Sayfa 81/89 İlkİlk ... 31717980818283 ... SonSon
Arama sonucu : 705 madde; 641 - 648 arası.

Konu: MTRKS - Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    trade etmeden tutmaya devam ediyorum matriksi...ama piyasa gerçekten de kısa vadeci olmuş...borsa yatırımcısı çok sıkıntılı...hükümet faizciyi ve altıncıları ödüllendiriyor ama ülkemizin bel kemiği olan ve istihdam yaratan şirketleri ise cezalandırıyor...ALLAH sonumuzu hayır etsin diyorum...
    Maalesef öyle sermaye piyasalarındaki ızdırap 2 yılı buldu..ahmet necdet sezer’in ecevit’e attığı anayasa kitapçığında dahi borsada olan biri olarak bu denli uzun soluklu istikrasız bir dönem görmedim..

2.  Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Maalesef öyle sermaye piyasalarındaki ızdırap 2 yılı buldu..ahmet necdet sezer’in ecevit’e attığı anayasa kitapçığında dahi borsada olan biri olarak bu denli uzun soluklu istikrasız bir dönem görmedim..
    gerçekten de çok sıkıntılı dostum...ben de hiç bu kadar uzun soluklu bir baskıyı hatırlamıyorum...tam her şey düzeldi derken bir olay patlıyor ve yeniden başa sarıyoruz...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. Bu dönem için yerini sağlamlaştıran gayet olumlu bir bilanço..
    2 milyon yatırımcının borsadan ayrıldığı bir dönemde satışlarını ve net karını sürdürebilir kılmak zordu ama başardılar..
    Mtrks Q ile bu yeni grid botlar ile mevcudun üzerine koyarak devam edecektir..
    Kripto varlık platformunun işlevsel olması ile büyümeye devam edecek..
    Sektörün çarpanlarına göre gayet makul çarpanlar oluştu..
    F/k 9.6
    Fd/favök 5.9
    Pd/dd 3.3..

4. matriks hisse senedinin 2025 ilk 3 aylık konsolide bilançosunu yorumlar mısın?

ChatGPT:
    Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. (MTRKS) 2025 yılı ilk çeyreğine ait konsolide finansal veriler, şirketin güçlü bir mali performans sergilediğini göstermektedir. Özellikle gelir artışı, kârlılık ve nakit yönetimi gibi temel göstergelerde olumlu gelişmeler dikkat çekmektedir.

�� Finansal Performans Özeti (2025 Q1)
    Toplam Gelir: 230,22 milyon TL

Brüt Kâr: 56,62 milyon TL

Faaliyet Geliri: 44,37 milyon TL

Net Kâr: 31,22 milyon TL

Net Kâr Marjı: %13,6

Seyreltilmiş Hisse Başına Kâr: 0,518 TL
    Investing.com Türkiye
    +1
    Investing.com Türkiye
    +1
    Investing.com Türkiye
    +1
    Investing.com Türkiye
    +1

Bu dönemde, şirketin net kâr marjı önceki çeyreğe göre önemli bir artış göstermiştir. Özellikle brüt kârın yüksekliği, gelirlerin etkin bir şekilde yönetildiğini ve maliyetlerin kontrol altında tutulduğunu göstermektedir.

�� Nakit ve Likidite Durumu
    Nakit ve Nakit Benzerleri: 55,5 milyon TL

Cari Oran: 1,86

Likidite Oranı: 1,81
    YatırımX

Şirketin güçlü bir likidite pozisyonu bulunmakta olup, kısa vadeli yükümlülüklerini rahatlıkla karşılayabilecek durumdadır. Bu durum, finansal esneklik ve sürdürülebilir büyüme açısından olumlu bir gösterge olarak değerlendirilebilir.

�� Özkaynak ve Borçluluk
    Toplam Özkaynak: 479,32 milyon TL

Toplam Yükümlülükler: 122,97 milyon TL

Toplam Borç/Varlık Oranı: %0,24
    Investing.com Türkiye

Şirketin özkaynakları, toplam varlıklarının büyük bir kısmını oluşturarak finansal sağlamlığını pekiştirmektedir. Borçluluk oranının düşük olması, finansal risklerin minimize edildiğini ve şirketin borçlanma kapasitesinin yüksek olduğunu göstermektedir.
    KAP

�� Sonuç ve Değerlendirme
    Matriks'in 2025 yılı ilk çeyrek finansal sonuçları, şirketin güçlü bir mali yapıya ve sürdürülebilir büyüme stratejilerine sahip olduğunu ortaya koymaktadır. Gelir artışı, kârlılık ve likidite göstergelerindeki iyileşmeler, şirketin operasyonel verimliliğini ve piyasa koşullarına adaptasyon yeteneğini yansıtmaktadır. Özellikle düşük borçluluk oranı ve yüksek özkaynak seviyesi, yatırımcılar için güven verici unsurlar olarak öne çıkmaktadır.

Bu performans, Matriks'in gelecekteki büyüme hedeflerine ulaşma konusunda sağlam bir temel oluşturduğunu göstermektedir.

5. Biraz aldık ama inşallah tahtacı abilerimiz kızmaz... Bilanço (bu şartlarda) iyi gibi duruyor, temettü kültürü de var...Şu kripto mevzusu ile ilgili gelişme netleşirse yeni bir gelir kapısı demektir...Trump ve ekibi kriptocu adamlar, haliyle bu durum orta ve uzun vadede global bir davranış kültürü haline gelebilir, gelirse iyi ekmek çıkar şirkete...

Bu arada selam...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

6.  Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Biraz aldık ama inşallah tahtacı abilerimiz kızmaz... Bilanço (bu şartlarda) iyi gibi duruyor, temettü kültürü de var...Şu kripto mevzusu ile ilgili gelişme netleşirse yeni bir gelir kapısı demektir...Trump ve ekibi kriptocu adamlar, haliyle bu durum orta ve uzun vadede global bir davranış kültürü haline gelebilir, gelirse iyi ekmek çıkar şirkete...

Bu arada selam...
    Hoşgeldin sn.hissedarx umarım ayağın uğurlu gelir..

Sayfa 81/89 İlkİlk ... 31717980818283 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •