Sayfa 137/142 İlkİlk ... 3787127135136137138139 ... SonSon
Arama sonucu : 1136 madde; 1,089 - 1,096 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Yazımın devamını getirdim. Polemik yapmanın anlamı yok çünkü işin özünü gizler. İşin özünü anlattık.
    Hisse ile ilgili uçacak v.s. gibi yorumlar hiç bir zaman yapmadım. Bundan sonrada şirketle ilgili boş ve faydasız yazılar yerine her zaman yaptığım gibi yatırımcı arkadaşlara faydalı olmaya çalışan yazılar yazacağım. Umarım bizlerde böyle faydalı yazılar olursa okur ve faydalanırız.
    Ben yerine biz demem daha öncede yanlış anlaşılmıştı( ard başlığında) ,burada ise tamamen darbe vurmak için kasıtlı yanlış anlaşıldığını tahmin ediyorum.
    Herkes için güzel günler diliyorum.

2. Kerizma ve avaneleri burada sizden etkilenip te 70 lerden maliyetlenenler enflasyonuda eklersen ne kadar zararda tahmininiz var mı?şimdi de ülkede en çok rağbet gören iki olgudan biri olan milliyetçiliği mi kullanıyorsunuz

3. Ben biraz pesimist bir insanim. Bu sirkete ilk yatirim yaptigimda mukemmel bir potansiyel vizyoner bir girisim olduguna inanmistim. Halende bu potansiyelin bu sirkette olduguna inaniyorum ama maalesef yasananlar ozellikle Borsaci Sami'nin yaptiklari hareketleri mide bulandirici boyuta geldi. Ve bu sirket artik yaptiklariyla konusulmuyor. Patron konusulmaya basliyor. Sami patron gibi degil spek gibi hareket ediyor. Hatta spek olmus durumda. Emkel ve Kontr da yaptiklari ortada. Yazik ettiler guzelim sirkete ve yatirimcilarina.

4. ağzım açık 2-3 yılda yaşananları takip ediyorum uzaktan

Temel, teknik değerleme vs bunlara bakmadan önce ilk kriter patronaja bakmak gerek patronajdan kalan kağıt isterse fezaya gitsin isterse dünyanın en karlı şirketi olsun ya da tarihi kar açıklasın dönüp yüzene bakmam. ..... , ..... ayrı oynayan, gözleri fır fır dönen patronlardan hoşlanmam

ikinci kriter ise sosyal medya pohpohlaması var mı? yok mu? buna bakmak gerek. Fırsat bu fırsat deyip fırsatçılık yapıp sosyal medyaya düşmüş hareket olacak girer çıkarım çorba vs diye dahi düşünmem bilirim ki bu işten hayır gelmez... ama söylemek istediğim başka bir şey için bu mesajı yazıyorum

Mesela son 3-4 yıldır sosyal medyada bir takım çakallar görüyorum. Şöyle bir teknik kullanıyorlar...örnek x te youtube kanlalrında bir takım yorumcular görüyorum. adam kadın her neyse sözde temel analiz değerleme finansal okur yazarlık ayağına bir takım paylaşımlar yapılıyor bazılarınca.... yanlışta yapmıyorlar çoğu zaman doğru yaklaşımlarda bulunuyorlar 9 tane doğru söylüyorlar... üstüne uzun vade yatırım... sayıyor da sayıyor geleceğe dair bir portföy oluşturmuş mesela ölçümlüyor da. yani belli periyotlarla portföyün durumunu gösteriyor... bazıları da böyle bir aura, göz boyama, heveslendirme, atmosfer oluşturuyorlar...lakin şeytan ayrıntıda gizli... o atmosferi ambiansı, aurayı niye oluşturuyor? Portföyde 7 tane yıldız gerçekten rüştünü ispat etmiş gelecek vaat eden yani onlar olmasa Türkiye de sanayi olamaz ya da Türkiyenin göz bebeği şirketler dediğimiz hisselerin yanında 3-4 tane ..... saçma sapan hisseyi beklenti yaratarak süslü laflarla işte geleceğin bilmem nesi diye ekliyor... yani ağuyu(zehri) bal içinde veriyor... o 3-4 hisse de gerçek ortaya çıkınca da ara ki bulasın o sosyal medya çakallarını... artık onalarda eskisi gibi değil 1990lardan 2000 li yıllrar giden süreçte 1 kaç ayda yaparlardı bu tarz işleri birde rajon vardı kendileri yerlerdi ama ky ya da yedirirlerdi şimdi rajon majon yok ince işçilik var öyle 2-3 ay değil tam bir tokatçı gibi 2-3 yıl emek verip güven kazandıktan sonra tokatı basıyorlar... gerçek bu

Ahmet mergenin deyimiyle Bizde borsa Kurt Kapanıdır, Kurtlarla Tangodur... Özellikle rüştünü ispat etmeyen artık ne olduğu ortada olan eski şirketlerle gene rüştünü ispat etmemiş yeni şirketlere çok dikkat etmek gerekir... borsa bu oyun değil kurtlar sofrası...

Patron dediğin bosch gibi düşünür iNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ TERCİH EDERİM demiş Henry üstat,
    Son düzenleme : logologo; 24-06-2025 saat: 20:01.
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Grafikler sasanın 0,56 liraya geleceğini söylüyor. Kontrol sizce kaça gelecek. Kontrol ekmeği en lezzetli şekilde yapıldı ve yendi. Ky bu hisseyi bırakmaz. Kahır ettirilecek yani 10 lira 5 lira, belki 3 lira, işde o zaman bırakacak. Çünkü sahibi bu şirketi parça parça sattı. %30-50 aşağdıan almaz. %300-500 aşağıdan alacak.
    21 haziranda yazmışım, carizma çizildi, kahır ettirecek derken açılışı %300 bedelli ile yaptı. Bedellide Trabzon sporun yaşadıklarını hatırlayın, rüchan açılır açılmaz %300 düşürdüler. Carisma geçmiş olsun.

6.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Kontrol Malasef 7-8 lirayı görür. Çok insan toplandı ve çok insan zararda. Bunu yapan sistem sonuna kadar gitmek ister. Hektaş ve Sasa kontrolden daha iyi durumdayken yaşattıkları malüm. Tedbirli olun. 20 bin rallisini size izletmesinler, izleyen değil yaşayan olun.
    Tedbirli olun dedik, 20 bin endeks rallisine seyirci olmayın dedik. Ama dinleyen olmadı. Geçmiş olsun.

7.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Su yazi malumun ilani olmus. Surekli emkel i ve kontr guzelleyen sahislar birden bire bizli cumleler kullanmaya baslamis. Sirketin parali elemani maasli calisanlari olduklarini bir nevi itiraf etmisler. Yuzlerine alenen gercekleri soyleyince de algiya baslamislar. Yok alan satarsa zarar ederse diye. Bu sirket finansal olarak bomb.k durumda. İleride duzelir mi bu kafayla ve sizin gibi calisanlarla hayir. Peki 15 ay once sizin algilarinizla alan kisilerin zararlari ne olacak maasli elemanlar.

Evet burasi bilgi paylasim yeri ve bende nacizane goruslerimi yaziyorum patron saksakcilari. Patronunuz o zaman neden tahsisliyi yapmadi? diye sorarlar size. Su bedelliyi bir patlatsin o zaman hisse fiyatlarini gorecegiz. Zaman kimin hakli oldugunu gosterecektir.
    Sami Baskan gene insafli davranmis. Ben daha yuksek bir oranda bedelli bekliyordum. Beklenen sey geldi. Umarim bu tutar yaraya pansuman olur ama cok zor gozukuyor. Bu bedelliye de katilimin cok olacagini dusunmuyorum. İptal edeilen paylarla Cakal Sami sirketteki payinida arttirmis olacak.

8. parça parça bedelli yapacaklar

normalde sermaye 650 milyon kont sermayeyi en az 6 milyar arttırmalı minimum

sami vs payı %30 olsun 4.2 milyar nakit kaynak yaratır

6 milyar için yuvarlak hesap hisse başına 10 tl gerekli tutanların ort maliyeti 40 olsun 40 dan 20 gellmiş parası yarı yarıya azalmış bide küfür eder gibi 10 tl iste olmaz tabi yatırımcı tv çıkar şirketi basar , ne yapacak 6-12 ayda bir bedelli devamke

bunun gibi en az 3 bedelli daha gelir

dediğim gibi 40-60 arasında iy bir bedelli 10 tl civarı yapsa hisse bu fiyatlara hiç düşmeyecekti

bu bedellinin çok büyük anlamı yok maalesef

Sayfa 137/142 İlkİlk ... 3787127135136137138139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •