Sayfa 138/186 İlkİlk ... 3888128136137138139140148 ... SonSon
Arama sonucu : 1488 madde; 1,097 - 1,104 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1. Hisse fiyatına kabaca 21 tl desek. bir hisse için 3 tl odeme yapacağız yani elimizdeki hisse değerinin 1/7 ini bedelli olarak vereceğiz, bu oran cok yüksek. hisse değeri 90 olsaydı 1/30 oranında bedelli olurdu bu cok goze batmazdi ama 1/7 cok ciddi oran. bedelliye katılmak için elimde nakit yoksa hissemin 7 de 1 ini satmak bana insafsızlık gibi geliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Meteqaz Yazıyı Oku
    Hisse fiyatına kabaca 21 tl desek. bir hisse için 3 tl odeme yapacağız yani elimizdeki hisse değerinin 1/7 ini bedelli olarak vereceğiz, bu oran cok yüksek. hisse değeri 90 olsaydı 1/30 oranında bedelli olurdu bu cok goze batmazdi ama 1/7 cok ciddi oran. bedelliye katılmak için elimde nakit yoksa hissemin 7 de 1 ini satmak bana insafsızlık gibi geliyor.
    Bu tarz durumlar iki kademeli olur, 3 ay onay süreci olacaktır. Senet 3 ay içinde endeks iyi olursa 15 görür, tamam bitti burası dip dersin, bedelli günü rüchanla birlikte bölünür ve düşer 12 liraya gelir. Derken 3 lira bedel ödeneceği gün devasa bir yük olduğu anlaşılır. Patron hızlı davrandı. Bedelli 2 sene sonra gelmeliydi. Bu konu üzerinde düşünmek lazım. Bedellinin hızlı gelmesi iyi mi kötü mü.

3. Teorik eşleşme 19,90 tl

4.  Alıntı Originally Posted by yarasa Yazıyı Oku
    Yazımın devamını getirdim. Polemik yapmanın anlamı yok çünkü işin özünü gizler. İşin özünü anlattık.
    Hisse ile ilgili uçacak v.s. gibi yorumlar hiç bir zaman yapmadım. Bundan sonrada şirketle ilgili boş ve faydasız yazılar yerine her zaman yaptığım gibi yatırımcı arkadaşlara faydalı olmaya çalışan yazılar yazacağım. Umarım bizlerde böyle faydalı yazılar olursa okur ve faydalanırız.
    Ben yerine biz demem daha öncede yanlış anlaşılmıştı( ard başlığında) ,burada ise tamamen darbe vurmak için kasıtlı yanlış anlaşıldığını tahmin ediyorum.
    Herkes için güzel günler diliyorum.
    Bu hisse de pozisyonu olmayan kisilerin olumlu veya olumsuz yaptigi yorumlari etik acidan dogru bulmuyorum ayrica kendilerini o kadar belli ediyorlar ki okunmaya degmezler.

Hisse asagi giderken pozisyonu olmayip, olumsuz yorum yapilmasi acikcasi nobranca bir davranis tam bir sark kafasi. Hissede olanlari akillarinca korkutup FUD uzerinden cikar elde edecek.

Diger taraftan hisse ucup kacarken de hisse pozisyonu olan kisilerin hisseyi guzellemesi ayni durum. Hisse ucarken ayni sark kafasi pozisyonu yoksa hisseyi kotuler.

Genel olarak bu kadar cok sayida kisi hele pozisyonu olmadan sirketi kotuluyorsa, ben bu iste bir bit yenigi ararim.

Analizlerinizi lutfen kendi bilgileriniz isiginda yapiniz, yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

5.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Bu tarz durumlar iki kademeli olur, 3 ay onay süreci olacaktır. Senet 3 ay içinde endeks iyi olursa 15 görür, tamam bitti burası dip dersin, bedelli günü rüchanla birlikte bölünür ve düşer 12 liraya gelir. Derken 3 lira bedel ödeneceği gün devasa bir yük olduğu anlaşılır. Patron hızlı davrandı. Bedelli 2 sene sonra gelmeliydi. Bu konu üzerinde düşünmek lazım. Bedellinin hızlı gelmesi iyi mi kötü mü.
    Sayin Cakir24,

Size bu konuda maalesef katilmiyorum. Bedelli cok gec geldi. Sirketin borcu surdurulebilirligi zor bir durum yaratiyor. Ve bu durum goster gostere geldi. Hatta yapilan oran bile yetersiz kanimca.

6. Bu şirketin bedelliden gelecek yatırımcı parası dışında baska bir gelir kalemi yok mu? bu durum ne kadar sürdürülebilir? tamam bedelli yaptı sirkete 30 40 milyon dolar para geldi, sonrasında?
    bir ay sonra sansar saminin yeni ali cengiz oyunlarıyla alavere dalavere yapmayacağını kim düşünür? o güven o itimat bitti.

7.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin Cakir24,

Size bu konuda maalesef katilmiyorum. Bedelli cok gec geldi. Sirketin borcu surdurulebilirligi zor bir durum yaratiyor. Ve bu durum goster gostere geldi. Hatta yapilan oran bile yetersiz kanimca.
    Şirket açısından bedellinin ödemeler dengesine mutlaka faydası olur. Ancak sahibi kesinlikle parasız değil, tersine parayı götüren kişi olarak aynı erdemoğlu gibi zaman içinde ifşa olacaktır. Normalde bedelli kendisinin sattığı senetleri geri alacağı dönemde yapılmalıydı. Yani bu dönem 110 liradan 20 liraya düştüğü dönem olmamalı. Örneğin 110 liradan 20 liraya düştü, yatırımcı bıktı usandı sattı ve Sami azda olsa mal topladı kalan malında bedellide topladı diyecektik. Şimdi saminin başka bir planı var. Kontrol de ki yatırımcı bunu çözmeli. Bu bedelli bu açıdan erken geldi.

8.  Alıntı Originally Posted by Meteqaz Yazıyı Oku
    Bu şirketin bedelliden gelecek yatırımcı parası dışında baska bir gelir kalemi yok mu? bu durum ne kadar sürdürülebilir? tamam bedelli yaptı sirkete 30 40 milyon dolar para geldi, sonrasında?
    bir ay sonra sansar saminin yeni ali cengiz oyunlarıyla alavere dalavere yapmayacağını kim düşünür? o güven o itimat bitti.
    Sirketin bu yil tahmini satislari 500 milyon dolar, muhtemel. FAVOK marji %10-15 arasi gelir. Gelir kalemi yok mu biraz absurt olmus.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.

Sayfa 138/186 İlkİlk ... 3888128136137138139140148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •