walkstreet traderlarına alıştık, siyasi stratejist, danisman yok mu savaş yorumu için?
Soros'un yatırım felsefesi diyebileceğimiz refleksivite insani etkiyi anlamak bakımından mutlaka özümsenmeli bence. Kendini besleyen süreçlerin terse dönemsi ve finansal etkileri günümüzde de gözlemleniyor ancak 2005 sonrası belirginleşen 2009 sonrası resmileşen, 2020 sonrası çıldıran merkez bankaları politikalarıyla artık refleksiv süreçlerden para kazanmak mümkün olmamıştır. Faizler yüksek seyrederse yakın gelecekte tekrar olacak. Refleksivite sadece borsalarda değil hayatın her yerinde geçerli süreç biçimlerindendir.
Vay arkadaş, Fort forumu değil de sanki dış siyaset, terör, narko-terör, mikro ve makro ekonomi, emtia piyasaları, uluslararası ilişkiler ve siyaset uzmanlıkları sahifesi burası.
Arkadaşlar illa ki bileniniz vardır, F22 Raptor sağ kanat turbo propundan Mach 2 hıza çıkınca bir ıslık sesi geliyor, sebebi ne olabilir?
Dün düşen Hindistan uçağından kurtulan adam gibi burası, hepimiz sağ salim yara bere almadan kurtuluyoruz tüm Froto işlemlerimizden, alan da satan da bekleyen de tutan da almayan da kar da.
En iyisini yapmışsın, KCHOL hayırlı olsun. Defter değerinin 0.6 katından almışsın yani %40 iskontolu, daha iyisi can sağlığı. Defter değerinin 2.4 katından FROTO almak yerine bunu almak daha mantıklı. KCHOL ün 13 ay önceki nominal zirvesinin yarı fiyatından, reel bazda ise neredeyse 3 te 1 fiyattan almışsın. Yukarı pıransiyel FROTO ya oranla çok daha fazla. %30 ile girdim deme. 😊
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
4 milyon lira karşılığında hayat boyu ayda net 20 bin TL euroya endeksli emekli maaşı fırsatı var.Ayrıca bu 4 milyon TL anapara euroya çavrilip kasaya konacak ve emekliliğinizi sona erdirmeye karar verdiğinizde yüksek ihtimalle euro bazında bunun bir kaç katı size geri dönecek. 4 milyon TL büyük para değil, bu fırsat kaçnaz.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri