Sayfa 230/230 İlkİlk ... 130180220228229230
Arama sonucu : 1839 madde; 1,833 - 1,839 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

1.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    07.05.2025'ten itibaren 100 endeks kapanış tahminlerim

bir bakın bakalım bu şort demek mi ?

cuma günü bu 9258 tahminimden sonra, gün içindeki durumda ne demişim
    9900 ü orta vadede geçemez diyen siz değil misiniz? Çok değil hafta sonu dediniz.Bir öyle bir böyle her telden yorum var rakam lar havada uçuyor. Buradan 9200 e düşerse bildim 10200 e giderse yine bildim durumları.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,141
    XU100
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

3.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    eregl berbat bilanço açıkladı 20 den 25 e sürdüler. froto kötü de olmayan bir bilanço açıkladı araç satışları iyi şu bu. eregl yi çektiler froto yu bastılar. Tamam anlaşıldı dediğin anda eregl le biniyorlar bi anda froto tavana gidiyor. THY PGSUS . İkiside zarar açıkladı zaten hali hazırda 40 kat gitmiş kağıtlar. THY nin misal serbest piyasa olsa 240 lara kadar satış yemesi lazım idi. Yok bu ikisini de alıverdiler birden bire. Neden. Endeks için gerekli idi. Zarar kar bilanço şu bu hiç umurlarında değil. Arada lokomotif hisseler seçip bunlara da uydurma hikaye yazıyorlar. Son zamanlarda asels mesela.
    Resmen kumar olmuş borsa. Dolar desen komedi hareketler. TL yi dolara çıpalamışlar. Parite oynadı mı sadece euro dans ediyor. Yani parasal olarak dolara mı geçtik ne oldu. MB ında 2 tane adam oturmuş dolar yarın 38.75 olacak diyorlar bütün gün +-2 kuruş.Gece 12 1 gibi aşağı 10 kuruş basıp yukarı 15 kuruş basıyorlar. Yarın ki dolar kuruda tamam.
    Çok haklısınız Sn. Mathias, son 1,5 -2 yıl borsada çok değişik şeyler oldu. Abudik kubidik hisseler gidiyor baba hisseler bakıyor bir bakıyorsunuz hep aynı hisseler gidiyor. Bakıyorsunuz bir bilançoda %1500 kar açıklayan sadece bir sonraki bilançoda aynı oranda zarar açıklıyor değişik değişik durumlar var akıl sır ermiyor.

4. bu kadar satışa düşmüyorsa

Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    9900 ü orta vadede geçemez diyen siz değil misiniz? Çok değil hafta sonu dediniz.Bir öyle bir böyle her telden yorum var rakam lar havada uçuyor. Buradan 9200 e düşerse bildim 10200 e giderse yine bildim durumları.
    artık size ve cakır24'e laf anlatmaya uğraşmayacağım... ikinizide engelliyorum

ne yazarsanız yazın, ilgilendirmiyorsunuz artık beni

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    07.05.2025'ten itibaren 100 endeks kapanış tahminlerim

bir bakın bakalım bu şort demek mi ?

cuma günü bu 9258 tahminimden sonra, gün içindeki durumda ne demişim

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    emmi... bisti saydım

rahat ol melediğin falan yok... 10835 maliyetin var (aslında yarın fırsat versede 11250'ten 1 kademe daha gömçürtsen 10920 olur maliyetin...)

bistte sıkıntı yok

şenlik ha başladı ha başlayacak
    emmi bu senaryo İPTAL

bist AL yaktı...

ilave falan açılmaz... sen sıkıştığın için hareket edemezsin sanırım

ama ben long-flat dönemini başlattım

7.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    9 mayısda yazılmış bir yazı.

Malasef yılların Kuzu hocasını bie tersde bıraktılar. Tabi burada çizimci arkadaşlarında etkisi oldu, CITAK gibi. Piyasa short kapatmayanlara umut vermek isteyecek, tamam bu long çok sürmedi, düşüşe devam dediğiniz yerde endeks 10 bin üstüne atacak.

Adamlar en son koz Mehmet Şimşeği dahi kullandı. Borsa risklidir diyen bir hazine bakanımız var. Bu arada teşekkür etmek lazım, yatırımcı bilmiyordu bunu yeni öğrendik. Borsa riskli.
    Ben bu yazıda 1 satırda, sevgili çıtak da kuzu hocayı short yönünde etkiledi dedim, çıtak dostumuz itiraz etsede bir üstteki yazıda durumu kabullenmiş evet kuzu hocayı etkiledi. Ben okuduğuma ve anladığıma bakarım.

Not: short ağırlıklı işlem yapanlar genel manada radikal görüşler besler, örneğin short actığında bugün dünya yok olsun ister, long actığında yarın öğlen marsda yemek yiyeceğini tasavvur eder. Viop bu düşünceleri uc noktada yaşatır.

Sayfa 230/230 İlkİlk ... 130180220228229230

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •