Alýntý Originally Posted by BELEKOMA Yazýyý Oku
Ýþler iyi gitmeyince birileri çýkar manipülasyondan bahseder, birileri þirket neden sahip çýkmýyor hisse geri alým yapmýyor der, birileri çýkar forumda yazanlarý hani uçacakatý kaçacak dediydiniz diye suçlar. Arena özelinde bu fiyat ucuz kaldý da savunulabilir, bu fiyat yüksek te savunulabilir yeter ki makul ve geçerli argümanlar ortaya konsun. Burasý forum elbette herkes düþüncesini söyleyecek, paylaþacak ki saðlýklý bir tartýþma ortamýnda herkes kendine göre bir sonuç çýkarabilsin. Mali tablolar açýklandýktan sonra taban olduðu günde hemen hisse ile ilgili yukarý yönlü beklentisi olanlara öfke kusanlar ortaya çýkýyor mesela öncesinde bu görüþlere karþý argümanlarýný ortaya koymuþ mu yok, sadece sonuçlar üzerinden yorum yapýyor, demezler mi birilerinin buradaki yorumlarý üzerinden alým satým yapacak kadar aklýný kiraya vermedin herhalde (daha aðýrý kiraya verecek kadar da olmamasý). Mali tablolarýn açýklanmasý sonrasýnda hemen manipülasyon tepkisi, nereden bu sonuca vardýnýz sorusuna makul bir cevap verilebilir mi hiç sanmýyorum, bu þartlarda düþmemesi gerekirdi diyecekler sanýyorum, halbuki bir sürü sebep sunulabilir tam aksi yönde fiyat hareketini savunacak. Spk 'yý göreve çaðýranlar hiç bitmez neden çünkü istediði gibi gitmemiþtir iþler, desen ki hiç okudun mu spk mevzuatýný yok okumamýþtýr. Kýsa vadeli, günlük trade yapanlara bir dünya laf edilir, tahtacý (her kimse artýk bu gizemli yaratýk) zaten kötüdür, hiç düþünmezler ki benim senin gibi yatýrýmcýlara kalsa borsada fiyatlar bi kademe ne yukarý ne aþýðaya oynar, onlar olmadan piyasa mý olur asýl unsur onlar sen ben deðil. Bu tartýþma çok daha uzun uzun tartýþýlasý bir durum ama bu kadarýyla bu sýðlýkta bir yaklaþýmý anlamsýz bulduðumu paylaþmak istedim.
Ben hukuk fakültesi mezunuyum . Boþa konuþmam. Manipülasyon yapýldý demiyorum. Yapýldýðýna dair þüphelerim var. Yakýnda SPK ya yazacaðým dilekçenin taslaðýný buradan da paylaþacaðým.