Originally Posted by
carizma
Our Next Energy (ONE) Patent Profili
Toplam Patent Sayısı: ONE'nin küresel çapta 23 patenti bulunuyor; bunlardan 2'si tescillenmiş durumda. Patentlerin %95'inden fazlası aktif statüde.
Insights;Gate
+1
Insights;Gate
+1
Ana Teknolojik Odaklar:
Hibrit Batarya Mimarisi: Düşük çevrim ömrüne sahip, yüksek enerji yoğunluklu kimyaların şarj edilebilir bataryalarda kullanımını sağlayan sistemler.
Anot'suz Hücre Tasarımı: Gemini batarya sisteminde, anot malzemesi kullanılmadan üretim yapılarak maliyet ve ağırlık azaltımı hedefleniyor.
"Skip-Cell" Mimarisi: Batarya paketlerinde aşırı ısınmayı önlemek amacıyla geliştirilen özel hücre yerleşim düzeni.
ONE | Our Next Energy
Öne Çıkan Patentler:
US12071040: Elektrikli araçlara güç sağlamak için hibrit mimari kullanan bir sistem.
US11813962: Benzer şekilde, düşük çevrim ömrüne sahip, yüksek enerji yoğunluklu kimyaların kullanımıyla menzil artırımı sağlayan sistem.
BATTERY CELL RIVETING LAMINATE STRUCTURE: Batarya hücrelerinin mekanik dayanıklılığını artırmaya yönelik bir yapı.
Kontrolmatik Teknoloji Patent Profili
Toplam Patent Sayısı: Kontrolmatik'in 3 tescilli patenti bulunuyor.
PatSnap Discovery
Ana Teknolojik Odaklar:
Lityum Bataryalarda İletken ve Esnek Polimer Kullanımı: Lityum bataryalarda iletken ve esnek polimerlerin kullanımı üzerine odaklanıyor.
Jel (Çapraz Bağlı) Polimerik Bağlayıcı: Batarya performansını artırmak amacıyla geliştirilen jel polimerik bağlayıcı teknolojisi.
Yatırımlar ve İş Birlikleri:
Pomega Enerji: ABD'nin north carolina eyaletinde LFP hücre üretimi ve enerji depolama sistemleri üzerine faaliyet gösteren bir tesis kurdu.
Harbin Electric ile Anlaşma: Türkiye'nin Tekirdağ ilinde 1 GWh kapasiteli bir enerji depolama tesisi inşası için Çinli Harbin Electric ile anlaşma sağladı.
Power Technology
Olası İş Birliği Alanları
Her iki şirketin de LFP teknolojisine odaklanması ve ABD pazarında aktif olmaları, potansiyel iş birliği fırsatlarını artırıyor. Özellikle aşağıdaki alanlarda sinerji sağlanabilir:
Batarya Yönetim Sistemleri (BMS): ONE'nin hibrit batarya mimarisi ile Kontrolmatik'in enerji yönetim çözümleri entegre edilebilir.
Üretim Teknolojileri: Kontrolmatik'in jel polimerik bağlayıcı teknolojisi, ONE'nin batarya hücre tasarımlarında kullanılabilir.
Ar-Ge İş Birlikleri: Ortak araştırma projeleri ile yeni nesil enerji depolama çözümleri geliştirilebilir.
Yer İmleri