-
KONTROLMATİK AÇISINDAN DEĞERLENDİRME
1. Küresel Teknoloji İş Birliği ve Know-how Transferi
ONE gibi ABD merkezli bir teknoloji firmasıyla imzalanan bağlayıcı ve münhasır iş birliği anlaşması, Kontrolmatikin teknolojik yetkinliğinin uluslararası düzeyde kabul gördüğünü gösteriyor.
Teknoloji transferi ile yerli üretim kabiliyeti artırılacak ve uluslararası standartlarda üretim yapılacak. Bu, hem Pomeganın hem de Kontrolmatikin global projelerde daha güçlü konumlanmasına katkı sağlar.
2. Yeni Bir Gelir Kanalı ve Uzun Vadeli Üretim Garantisi
Anlaşma 7 GWh'lik üretimi kapsıyor. Bu, orta ve uzun vadede istikrarlı gelir sağlayacak bir sipariş garantisi anlamına geliyor.
2026da başlanacak üretimin 2027'de 5 GWh seviyesine çıkarılması, ölçek ekonomisi yaratma potansiyelini ve fabrikanın daha etkin kullanılacağını gösteriyor.
3. EPC ve Mühendislik Deneyiminin Ticarileştirilmesi
Kontrolmatik'in EPC (Mühendislik, Tedarik ve İnşaat) alanındaki tecrübesi, ONE'ın Michigandaki ONE Circlegigafabrikasına taşınabilir. Bu, yalnızca ürün bazlı değil, aynı zamanda hizmet bazlı ihracat ve iş ortaklığı anlamına geliyor.
4. ABD IRA (Inflation Reduction Act) Kapsamında Avantajlı Konum
ONE ın ABD'deki teşviklerden faydalanma amacı, iş birliğini daha sürdürülebilir kılıyor. Bu durum, uzun vadeli ortaklık olasılığını artırır.
YATIRIMCILAR AÇISINDAN DEĞERLENDİRME
Pozitif Etkiler:
Orta-uzun vadeli büyüme beklentileri güçleniyor
2026 dan itibaren başlayacak üretim sayesinde, gelir ve kârlılık potansiyeli artıyor.
Pomega nın küresel görünürlüğü artarken, Kontrolmatik hisseleri için de yatırımcı güveni yükselebilir.
Yeni pazarlara açılım ve döviz bazlı gelir potansiyeli
ABD pazarında yer alma ve burada iş geliştirme faaliyetleri, dolar bazlı gelir elde edilmesini sağlayabilir.
Sürdürülebilirlik ve yeşil enerji odaklı büyüme
LFP pil üretimi, yeşil dönüşüm kapsamında değerlendiriliyor ve yatırımcıların ESG odaklı ilgisini çekebilir.
Potansiyel EPC anlaşmaları ile ek gelir yaratımı
Michigan daki ONE Circle gigafabrikasına yönelik EPC hizmetleri, ilave ciro yaratabilir.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
Üretim 2026 da başlayacak: Bu anlaşmanın finansal katkısı kısa vadede sınırlı olabilir. Yatırımcıların, orta vadeli stratejiyle hareket etmesi gerekir.
Satın alma sözleşmeleri henüz imzalanmadı: Ticari koşulların netleşmemesi bir belirsizlik unsuru olabilir.
Yatırım ve kapasite artırımı maliyetleri: 5 GWh üretim için ilave yatırım gerekebilir. Bu durum, kısa vadede nakit çıkışı ve yatırım yükü doğurabilir.
GENEL DEĞERLENDİRME
Bu iş birliği, Kontrolmatik'in global oyuncu olma yolunda attığı önemli adımlardan biri. Teknoloji transferi, üretim gücü, mühendislik kabiliyeti ve uluslararası pazarda bilinirliğin artması gibi unsurlar, yatırımcılar için olumlu sinyaller veriyor.
Uzun vadeli bakış açısıyla değerlendirildiğinde, bu anlaşmanın şirketin stratejik değerini artırması beklenebilir. Ancak, kısa vadede somut finansal etkiler sınırlı olabilir; bu nedenle yatırımcıların gelişmeleri ve satın alma sözleşmelerini yakından izlemesi önemli.
Our Next Energy Inc. (ONE) açısından bu iş birliği, özellikle ABD merkezli bir enerji teknolojileri şirketi olarak stratejik büyüme, tedarik zinciri güvenliği ve uluslararası üretim ölçeğini genişletme açısından çok kritik avantajlar sağlıyor.
ONE AÇISINDAN STRATEJİK DEĞERLENDİRME
1. IRA (Inflation Reduction Act) ile Uyumlu Esnek Tedarik Zinciri Kurulumu
ABD Enflasyon Azaltma Yasası (IRA), enerji depolama teknolojileri için yerli üretim, dost/müttefik ülkelerden tedarik ve sürdürülebilirlik esaslarına dayalı teşvikler sunuyor.
Türkiye, ABD ile serbest ticaret anlaşması olmamakla birlikte, jeopolitik olarak "friend-shoring" konseptine uygun ülkelerden biri sayılabilir.
Bu bağlamda Pomega ile yapılan üretim ortaklığı, ONE ın IRA kapsamında dolaylı avantajlar elde edebileceği esnek bir küresel üretim modeli anlamına geliyor.
2. Ölçeklenebilir ve Düşük Maliyetli Üretim Kapasitesi
LFP (Lityum Demir Fosfat) hücre üretiminin Türkiyede yapılacak olması, ONEa:
Daha düşük işçilik ve üretim maliyeti,
Yüksek kalite uygun maliyet dengesine sahip ürün arzı,
AB ve Asya pazarlarına lojistik yakınlık
gibi avantajlar sağlayacak.
Bu da ONE ın sadece ABD iç pazarı değil, küresel satış stratejileri için de önemli bir tedarik ayağı kurduğu anlamına gelir.
3. Hızlı Kapasite Artışı İmkanı (2 GWh - 5 GWh)
Pomega gigafabrikasının 2026 da 2 GWh, 2027 itibarıyla 5 GWh üretim hedefi, ONE a:
Talep artışını karşılayabilecek esnek tedarik,
Risk dağılımı (sadece ABD içindeki üretime bağlı kalmadan),
Yatırım sermayesini dış kaynaklarla paylaşma fırsatları sunar.
4. Uzmanlıktan Yararlanma: EPC ve Sistem Kurulumu
ONE, Michigan daki ONE Circle gigafabrikasında üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.
Kontrolmatikin EPC ve fabrika kurulumundaki deneyimi, ONE için:
Zaman ve maliyet açısından verimli proje yürütme,
Güvenilir mühendislik iş ortağı ile çalışmanın getirdiği operasyonel istikrar demek.
Bu, ONEın iç kaynaklarını sadece teknoloji geliştirme ve pazarlamaya odaklamasına olanak tanır.
ONE İÇİN AVANTAJLAR ÖZETLE
Alan Kazanım
Tedarik Zinciri Esnek, bölgesel çeşitlendirilmiş, düşük maliyetli üretim
IRA Uyumu ABD merkezli olmayan üretimle dahi IRA dan dolaylı faydalanma potansiyeli
Ölçeklenme Hızlı kapasite artışı ve risk dağılımı
EPC ve Operasyonel Destek Kontrolmatik tecrübesinden yararlanma, ONE Circle kurulumu için know-how aktarımı
Uluslararası Yayılım Avrupa, Orta Doğu ve Afrika pazarları için Türkiye merkezli çıkış noktası yaratma
-
İş Birliğinin Temel Noktaları:
Toplam Kapasite: 7 GWh (ilk etap 2 GWh 2026, ardından 5 GWh 2027)
Üretim Yeri: Pomeganın Ankaradaki gigafabrikası
Ürün: ONEın geliştirdiği 314 Ah kapasiteli LFP pil hücreleri
Başlangıç Yılı: 2026
Amaç: ABD IRA (Enflasyon Azaltma Yasası) teşviklerinden yararlanacak, esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri kurmak
Stratejik Önemi:
Teknoloji Transferi: ONE teknolojisinin Türkiyeye getirilmesi
Üretim Yetkinliği: Türkiyenin batarya üretiminde küresel bir oyuncu olmasına katkı
Pomega'nın Rekabet Gücü: ABD ve diğer pazarlarda güçlenmesi
Ortak Girişim Görüşmeleri: Kontrolmatikin mühendislik ve EPC hizmetleriyle, ONEın Michigandaki fabrikası (ONE Circle) için destek vermesi planlanıyor
Bu gelişme, Türkiye merkezli bir üreticinin küresel batarya ekosisteminde nasıl aktif rol alabileceğini gösteren çok güçlü bir örnek.
İşte Pomega ONE anlaşmasının yatırımcı, strateji ve teknik açıdan detaylı analizi:
1. Yatırımcı Açısından Önemi
Hisse Değeri ve Güven Artışı
Bu anlaşma, Kontrolmatik (ve dolayısıyla Pomega) için teknolojik ortaklığa dayalı bir gelir güvencesi anlamına gelir.
Öngörülebilir üretim ve teslimat takvimi, yatırımcılar açısından şirketin nakit akışını öngörmeyi kolaylaştırır.
ONE gibi bir ABD merkezli teknoloji firması ile yapılan bu çapta bir anlaşma, Kontrolmatik'in kurumsal güvenilirliğini artırır.
Global Ayak İzi
Kontrolmatikin yalnızca Türkiye'de değil, ABDde de stratejik ortaklıklar kurduğunu gösterir.
Bu da yatırımcıya, şirketin jeopolitik riskleri dağıttığını ve gelirlerini çeşitlendirdiğini gösterir.
2. Stratejik Perspektif
Küresel Tedarik Zinciri Oyuncusu
ONE IRA teşviklerinden faydalanma hedefi, tedarikçisinin (yani Pomeganın) da bu teşvikten dolaylı olarak yararlanacağı anlamına gelir.
Pomega, küresel enerji dönüşümünde güvenilir bir üretici olarak konumlanır.
Çift Yönlü Büyüme
Anlaşma, hem Türkiyede üretim kapasitesinin artması hem de ABDdeki EPC (mühendislik, tedarik, inşaat) hizmetleri ile çift taraflı büyüme potansiyeli sunar.
Kontrolmatikin EPC yetkinliği, ONEın Michigandaki ONE Circle fabrikasında devreye girebilir. Bu, Pomeganın sadece üretici değil, aynı zamanda sistem kurucu olarak da rol oynamasını sağlar.
Teknik ve Üretimsel Etki
314 Ah LFP Hücre Teknolojisi
314 Ah kapasite, LFP teknolojisinin yüksek enerji yoğunluğu ve uzun döngü ömrü açısından geldiği noktayı temsil eder.
Pomega bu hücreleri üretmeye başladığında, yalnızca konteyner çözümleri değil, EV ve büyük ölçekli enerji depolama uygulamaları için de rekabetçi ürünler sunabilir.
Gigafabrika Kullanımı ve Ölçeklenebilirlik
7 GWhlik hedef, Pomeganın gigafabrika ölçekli üretim kabiliyeti kazanması anlamına gelir.
Başlangıçta 2 GWh üretim, ardından 5 GWh artış planı, fabrikanın kademeli doluluğu ve verimlilik artışıyla işletilmesini sağlar.
ONEIn teknik spesifikasyonlarına göre üretim yapılması, kalite ve Ar-Ge süreçlerinin entegrasyonunu zorunlu kılar; bu da Pomeganın teknik kadrosunun gelişimini hızlandırır.
Uzun Vadeli Etki ve Öngörüler
2026 2027 döneminde Pomega, sadece Türkiye için değil, Avrupa ve ABD enerji dönüşüm stratejileri açısından da önemli bir üretim noktası haline gelebilir.
Eğer ONE Circleda EPC süreci başarıyla yürütülürse, Kontrolmatik, ABD'de fiziksel tesis inşası ve sistem entegrasyonu alanında kalıcı bir aktör haline gelebilir.
Bu da Kontrolmatik'in, yalnızca teknoloji transferi yapan değil, aynı zamanda teknoloji ihraç eden bir şirket statüsüne çıkmasını sağlar.
İstersen, bu gelişmenin etkisiyle KONTR hisseleri ya da Pomeganın sektördeki rakiplerine göre pozisyonu hakkında da
Şimdi bu stratejik iş birliğinin KONTR hisseleri ve Pomeganın sektördeki konumu üzerindeki etkilerini iki başlıkta detaylandıralım:
1. KONTR (Kontrolmatik Teknoloji) Hisselerine Etkisi
Olumlu Faktörler
Faktör Etki
Gelecek 7 GWh'lik üretim anlaşması Devam eden sipariş beklentisi Hisse için büyüme katalizörü
ONE gibi küresel bir oyuncuyla münhasır iş birliği Güven tazeler, yabancı yatırımcı ilgisini artırabilir
IRA uyumlu zincir içinde konumlanma ABD'de teşvikli üretim yapabilecek potansiyel Stratejik değer artışı
Gigafabrikanın ölçeklenebilirliği CAPEXin verimli kullanımı ile kârlılık artışı beklentisi
EPC hizmetleri için ONE Circle ile görüşmeler Yeni gelir kalemi: mühendislik + inşaat hizmetleri ABD'de fatura edilebilir
Olası Riskler (Fiyatlanma açısından)
Faktör Risk
2026 başlangıçlı üretim takvimi Hisse fiyatına etkisi zamana yayılabilir, kısa vadede sınırlı fiyatlama
Yatırım maliyetleri & genişleme CAPEX'i Marjlarda geçici baskı oluşturabilir
Sözleşmenin satın alma aşamasında olması Şimdilik üretim değil, niyet + çerçeve anlaşması olması, temkinli fiyatlama yaratabilir
Kısa Vadede: Haber pozitif, ancak hisseye tam etkisi sınırlı kalabilir çünkü üretim 2026 da başlıyor.
Orta Uzun Vadede: 2025 sonu itibarıyla inşaat, 2026 başında üretim başladıktan sonra, kâr marjları ve gelir artışıyla KONTR hissesine güçlü yukarı yönlü etki edebilir.
2. Pomeganın Sektördeki Konumu (Rakip Analizi ile)
Şirket Ülke Kapasite (GWh) Teknoloji Pozisyon
Pomega Türkiye / ABD 7 GWh (2026 2027) LFP â 314 Ah Yeni yükselen oyuncu
CATL Çin >200 GWh LFP, NMC Global lider
LG Energy G. Kore / ABD 120 GWh+ NMC, LFP EV odaklı dev üretici
Northvolt İsveç 60 GWh (planlanan) Sürdürülebilir batarya AB odaklı, yeşil tedarik
Freyr Norveç / ABD 29 GWh (planlanan) Semi-solid LFP Yeni teknoloji, yatırım aşamasında
Verkor / ACC Fransa 16 48 GWh EV batarya (NMC) AB fon destekli
Pomega'nın Avantajları
ONE gibi teknoloji sağlayıcı ile üretim: Lisanssız üreticilere göre üstünlük
Türkiye ve ABD'de üretim altyapısı: Coğrafi çeşitlilik
Enerji depolama (BESS) dikeyinde uzmanlaşma: EV yerine sabit depolama hedefi rekabetten uzak niş alan
SWOT Özeti
Güçlü Yönler Zayıf Yönler
ONE ile teknoloji transferi Pazarda yeni oyuncu olması
Gigafabrika kapasitesi Şu an için satış anlaşması sınırlı
ABD & Türkiye çift üs avantajı Global marka bilinirliği düşük
Sonuç ve Öngörü
KONTR hissesi, şu anda sadece gigafabrika yatırımıyla değil, ABD'de EPC hizmeti potansiyeli ile de değer kazanıyor.
Pomega, globalde enerji depolama sektöründe gelişen oyuncu konumuna geçti. 2026dan itibaren kontratlı üretici olarak lig atlayacak.
Bu tür iş birlikleri sürdükçe, ABD ve AB merkezli tedarik zincirlerinde daha fazla yer alma potansiyeli doğar.
bu iş birliğinin finansal modellemesini ya da rakip firmalara göre potansiyel pazar payı analizi
Pomeganın 7 GW lik ONE iş birliği üzerinden potansiyel gelirini, pazar payını ve rakiplere göre konumunu kabaca finansal bir modelle ve pazar analiziyle ortaya koyalım.
1. Finansal Modelleme: 7 GWh LFP Hücre Üretimi
Varsayımlar:
Kalem Değer Açıklama
Hücre Kapasitesi 314 Ah ONE'ın geliştirdiği hücre tipi
Hücre Voltajı ~3.2V Tipik LFP hücre voltajı
Wh Başına Satış Fiyatı 0.09 0.12 $/Wh LFP hücrelerde ortalama satış fiyat aralığı
Yıllık Üretim 2 GWh (2026), 5 GWh (2027) Açıklamaya göre planlı kapasite
Hesaplama:
Tahmini Ciro:
2026:
2 GWh = 2,000,000,000 Wh
$0.10/Wh ortalama fiyatla = $200 milyon USD
2027:
5 GWh = 5,000,000,000 Wh
$0.10/Wh ortalama fiyatla = $500 milyon USD
Toplam: $700 milyon USD (sadece ONEa yönelik 2 yıllık üretim gelir potansiyeli)
2. Pazar Payı ve Rakip Karşılaştırması (2026 için)
Global Enerji Depolama Hücre Talebi (IDC & BNEF tahminleri):
2026 tahmini global enerji depolama hücre pazarı: ~500 GWh
Pomega'nın ONE iş birliğinden kaynaklı yıllık kapasitesi (2026): 2 GWh %0.4 pay
2027 de: 5 GWh %1 e yakın pay
Küçük ama anlamlı bir başlangıç. Niş ve stratejik segmentte (BESS odaklı üretim) bu oran çok daha yükseğe çıkabilir.
3. Rakiplerle Karşılaştırmalı Avantajlar
Firma Üretim (2026) Üretim Yeri Farklılaştırıcı Unsur
Pomega 2 5 GWh Türkiye, ABD iş ortaklığı Teknoloji transferli, EPC destekli model
CATL 200+ GWh Çin, Avrupa Küresel dev, EV odaklı
Northvolt 16 20 GWh İsveç Yeşil enerji, AB destekli
Freyr 5 10 GWh Norveç/ABD Yeni nesil yarı katı elektrolit
Verkor 4 8 GWh Fransa Renault destekli, EV üretimi
Gotion High-Tech 15 20 GWh Çin / Almanya VW ortaklığı, LFP odaklı
Pomega nın Farkı:
Doğrudan ABD teşvikleri ile uyumlu iş modeli (IRA desteği dolaylı olarak)
LFP hücrelerde niş odak: enerji depolama (BESS)
Türkiye üretimiyle düşük maliyetli altyapı, ONE ile yüksek teknolojili know-how
4. Yatırımcıya ve Stratejiye Etkisi
Büyüme Senaryosu: ONE dışında yeni müşterilerle benzer üretim anlaşmaları kapasite 10 15 GW ye çıkarılabilir.
Dikey Entegrasyon: EPC + hücre üretimi + sistem kurulum (tam entegre enerji depolama şirketi modeli)
ABD'deki olası EPC işleri, Kontralmatik'in yıllık gelirinde 50 100 milyon USDlik katkı potansiyeli oluşturabilir.
Sonuç ve Öneri
Pomega nın ONE ile imzaladığı 7 GWh'lik iş birliği, şirketi ticari ölçekli hücre üreticisi ligine taşıyor.
$700 milyonluk toplam potansiyel gelir, yatırımcılar için önemli bir değerleme argümanı oluşturur.
Pazarın %1'lik diliminden başlayıp niş segmentlerde daha büyük paylar alma potansiyeli güçlüdür.
KONTR hissesi için bu gelişme, sadece üretim değil aynı zamanda ABD merkezli EPC büyüme hikâyesinin başlangıcı anlamına geliyor.
-
Our Next Energy (ONE), 2020 yılında Mujeeb Ijaz tarafından Michigan, ABD'de kurulan bir enerji depolama şirketidir. Şirket, elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri için daha güvenli, sürdürülebilir ve yüksek menzilli batarya teknolojileri geliştirmeyi hedeflemektedir. Kuruluşundan bu yana, ONE çeşitli yatırım turlarında toplamda yaklaşık 390 milyon dolar fon toplamış ve şirketin değerlemesi 1.2 milyar dolar seviyesine ulaşmıştır .
ONE | Our Next Energy
Öne Çıkan Yatırımcılar
ONE'ın yatırımcıları arasında önde gelen kurumsal ve stratejik yatırımcılar bulunmaktadır:
Breakthrough Energy Ventures: Bill Gates tarafından desteklenen bu fon, 2021 yılında ONE'ın Seri A turuna liderlik etmiştir .
BMW i Ventures: BMW'nin risk sermayesi kolu, 2021 yılında ONE'a yatırım yaparak şirketin batarya teknolojilerine olan güvenini göstermiştir .
Fifth Wall ve Franklin Templeton: 2023 yılında gerçekleşen 300 milyon dolarlık Seri B turuna liderlik etmişlerdir .
PR Newswire
Temasek Holdings, Riverstone Holdings, Coatue Management, Equinor Ventures, Oman Investment Authority, Alpha Intelligence Capital, Sente Ventures: Bu yatırımcılar, Seri B turuna katılarak ONE'ın büyümesine katkıda bulunmuşlardır .
Crescent Ventures ve Trousdale Ventures: 2025 yılında gerçekleşen yeni bir yatırım turuna liderlik etmişlerdir .
TechCrunch
Eczacıbaşı Momentum: Türkiye merkezli bu yatırım şirketi, ONE'ın yatırımcıları arasında yer almaktadır .
Bu yatırımcılar, ONE'ın batarya teknolojilerinin geliştirilmesi, üretim kapasitesinin artırılması ve küresel pazarlara açılma hedeflerini desteklemektedir.
Stratejik Ortaklıklar
ONE, Türkiye merkezli Kontrolmatik Teknoloji'nin bağlı ortaklığı olan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş. ile iş birliği yapmaktadır. Bu iş birliği kapsamında, ONE tarafından geliştirilen 314 Ah kapasiteli LFP pil hücrelerinin, 2026 yılından itibaren Ankara'da yer alan Pomega pil hücresi gigafabrikasında üretilmesi planlanmaktadır. Üretimin, 2026 yılında 2 GWh kapasite ile başlaması ve 2027 yılı itibarıyla yıllık 5 GWh seviyesine ulaşması hedeflenmektedir. Bu stratejik iş birliği, ONE'ın ABD Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) kapsamındaki teşviklerden faydalanabilecek, esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri oluşturma vizyonunu desteklemektedir.
-
Our Next Energy (ONE) ve Kontrolmatik Teknoloji (Pomega) arasındaki iş birliği, yalnızca bir üretim anlaşması değil, aynı zamanda stratejik bir küresel enerji dönüşüm vizyonunun parçasıdır. Bu iki şirketin ortak geleceği, enerji depolama teknolojilerinde liderlik, teknoloji transferi, küresel tedarik zinciri entegrasyonu ve Amerika-Avrupa-Orta Doğu ekseninde yeni pazarlar açma hedeflerine dayanıyor.
Gelecek Vizyonu: ONE & Kontrolmatik
1. Üretim Gücünün Küreselleştirilmesi
Pomega, ONEın geliştirdiği LFP hücrelerini Ankara daki gigafabrikada üretecek. Bu, Türkiye yi LFP pil hücresi üretiminde stratejik bir merkez haline getiriyor.
2026da 2 GWh, 2027 itibarıyla 5 GWh üretim hedefleniyor.
Bu üretim, hem Amerika kıtasındaki hem de Avrupa ve Orta Doğu'daki projeler için kullanılabilecek.
2. ABD Enflasyon Azaltma Yasası (IRA) ile Uyum
ONEın hedefi, ABDnin IRA teşviklerinden yararlanabilecek esnek ve ölçeklenebilir bir tedarik zinciri kurmak.
Pomega bu zincirde kilit üretici konumunda olacak.
Kontrolmatik in EPC (mühendislik, tedarik ve inşaat) uzmanlığı da ONEın ABD'deki ONE Circlefabrikasında kullanılabilir.
3. Teknoloji Transferi ve Know-how Paylaşımı
ONE, kendi geliştirdiği yüksek kapasiteli (314 Ah) LFP hücre teknolojisini Pomega ya transfer edecek.
Bu teknoloji transferi, Kontrolmatik'in ileriye dönük olarak kendi hücre tasarımını yapabilecek düzeye gelmesini sağlayabilir.
Uzun vadede, sadece üretim değil, ürün geliştirme merkezleri kurulması da gündeme gelebilir.
4. Yeni Pazarlara Açılım ve Ortak Projeler
İki şirket, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya gibi gelişmekte olan pazarlarda birlikte projeler geliştirebilir.
Özellikle şebeke ölçekli enerji depolama projelerinde ONE ın teknolojisi, Kontrolmatik in saha deneyimiyle birleşebilir.
5. Uzun Vadede Ortak Girişim veya Birleşme Olasılığı
Mevcut iş birliği, ileride bir ortak girişim (****t venture) ya da daha kapsamlı stratejik birleşmeye evrilebilir.
ONE ın ABD deki büyümesi ve halka arz süreci (IPO) gerçekleşirse, Pomega bu büyümenin bir parçası olabilir.
Özetle: ONE & Kontrolmatik Vizyonu
Alan Hedef
Üretim 7 GWh LFP hücresi üretimi (Ankara)
Tedarik Zinciri ABD ve küresel IRA teşviklerine uyumlu yapı
Teknoloji 314 Ah LFP hücre teknolojisinin transferi
EPC & Fabrika İnşası ONE Circle için ortak mühendislik ve danışmanlık
Global Pazarlama Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Afrikada ortak projeler
Potansiyel Gelecek Ortak girişim / birleşme / halka arz senaryoları
Bu gelişmeler, Kontrolmatik hisseleri (KONTR) için uzun vadeli güçlü bir vizyon çiziyor. İleride, enerji depolama alanında Avrupa, ABD ve Orta Doğu'da etkin ve rekabetçi bir oyuncu haline gelmeleri mümkün.
-
kısa yazı tüm hesaplar out... kontr kendisi yazar siz biz sadece okuruz..
BİLİMİN IŞIĞINDA ÜLKEMİZ İÇİN ENERJİSİNİ KESİNTİSİZ HALE GETİREN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK GENÇLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.
Son düzenleme : carizma; Dün saat: 22:42.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri