Sayfa 316/317 İlkİlk ... 216266306314315316317 SonSon
Arama sonucu : 2530 madde; 2,521 - 2,528 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. TH mesela AGYO halka açıklık oranı % 18,3. Ben diyorum ki bu aslında yan hesaplarla belki % 5 ancak açık. GYOLARda halka açıklık kriteri % 25. Bu nasıl olabiliyor. Senin isteklerine geldiğimiz günleri biz zor görürüz.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Taksicilere bile güç yetmiyor, her yerde loncalar, lobiler, kollamacıların dediği oluyor ama sorarsan devlet aklı diye gizemli bir kavram uydurmuşlar şimdi Bunlara göre herşey aslında bir iluzyon, biz göremiyoruz ama arka planda acayip bir güç var. Trump bile korkuyor
    Partizan davranışlarımızla bize tesir eden olayları görmezden geliyoruz..

Doğrudan demokrasiye ne kadar yaklaşırsak bizi üzen güç odaklarını o kadar devre dışı bırakabiliriz.

Taksiler, minibüsler, halk otobüsleri (beyaz plakalı iett otobüsleri), hafriyat kamyonları, beton mikserleri her biri bir menfaat havuzu ve susamış yetkilileri suluyorlar.

En olmadık yerlere en olmadık binalar çıkabiliyor. Valiz-bavul v.s.destekli tabii...
    Belediyelerin imar yetkilerinin suiistimalini son iki aydır gelen itiraflarda duyuyoruz ancak duymazdan geliyoruz.

Belki de Nasrettin hoca gibi "yakışıyor haspaya" diyoruz.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

3. Belediyelerin imar yetkilerinin suiistimalini son iki aydır duyduysanız uzak bir kıtada ikamet ediyor olmalısınız ya da belediyeler eldeğiştirine kadar duyduklarınızı umursamıyordunuz Üstüne bir de partizanlıktan söz etmek

70'lerden beri var olan, özellikle sağ partilerin ve bugünkü dünya liderinin da dahil olduğu geniş bir siyasi gurubun popülaritesi nereden geliyor sanıyorsunuz? Ben kendim yıllarca hazine arazisine kaçak kondurulmuş binada kiracı oldum, ev sahibim türkçe pek konuşamazdı ama imar affından yırttı. İstanbul'da yağmalanmış araziler, mahalleler değil semtler var. Ankara'da bir adam belediye başkan adayı oldu binlerce evi var sonra bir baktık ankaranın yarısı adama aitmiş, Amerika'nın en köklü ailelerinden Dupont'un 200 yıllık sanayi geçmişiyle elde ettiği servet bu adamla yarışamaz

Valizde para görüntüleri de ayrı bir komedi. Gidip bankadan 1-2 milyon TL çekin bakalım neye sığıyor CHP acayipliklerin partisidir orası ayrı tabi. Parti binası alacaksan ödemeyi bankadan yaparsın ya da almazsın. Ülkede tüm gayrimenkul alışverişlerinde elden ödeme var, hatta başefendi ve ailesi de mutlaka öyle yapıyordur ama sen yapmayacaksın. Bir tanıdığım belediyeye gidip evininin rayiç bedelini piyasa fiyatına göre güncellemek istedi, belediye kabul etmedi. Şimdi bu adam evini satsa aradaki farkı nasıl tahsil edecek?

Neyse, bunların önemi de kalmadı zaten. Politikacı palavralarla bir yere kadar gelir sonra açlık diğer duyguları bastırmaya başlayınca din bezirganlığı bile işe yaramaz. Ben tüm olanlara rağmen nihai sonuca odaklanıyorum, 100 yıl önce hilafet ve padişahlık buharlaşmıştı şimdi çok daha büyük değişimler olacaksa sorun yok

4.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Sayın Yelpaze adamın cirosu 500 mln 1-5 mln kar açıklıyor ha en iyi dediğinde 50 mln. Sen şimdi böyle şirketin olsa açık tutarmısın bu enflasyonist ortamda? Adamın hissesi yerlerde kar da 1 mln ya da zararda herkesten mutlu nasıl oluyor bu? Ama herkesten çok ağlıyor. Ben bu ucuz pahalı işini hele son 2 yıldır enflasyon muhasebesi varken geçtim. Ana kriterim teknik analiz önce.
    ABD'de borsalar, özellikle Nasdaq hızlı büyüme potansiyeline sahip, yenilikçi fikirleri olan şirketlerin ucuz finansman kaynağıdır. Bu şirketler de cirosuna göre düşük karlar açıklarlar ama yatırımcılar fonlarını bu şirketlerin birine değil geniş bir gurubuna yatırılar. İçlerinden bir kaç tanesi gerçekten başarıya ulaştığında, diğerleri fiyasko olsa bile gene de büyük kazançlar elde ederler. Ender hastalıkların tedavileri, yazılımlar, dijital uygulamalar, başarılı bir konseptin ülke genelinde yaygınlaşması gibi örnekler verilebilir.

Bizde böyle bir durum yok. Borsa hiç bir özelliği olmayan sıradan şirketlerin finansman kaynağı olarak görülüyor. İstisnalar var elbet ama bunlar da zaten belli bir sermaye gücüne sahip aile şirketleri olarak halka arz olmuşlar. Yatırımcıya kazandıracakları fazla bir şey yok. Son yıllarda bu tip arzlar çok yaygınlaştı ve bunların dayanıklığını göreceğiz.

sn yelpaze

Partizan davranışlarımızla bize tesir eden olayları görmezden geliyoruz..

Doğrudan demokrasiye ne kadar yaklaşırsak bizi üzen güç odaklarını o kadar devre dışı bırakabiliriz.
    Yazıma ideolojik partizanlığı kınayarak başladım. Vatandaş anayasada doğrudan demokrasiye ne kadar yaklaşabilirse o kadar iyi olacaktır.
    Mesela muhtarlar belediye meclis üyesi olmalılar
    Milletvekilleri dar bölgeden seçilmeli. Mesela 400 seçim bölgesine ayrılmalı Türkiye..
    Milletvekilleri genel başkana değil de bölgesindeki seçmene şirin görünmeye gayret edebilirler.

Ben kendim yıllarca hazine arazisine kaçak kondurulmuş binada kiracı oldum, ev sahibim türkçe pek konuşamazdı ama imar affından yırttı.
    Babam 1938 yılında İstanbul'a geldi..
    O gün bu gün imarsız, iskansız bir mülkte oturmadan yaşadı ve öldü...
    Ben de..
    Baba oğul bizler enayiyiz.

Menderes köyden kente göçü görüp tedbir olarak imar faaliyetleri yaptığı için ABD ve İngiliz destekli darbeyle indirildi ve asıldı diye düşünürüm.
    Yerine getirilenler imar planları yapmaktansa gecekondulaşmayı teşvik etti.
    Şimdi 25 yaşındaki evlerden korkuyoruz.

Kısa süreliğine İngiltere'deyim.
    200 yıllık binalarda oturanları çok.
    Şehirlerin içinde park yok, parkların içinde şehirler var.

Bir ülkeyi sabote edecekseniz orada imar hassasiyeti olmayan liderlerin iktidara gelmesini sağlayın yeter.....
    Onlar 30 yılda bir yıkılıp yapılacak inşaatları berbat imarsız şehirlerin oluşmasını gizli/açık teşvik eder dururlar.
    "Toprak işleyenin, su kullan anın diyerek".
    Son düzenleme : 0101; 12-06-2025 saat: 22:05.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6. sn. 0101
    Sizler enayi değilsiniz kendi halinde dürüst insanlarsanız. O arazi yağma işlerini sizin gibi insanlara yedirmezler, sizler de o yolların gereğini yapmazsınız zaten. Söz ettiğim kişiler geldikleri yörelerin bile en alt kesim insanları, nelerle karşılaştım bugüne kadar, düşününce iyi dayanmışım diyorum

Menderesle ilgili söylediğiniz darbe gerekçesini hiç duymadım ama Batı dünyasıyla Rusya arasında denge noktasında olmanın ne anlama geldiğini anlayamadığı kesin. Bunu Padişahlar da anlamıyordu bugünkü yönetici takımı da... Bakın 36 şehit verdiğimiz o saldırıdan sonra ne yaşanmıştı? Bu toprakların tarihini bir türlü doğru yorumlayamıyoruz, etrafta yüzlerce yıkıntı antik şehir devleti var depremin bile ne kadar etkili bir faktör olduğunu anlayamıyoruz. Menderes meselesinin temeli İsmet İnönü'nün hatalarıdır. İsmet paşa Atatürk gibi devlet adamı olamamış düz bir askerdir, esasen devlet adamlığına yaklaştırılmaması gerekirdi ama Atatürk 2. dünya savaşını tahmin ettiğinden olsa gerek, onun oyunda kalmasını desteklemiş olmalı, zaten aksini yapmaya ömrü de yetmedi.

Şimdi burası önemli;

Bütün dünya 1930'lu yılları buhran olarak yaşarken 1920'lerde büyük bir yıkım geçiren Almanya ve Türkiye dipten, hem de cehennemin dibinden, dönüş yapıyordu. Almanya tarihin en büyük enflasyonunu ve ekonomik yıkımını atlatmıştı biz de kurtuluş savaşı sonrası reformlar ve yatırımlarla tarım kabilesinden sanayi devletine dönüşmenin ilk aşamasındaydık kısacası itkiyi almış yükseliyorduk ve buna ihtiyaç vardı. İsmet paşa 2. dünya savaşına girmemize engel olanlardan biri olabilir ama savaş korkusuyla, devam etmesi gereken bir büyüme sürecini frenledi anladığım kadarıyla. Halbuki savaşın dışında kalan Amerika gibi sanayimiz büyüyebilir, yatırımları çekebilirdik. Paşanın bu öngörüsüzlüğünün neden olduğu gereksiz kıtlık Menderes efsanesini yaratmış olabilir. Savaş rüzgarlarının estiği bir dönemde, Osmanlıdan kalma alışkanlıklarla gene askeri tabanlı yönetim ön plana çıkmamalıydı ama değişim de kolay olmuyor işte. İktisadi politikalar kadar önemli olan diğer konuysa ABD-Rusya çekişmesi elbette. Bunu da Türkiye'deki Amerikan askeri varlığının büyüklüğünü araştırarak idrak edebiliriz. Ülkenin her yerinde ABD üsleri vardı ve sayıları o kadar çoktu ki; bu bile coğrafi konumumuzun hassasiyetini ispatlar. Bugün de benzer bir durumla karşı karşıyayız. Yüzyılın en büyük savaşlarının ve ambargolarının tam ortasındayız, bence durumun hassasiyetini idrak edemiyoruz hiçbirimiz. Savunma sanayi yatırımları doğru hamle gibi gözükebilir ancak zayıf bir ekonomik yapıda bu hamlelerin işlevselliğini merak edenler Osmanlı tarihini referans alsınlar.

7. https://yabancidizi.tv/dizi/the-capture-izle

Özellikle 2. sezon 5. bölüm.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8. Daha önce EMT (etkin piyasalar teorisi), RMT (rasyonel piyasalar teorisi), MPT (modern portföy teorisi) teorilrrinin artık geçerliliklerini kaybettiğini söylemiştim. Bunun nedeni piyasalardaki ana gücün duygu ve dürtülerle yönlendirilmesi yani bildiğiniz psikolojidir. Bu da piyasaları irrasyonel yapar.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Sayfa 316/317 İlkİlk ... 216266306314315316317 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •