Sayfa 637/642 İlkİlk ... 137537587627635636637638639 ... SonSon
Arama sonucu : 5129 madde; 5,089 - 5,096 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1. Kırmızı çizgili olan yerlerde froto zirveden %50-55 arası düşmüş

Şuanda da böyle bir durum içindeyiz

Zirveyi 3.88 usd, %50-55 hesaplarsak

1.75 - 1.94 dolar görülebilir

Buda güncel kurla 68.5 - 76 TL’ye denk geliyor.

Son kısımda ki düşüşte ortalamanın çok altına geldik o kısım hoşuma gitmedi.

Yükseliş trendinde boynunu aşağı bükmüş.

2. Bu kadar satış yemesine rağmen hala 2.25 DD den işlem görüyor olması hissenin pek de kelepir seviyede olmadığını söylüyor bence. Defter değerine oranla müthiş iskontolu bir sürü hisse varken, mesela KCHOL %40 EKGYO %50 iskontolu, hala %125 primli işlem gören FROTO nun ne tür bir cazibesi olabilir acaba diye merak ediyorum. Tabii tek kriter DD değil muhakkak. Başka faktörler devrede olmalı.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Satışların nedeni bu olabilir mi acaba? 1Ç net kar 2024 de 9 milyar TL iken 2025 te 6.5 milyara, ciro ise 171.5 milyardan 161 milyara inmiş. Önümüzdeki aylarda da bu trendin devam etmesi beklendiği için hisse satış yiyor olabilir mi? Her ne kadar BİST ortamında bilançoyu kaale alan olmasa da belki de spesifik olarak bu hissede dikkate alınıyor olabilir, ne de olsa ptestijli ve uluslararası bir şirket.

Asıl benim düşündüğüm ilk çeyrek sunumda beklentilerini 700-710 k araç satış adedini revize etmediler. Hala tahminleri o şekilde yersen !
    İlk çeyrek 110 k araç satmış. 2024 ilk çeyrek 170 k satılmış. 2025 ilk çeyrek rakamları ile nasıl ulaşacak 710 k lara ?

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Bu kadar satış yemesine rağmen hala 2.25 DD den işlem görüyor olması hissenin pek de kelepir seviyede olmadığını söylüyor bence. Defter değerine oranla müthiş iskontolu bir sürü hisse varken, mesela KCHOL %40 EKGYO %50 iskontolu, hala %125 primli işlem gören FROTO nun ne tür bir cazibesi olabilir acaba diye merak ediyorum. Tabii tek kriter DD değil muhakkak. Başka faktörler devrede olmalı.
    Ford markası, Ford ailesinin ortak olması gibi sembolik sebepler sayılabilir ancak asıl önemli olan temettü istikrarıdır.
    Froto gibi hisseleri olanlar hisselerini satmaya gerek duymadan harcamaları için finansman bulabilecek ve pozisyonunu sürdürebilecekken pek çok hissede bu zor gözüküyor. Bence faizlerin yükselmesiyle artan Romanya yatırımının finansman yükü gelecek beklentilerini bozuyor olabilir. Gene de NYSE'den Ford Motor Company almak varken Türkiye'den Froto almak mantıklı mı sorusunu cevaplamak gerekiyor.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Mathias sen elindeki malı eski fiyattan 1200 den mi satmıştın? Satış yaptığın zaman dilimini ve gerekçelerini çok iyi hatırlıyorum. Hatta aramızda mütalaa edip satıp maldan çıkmanın doğru olduğu yönünde hemfikir olmuştuk. Buradaki babalar o zaman 2500 TL ye yolculuk başladı diye patırtı yaparken sen elindeki tüm malı yanlış hatırlamıyorsam 1200 den vermiştin. Helal olsun sana valla.
    Senle de konuşmuş idik evet. Sen beni iyi fişteklemiş idin satış konusunda hakkın var.
    1100 1130 lar falan olmalı benim komple çıkmam fiyat olarak. Haziran 2024 idi. PD / DD üzerinden pahalı demişsin ama f/k sı 7.5 a düştü. Toplma ciro rakamları 600 700 milyar tl lerde PD 281 milyara düştü. Dediğin gibi 1200 leri görmüş idi yüzde 50 faiz/enflasyon olan bir ülkede bir sene sonra yüzde 30 35 iskontolu bir fiyata basılmış durumda. Satışın çok büyük kısmı yabancı para cinsinden. Olası bir devalüasyonda froto= dolar gibi bakabiliriz. Dolar bazlı zirvesinden nerede ise yarı yarıya değer kaybetmiş. Radarıma yeniden girmesin mi ?

Şimdi gördüm kiwi arkadaş da benle aynı smma ortalamayı kullanıyor sanırım 2.70 dolarlarda. Hisse ise 2 dolara basıldı. Çok uzaklaştık ortalamadan. Nasıl 3.5 larda çok üstünde isek şimdi de çok altındayız.

6. Payımı tutarım temettümü alırım.
    Ytd

bari pazartesi 81 açsa .

bayram öncesi çocuklar sevinsin

şaka maka 7 gün valör var.

salı günü alan parasını ertesi salı yatıracak.

temettü yatirimcisini ilgilendiren bir durum yok. torunlarina birakacaklar da işine baksin. 10bin frotosu olan kendini erken emekli saysın.

8.  Alıntı Originally Posted by fLameng Yazıyı Oku
    Asıl benim düşündüğüm ilk çeyrek sunumda beklentilerini 700-710 k araç satış adedini revize etmediler. Hala tahminleri o şekilde yersen !
    İlk çeyrek 110 k araç satmış. 2024 ilk çeyrek 170 k satılmış. 2025 ilk çeyrek rakamları ile nasıl ulaşacak 710 k lara ?
    Ciro ve karlılık düşüyor, sektör sıkıntılı, yeni yatırımlar olumsuz etki yapıyor. Mevcut tablo böyle. Geleceğe yönelik tahminleri revize etmek için belki belirli bir sürenin geçmesi gerekiyor olabilir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 637/642 İlkİlk ... 137537587627635636637638639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •