Sayfa 315/319 İlkİlk ... 215265305313314315316317 ... SonSon
Arama sonucu : 2545 madde; 2,513 - 2,520 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Valla ZDX, keşke SPK MTO eşiğini %50 den %30 a çekse. Bana gün doğar. Acayip mutlu olurum. TR ye dünya kadar fon girişi olur. Londrayı filan bırak,dünyanın belli başlı finans hublarından olan sadece Lüksemburgda konuşlanan sermaye 5 trilyon euro. Bunun %2 si gelse 100 milyar euro eder, BİST 30 u darma duman eder bu para.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Gülmeyi de güldürmeyi de severim, evet ağzım sulanıyor blue chip şirketlerin %50 iskontoyla işlem gördüğünü görünce. Benim hayalim İşbankası biliyorsun. Bu şirketi bir şekilde ele geçirebilirsem ne yapacağımı biliyorum. Tabii bu mümkün görünmüyor o ayrı. Bünyesindeki 136 şirketten sadece bankayı elde tutup geri kalanını satacağım. ��
    Onda imtiyaz olmalı. Misal KARSN adam % 99 halka arz etti.% 1 imtiyaz ile şirket kendisinde.Bir de ballandırdılar spekülasyon manipülasyon olmaz diye adam yıllarca bedelli ile yatırımcının kanını emdi. Sonra keza aynı şey eski bir SPK başkanının batan şirketinde oldu. Sen anla yani bu işler nasıl.Hala yama üzerine yama o kanun geçerli. Kanunu bu şartlarda kimin yaptığından da anlayacağın gibi tabii ki yatırımcıyı değil maalesef patronları koruyor.Yakın zamanda düzelir mi? Hiç sanmam.

Şu İmtiyaz işini bile halletmediler yıllardır. Adam % 1 ile şirketi elinde tutuyorlar. Bu kaldırılmadan senin istediğin bir hayli zor.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 12-06-2025 saat: 17:23.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. Taksicilere bile güç yetmiyor, her yerde loncalar, lobiler, kollamacıların dediği oluyor ama sorarsan devlet aklı diye gizemli bir kavram uydurmuşlar şimdi Bunlara göre herşey aslında bir iluzyon, biz göremiyoruz ama arka planda acayip bir güç var. Trump bile korkuyor

Kamboçya'da bile Grab uygulamasından istediğin aracı çağırabiliyorsun ya da eski yöntemle taksi durdur, burada ise yasak. Uberi rehin aldı bizim esnaf tayfası resmen. Aslında kitap basımı da tekrar yasaklansın sadece el yazmacılar kitap yazabilsin.
    Şuranın ortadoğu olduğunu anlamadığınız sürece gayet yüksek olan değerlemeler size ucuz gözükmeye devam edecek

4. Ben SPK ya bu mevzu ile alakalı bir yazı yazıp MTO eşiğinin %50 ye indirilmesi talebinde bulunacağım. Böyle yapılırsa hem AB hem de tüm dünya ile uyumlu olunacağı, borsaya hareket geleceği, suni fiyatlamaların azalacağı, derin iskontoların kaybolacağı gibi argümanları da belirtirim. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

5. Sayın Yelpaze adamın cirosu 500 mln 1-5 mln kar açıklıyor ha en iyi dediğinde 50 mln. Sen şimdi böyle şirketin olsa açık tutarmısın bu enflasyonist ortamda? Adamın hissesi yerlerde kar da 1 mln ya da zararda herkesten mutlu nasıl oluyor bu? Ama herkesten çok ağlıyor.

Ben bu ucuz pahalı işini hele son 2 yıldır enflasyon muhasebesi varken geçtim. Ana kriterim teknik analiz önce.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Kurumsal çalışmıyorum. Zaten bende en son Teorik & Pratik Broker kursu sertifikası var. O hak her türlü geçerli. Bende bir de ileri düzey eğitim belgesi var. Çok lazım olursa girer yenilerim. Allah kolaylık versin.
    Anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor. Yenileme Eğitimi online ama sınavda çakarsan ki çakılıyor, ayni dersi tekrar alıyorsun. 12 ders oluyor 15 ders.

7.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    .. Şu İmtiyaz işini bile halletmediler yıllardır. Adam % 1 ile şirketi elinde tutuyorlar. Bu kaldırılmadan senin istediğin bir hayli zor.... TH yapma etme piyasa çiftlik olmuş.....
    Şu oy kullanmada orantısız şekilde imtiyazlı hisse mevzusu kanayan yara, bir türlü halledemediler. Diğer mevzu ise çok düşük olan halka açıklık oranları. Yüzde 10 un altında halka açık olanlar ya bu oranı makul seviyeye çekecekler veya da kotasyondan çıkarılacaklar.

8.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Taksicilere bile güç yetmiyor, her yerde loncalar, lobiler, kollamacıların dediği oluyor.....

Şuranın ortadoğu olduğunu anlamadığınız sürece gayet yüksek olan değerlemeler size ucuz gözükmeye devam edecek
    Hocam süper bir yorum olmuş. TR bir ortadoğu ülkesidir dediğin gibi. Burada kesinlikle bunun bilinciyle hareket etmek gerekiyor aksi taktirde elinde patlar.

Sayfa 315/319 İlkİlk ... 215265305313314315316317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •