Originally Posted by
yelpaze
Bırak şimdi hocam, sen o SPK lisansını bile geçme notunun 70 olduğu dönemde almışsındır, ortalamanı sormuyorum bile ama 90 civarı olduğuna bahse girerim

Sana veya kime olursa olsun takıldığımda alınmayın lütfen, kötü niyet asla yok. Bir taraftan buradan çok şey öğreniyorum öte taraftan karşıt görüşleri araştırıp analize zenginlik katmak istiyorum. Sen froto çok ucuz desen aksi yöndeki verilere odaklanırdım. Spor hisselerine olan ilgin bana ters geliyordu ama sayende sektörü dikkate alıp biraz inceleme motivasyonu kazandım ve geçmişe göre farklı fikirlere sahip oldum.
Hocam 90 a yakın. SPK dan aldığım lisansta artık son 3 senem, dolduğunda güncellemeyeceğim, Lisansımı donduracağım. Yenileme Eğitimi sınavlarından gına geldi. Her üç yılda bir 12 dersten sınava gir işin yoksa. 6362 sayılı SPK Kanununu ezberlettiler bize. Benim ABD ve İngiltereden CFA, CFA UK, IIM gibi muadil lisanslarım da var ama orada yenileme Eğitimi yok, TR deki sistem angarya.
Takılmalarınıza alınmak söz konusu değil, biz borsacıların zaten alınma gücenme darılma gibi lüksleri olamaz
Geçenlerde Flanengo demişti, BİST artık bir kumarhane diye. Bu durum yeni değil, bana göre BİST zaten her daim bir kumarhane idi.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Yer İmleri