ağzım açık 2-3 yılda yaşananları takip ediyorum uzaktan
Temel, teknik değerleme vs bunlara bakmadan önce ilk kriter patronaja bakmak gerek patronajdan kalan kağıt isterse fezaya gitsin isterse dünyanın en karlı şirketi olsun ya da tarihi kar açıklasın dönüp yüzene bakmam. ..... , ..... ayrı oynayan, gözleri fır fır dönen patronlardan hoşlanmam
ikinci kriter ise sosyal medya pohpohlaması var mı? yok mu? buna bakmak gerek. Fırsat bu fırsat deyip fırsatçılık yapıp sosyal medyaya düşmüş hareket olacak girer çıkarım çorba vs diye dahi düşünmem bilirim ki bu işten hayır gelmez... ama söylemek istediğim başka bir şey için bu mesajı yazıyorum
Mesela son 3-4 yıldır sosyal medyada bir takım çakallar görüyorum. Şöyle bir teknik kullanıyorlar...örnek x te youtube kanlalrında bir takım yorumcular görüyorum. adam kadın her neyse sözde temel analiz değerleme finansal okur yazarlık ayağına bir takım paylaşımlar yapılıyor bazılarınca.... yanlışta yapmıyorlar çoğu zaman doğru yaklaşımlarda bulunuyorlar 9 tane doğru söylüyorlar... üstüne uzun vade yatırım... sayıyor da sayıyor geleceğe dair bir portföy oluşturmuş mesela ölçümlüyor da. yani belli periyotlarla portföyün durumunu gösteriyor... bazıları da böyle bir aura, göz boyama, heveslendirme, atmosfer oluşturuyorlar...lakin şeytan ayrıntıda gizli... o atmosferi ambiansı, aurayı niye oluşturuyor? Portföyde 7 tane yıldız gerçekten rüştünü ispat etmiş gelecek vaat eden yani onlar olmasa Türkiye de sanayi olamaz ya da Türkiyenin göz bebeği şirketler dediğimiz hisselerin yanında 3-4 tane ..... saçma sapan hisseyi beklenti yaratarak süslü laflarla işte geleceğin bilmem nesi diye ekliyor... yani ağuyu(zehri) bal içinde veriyor... o 3-4 hisse de gerçek ortaya çıkınca da ara ki bulasın o sosyal medya çakallarını... artık onalarda eskisi gibi değil 1990lardan 2000 li yıllrar giden süreçte 1 kaç ayda yaparlardı bu tarz işleri birde rajon vardı kendileri yerlerdi ama ky ya da yedirirlerdi şimdi rajon majon yok ince işçilik var öyle 2-3 ay değil tam bir tokatçı gibi 2-3 yıl emek verip güven kazandıktan sonra tokatı basıyorlar... gerçek bu
Ahmet mergenin deyimiyle Bizde borsa Kurt Kapanıdır, Kurtlarla Tangodur... Özellikle rüştünü ispat etmeyen artık ne olduğu ortada olan eski şirketlerle gene rüştünü ispat etmemiş yeni şirketlere çok dikkat etmek gerekir... borsa bu oyun değil kurtlar sofrası...
Patron dediğin bosch gibi düşünür iNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM demiş Henry üstat,
Son düzenleme : logologo; 24-06-2025 saat: 20:01.
Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri