finansallara katkısı %11,32 artışla
    169,28 milyon TL net zarar oldu.
    .
    Sanayi ve Ticaret tarafında Carrier ile oluşturulan ortaklık devam ettiriliyor. 268
    bayi ve 289 satış sonrası hizmet merkez i ile geniş ve kuvvetli satış ve servis ağıdır.
    51 de n ülkeye ihracat gerçekleştirilmektedir. Finansallara katkısı %31 artışla
    107,72 milyon TL net zarar oldu.
    .
    Tarım özelin de Alarko Tarım ile 4 b aşl ıkta f aaliyet yürütülmektedir. Seracılık,
    gübre, tohum ve gıda sanayi üzerinden dünya seracılık sektöründe ilk 3 te
    kapasite bazlı yer almayı 2028 de he defliy or. Finansallara katkısı %104,33 artışla
    129,92 m ilyon TL net zarar oldu.

Marbaş Menkul Değerler
    ...

Viop açılışlarda Alarko hariç diğer hisselerin çoğu yeşil ve yüksek açılışlar yaptı...

Alarko gibi bazı hisselerde de yıprata yıprata....zorlaya zorlaya....maalesef bu işler böyle...

15 Aralık 2022 de de bu fiyatlardaymış, 20 Temmuz 2023 de de...
    Diyecek bir şey yok, 2,5 sene geçmiş, iyi holding, güzel holding, yatırım yapan holding.....şimdi de 2028 hayalleri..
    Son düzenleme : loruhlano; Bugün saat: 10:14.
    ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,274
    Alark nun Hisse başına Öz Sermayesi ve 100 TL ile alınabilen Öz Sermaye Miktarları şirketler bazında. Tabi Borç / Öz VArlık ile gecen 2024 4. dönem ile 2024 1. dönem e göre Öz VArlık büyümeleri karlılıkları vs mevcut .

Dip Not : Kendim için yapılan bir çalışma hatam varsa düzeltirim .
    Umarım hata yoktur Çok acele yaptım. Önemli şirketleri aldım Çok fazla büyük idi ufalttım .
    Son düzenleme : Baygeorge; Bugün saat: 11:49.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 493/495 İlkİlk ... 393443483491492493494495 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •