Sayfa 680/681 İlkİlk ... 180580630670678679680681 SonSon
Arama sonucu : 5445 madde; 5,433 - 5,440 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    Bırak şimdi hocam, sen o SPK lisansını bile geçme notunun 70 olduğu dönemde almışsındır, ortalamanı sormuyorum bile ama 90 civarı olduğuna bahse girerim Sana veya kime olursa olsun takıldığımda alınmayın lütfen, kötü niyet asla yok. Bir taraftan buradan çok şey öğreniyorum öte taraftan karşıt görüşleri araştırıp analize zenginlik katmak istiyorum. Sen froto çok ucuz desen aksi yöndeki verilere odaklanırdım. Spor hisselerine olan ilgin bana ters geliyordu ama sayende sektörü dikkate alıp biraz inceleme motivasyonu kazandım ve geçmişe göre farklı fikirlere sahip oldum.
    Hocam 90 a yakın. SPK dan aldığım lisansta artık son 3 senem, dolduğunda güncellemeyeceğim, Lisansımı donduracağım. Yenileme Eğitimi sınavlarından gına geldi. Her üç yılda bir 12 dersten sınava gir işin yoksa. 6362 sayılı SPK Kanununu ezberlettiler bize. Benim ABD ve İngiltereden CFA, CFA UK, IIM gibi muadil lisanslarım da var ama orada yenileme Eğitimi yok, TR deki sistem angarya.

Takılmalarınıza alınmak söz konusu değil, biz borsacıların zaten alınma gücenme darılma gibi lüksleri olamaz

Geçenlerde Flanengo demişti, BİST artık bir kumarhane diye. Bu durum yeni değil, bana göre BİST zaten her daim bir kumarhane idi.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. BİST bir yatırım ortamı değildir, hedge fonu gibi işlev gören kurumların proprietary işlemlerden (kendi hesabına yaptıkları alsatlardan) kar elde etme potansiyeli sunan bir treyding platformudur. Bana göre işin özeti budur.

Sportif hisseler candır, BİST in ana fonksiyonunu bunlar mükemmel şekilde temsil eder. O cephede bir tek FENER kaldı, diğerleri aşırının da aşırısı sulanma etkisi yüzünden potansiyel sunmuyorlar.

Beyin fırtınası yapmak çok verimli oluyor, ben de buradakilerden ve sizden yeni şeyler öğreniyorum özellikle de FROTO bağlamında. Dünyada benzeri olmayan bir hisse bu. %17.7 gibi çok düşük olan halka açıklık bu hisseye kendine özgü bir karakter kazandırmış. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Bu adam buraya bulaştıysa geçmiş olsun 2 sene kendine gelmez bu kağıt

Neyse ki eregl yi saldı da çıkışa geçtik bir süredir

4.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    BİST bir yatırım ortamı değildir, hedge fonu gibi işlev gören kurumların proprietary işlemlerden (kendi hesabına yaptıkları alsatlardan) kar elde etme potansiyeli sunan bir treyding platformudur. Bana göre işin özeti budur.

Sportif hisseler candır, BİST in ana fonksiyonunu bunlar mükemmel şekilde temsil eder. O cephede bir tek FENER kaldı, diğerleri aşırının da aşırısı sulanma etkisi yüzünden potansiyel sunmuyorlar.

Beyin fırtınası yapmak çok verimli oluyor, ben de buradakilerden ve sizden yeni şeyler öğreniyorum özellikle de FROTO bağlamında. Dünyada benzeri olmayan bir hisse bu. %17.7 gibi çok düşük olan halka açıklık bu hisseye kendine özgü bir karakter kazandırmış. 😊

Tek bir şey sormak istiyorum özel olmazsa eğer.
    Froto var mı portföyünde yoksa almayı mı düşünüyorsun, yoksa aşırı pahalı olduğunu düşünüp çalı dibinden pozisyon açmayımı kolluyorsun.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,146
    Ya onun işi gücü spor hisseleri..sallayın gitsin..muhatap bile olmayın.. O iyi olan bilgi düzeyini kullanmayan biri..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Düşük halka açıklık oranına pek çok örnek verilebilir, Garanti, Vakfbank, Anadoluhayat, Türkiye Sigorta, Arçelik, Aydem, Ayen, Aksa enerji, Deva, Ecilc, Selçuk ecz, Enka, Ttelekom, Döktaş, Carefoursa. Froto'nun değerlemesiyle halka açıklık oranı arasında anlamlı bir ilişki göremiyorum?

Borsaya kumar gibi bakmak da biraz kişisel bir karar. Yatırım ve emeklilik fonlarına %15'lik temettü stopajı konusunda bir muafiyet sağlanıyor bildiğim kadarıyla. Yüksek faiz ortamında biraz sönük gözükse de yatırım anlamında iyi bir avantaj. Oynaklık böyle yüksek olmasa hisse senetleri ipotek edilerek uygun koşullu ve uzun vadeli kredi kullanımları yaygınlaşabilir. Bu tip bir adım bizim borsaya çağ atlatır hatta başlangıç yıllarında kendini besleyen bir döngüyle borsaya süper bir ralli bile yaptırabilir. Ülke belirsizliklerle dolu, durumumuz ortadayken her şeye biraz kumar gözüyle bakmak da doğal.
    Son düzenleme : yelpaze; Dün saat: 13:34.

7. Yav hala borsada kalan ky var var mi bekleyen. Allah mustakinizi versin mazosistmisiniz )

Dudu’ya selam, frotoyu nasil kitledi millete

8. Harbi doğru tuprs la başlayan kitleme hekts ile devam edip son voleyi froto da bölünmeden önce 10 bin hisse alın diyerek tam bir kilit yaptı ve artık datçayımızın güzel sahillerinde lakerda ve ahtapot ile beslenerek hayatını idame ettiriyor

Sayfa 680/681 İlkİlk ... 180580630670678679680681 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •