Bu iki tarihin arasında da genel kurul yapıldı.
İndeks + %7
Kolerasyonu oraya neden bağlamıyorsun bugün
Bunun türkçesi şudur.
Biz aslında daha fazla kredi kapatacaktık ama müşteriler borçlarını ödemekte geciktikleri için , işletme sermayesi açığını kapamak için yeni kredi almak zorunda kaldık. Bu yüzden de krediler istenilen kadar düşmedi. Bir de mevcut kredilerimizin çoğu USD olduğu için , aslında bayağı bir kredi kapatmış olmamıza rağmen 31.12.2024 ile 31.03.2025 arasındaki kur farkı yüzünden bilançoda TL olarak kısıtlı bir düşüş var.
50 milyon USD kredi kapatılmış aslında. Ama tahsilatlardaki gecikme nedeniyle yaklaşık 1.3 milyar TL yeni kredi de alınmış.
Krediler tamamen uygun maliyetli USD kredisi iken yeni kredileri neden TL almışlar onu bilmiyorum.
Aklıma tek bir şey geliyor. Arena connecti satınca bu TL kredileri de kapatırız yakın zamanda diye düşündüler sanırım.
Arena connect satılınca , işletme sermayesi ihtiyacı da düşeceği için , yapılan tahsilatlarla da peyder pey USD krediler kapatılır 3-5 ay içinde.
Yani çok acilen arena connectin sözleşme devri yapılmalı ki , bizim krediler bir an önce kapansın.
Günlükte daha önce çizdiğim trend çizgisi gün içinde kırıldı. Fakat tekrardan üzerine atmayı ve kapatmayı başardı. Destek bir kez kırılınca tekrardan kırılabilir. Yani düşüşün devam etme durumu var.. Devam ederse 33.50 lere kadar çekilebilir. Tam tersi olur yukarı dönerse yeşil ok yönünde hızlı hareket edebilir. Bunların ikisi de güçlü ihtimaller.Tahtacı daha önceki hareketlerin birebir aynısını uyguluyor tahtaya. Yukarı giderken nasıl yükseldiyse aşağı giderken de aynı hızda hareket ediyor. Şahsi görüşüm yeşil ok yönü... Özetle, günlükte yükselen trend devam ediyor, haftalıkta grafik çöp oldu. Aylıkta ise hâlâ güçlü bir yeşil mum bırakama ihtimali var. Bilanço sonrası dökülen çok oldu sanki. Bu kalanlar için iyi bir haber olabilir. Borsa maalesef bu şekilde. KY nin kazanmasını istemiyorlar. Elindeki lotlari kapmak için binbir türlü hile hurda, sahtekarlık. İnsanın içinde ahlak ve maneviyat olmadığı sürece ne hile hurdadan korkar ne de sahtekarlık yapmaktan çekinir. Ne demiş hoca; "Önce Ahlak ve Maneviyat"
![]()
Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Şirketin bilançodaki eksiklikleri..Paynet satışından inderagandiler falan filan burada bir ağlama duvarı oluşturduk.. Hepsi okeyde yinede beğenmesekde buradaki arkadaşların beklentisini karşılamasada fiatının buralarda olması hiç ama hiç adil değil..BİST şirketlerinin neredeyse %80 ninin zarar açıkladığı bir dönemde, firma sıfırdan kurup büyüttüğü bir iştirakini 85 milyon dolara satarak şirkete katkı sağlamış..Tamam sakallı büyük bir pastayı götürmüş..birçok eleştirilecek konuya rağmen ortada bir 2.134 milyar gibi su gibi bir net kar var..bu sermayeye bu kar getiren bir bilanço ederinin en az 70-80 TL olması lazım.. Bu fiatlar haksızlık hiç ama hiç adil değil.. Elbet su akacak ve yerini bulacaktır..
Çok doğru; bilanço sonrası sanki yeni bir pandemi açıklanmış veya komşulardan birine savaş ilanı açıklanmış, yada bilanço öncesi hisse fiyatı 3'e 5'e katlanmışta onun düzeltmesi yapılıyormuş gibi anormal bir düşüş yaşadık. Bu rakamların çok büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Açıkçası ilk günkü tabandan sonra bir miktar toparlar diye bekliyordum ancak hafta boyunca hergün eksi kapattı. Artık çok umudum ve beklentim kalmadı hisseden. Bu saatten sonra arena hisselerimi yok kabul ediyorum. Fiyatı isterse 10 tl.ye düşürsün 1 lot satarsam namerdim.
Arkadaşlar isyanınızda sonuna kadar haklısınız. Tamam buraya yazıyoruz duygu ve düşüncelerimizi birbirimize aktarıyoruz fakat şirket ile de iletişime geçin derim. Bir mail atmak, haklı isyanımızı muhataplarına aktarmak zor olmasa gerek.
Burada yaptığım ve/veya yapacağım tüm paylaşımlar şahsi görüşlerimdir, asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
Yer İmleri