Sayfa 540/563 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 4,313 - 4,320 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    sn ekserji
    Hükümetin zayıflama sürecine girdiği dönemlerde bürokrasi imza atmaya korkar. bir de bazı beklentiler !!!??? karşılanmamış olabilir.
    süreç itibariyle sağlam gittiklerini düşünüyorum. sadece sera değil Gotionda uçakta dahi frenlere basılmakta ki doğrusu yapılmaktadır. asgari ücret tartışmalarının bile ne olacağını bilemediğiniz bir ülkede milyar dolarlık yatırımlar zor...
    gözlemlerime bakarak ülkenin daha kötüsüne hazırlanması gerektiğini düşündüğümde bazen ALARK patronlarını bile cesur buluyorum. işadamları nefes kredisine başvuruyor zaten limit yok diyorlar. sanki göstermelik krediler oluşmakta.
    reel kesimden ise nakit yok ülkede ve pazar çılgınca... düşünsenize kilosu 125 liradan çilek alınıp reçel mi yapılır? hadi diğer meyveler dondu çilek neden bu kadar pahalı? kayısı 100 lira normal ürün yok diyelim ama çileği serada veya tarlada yetiştiriyorsanız bu kadar fırsatçılık ve fiyat olmaması lazım... en ufak elbise modeli 5 000 liraya çıkmış. bir başörtüsü 2000 lira. ayakkabılar Allahtan yerli üretimde biraz kalmışlar da uçuk kaçık fiyatların yanında normal bulabiliyorsunuz...

neyse benim hedefim 2028 1 yıl uzatırım 2029 yaparım bu zamana kadar temettü verirler ise ve böyle devam ederlerse ben de devam ederim. düşünsenize otomotivin geleceği belirsiz, demir çelik öngörülmez, inşaat bitik... oğlana almaya başladıım hisselerin yanına tekaüt maaşından ufak ufak kendime de eklemeler yapmayı düşünmeye başladım ...

Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Selam,

850 dönümlük sera işe ilgili aşağıdaki bilgiyi buldum.
    Yerini merak edenler için yer mevcut..

Önemli husus ise Mart 2025 itibari ile inşaatın henüz başlamamış olması ve herşeyin proje aşamasında olduğu söylenebilir. Yönetici özeti durumu anlatıyor. Umarım süreç hızlanır. Planları bu yıl başlayıp 2026 da tamamlamak ama yatırımlarda yavaşlama var ise bu süreç uzar gibi..

https://www.tskb.com.tr/uploads/file/nata-tarim-pkp.pdf

Saygılar..
    Tesekkürler sn ekserji.
    Alarko topiği sn.tövbekârın da dediği gibi "bilgi paylasma" topiğidir.

3. Eyvallah Saygılar dilerim.

Aranızda bölgeyi bilen kimse var mı? Çünkü proje kapsamında 20 şahıstan yaklaşık 2400 dönüm arazi alınmış. Bu arsalardan 77 dönümlük sera 850 dönüm üretim alanı olacak şekilde 933 dönüme çıkarılması hedefleniyor. Hadi 50 dönümü de sosyal tesislere ayrılsın.Geriye kalan yaklaşık 1400 dönümün durumu nedir acaba?

Üzerinde sera var mı? Eski alım açıklamalarına baktım yok gibi.
    Tarım arazisi mi?
    Sadece arazi mi?
    Geriye kalan arazi ile ilgi ne planlanıyor?

Bilginiz var ise aydınlatabilir misiniz?

Aklımda kalan, 3 parselde toplam 120-130 dönüm kadar bir sera hatırlıyorum Mahmudiye-İsmetpaşa,131/1, 132/1, 132/2 parseller.
    Diğer araziler boş.
    Ancak satın alınan sondaj hakları var.
    Zannedersem sondajlar öncelikle yapılmakta.
    Zira sıcak jeotermal su seracılığın can damarı.

Eskişehir Mahmudiye'yi merak ediyorum.

Aslında tübekâr abemi bir hafta sonu alır yengeyi, veliahdını, Mahmudiye'ye gider SAKARBAŞI'nda piknik yapar, bilgi toplar diye ummuştum. Su ana kadar ses çıkmadı.
    Yine de umudumu muhafaza ediyorum

Not: Sakarbaşı Sakarya nehrinin çıktığı kabul edilen piknik alanı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    eskişehirin her ilçesi neredeyse bir etnik grubun yerleşkesi olmuştur. bazıları pomak, bazıları çerkes, bazıları karaçay, bazıları tatar... ola ki sakarbaşı denen yerde tövbekar piknik yapacak durumda değildir. hoş aslında olmayacak şey değil...

bölgede araziler geniştir... ola ki 2400 dönümün kalanı buralar bir akademi olduktan sonra üniversite kurmak için gerekli bir alan olabileceği gibi, bir şekilde ailenin arazi açlığını kapatacak bir alım olmuştur. şimdilerde alacaksınız 1 liraya yarın sera merkezi olduğunda arazinin dönümü 3-5 liraya çıkacak. ya da bir şekilde jeotermal kaynak yeterince büyük olur ise ( ki Eskişehir hamamlarıyla meşhurdur ve odunpazarı bir zamanlar sıcak kaynak sularıyla ısıtılırmış) 8/50 dönümün yanına bir 850 dönüm daha eklenebilir... yoksa zaten bu maliyet şimdi işin içindedir...

6. Çok iyi alımlar oluyor, hadi hayırlısı bakalım
    Yazılarımın tamamı şahsi görüşlerim olup, SPK Kanunu ; madde 101, 103, 104, 106, 107, 110 ve diğer ilgili maddeleri kapsamında görüş ve düşüncelerim asla yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Aksi halde zarar edebilirsiniz...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    son günlerde enerjide PTF ler tüm saatlerde tavana yaklaşmaya başladı. pazar günleri bile sersefil fiyatlar azaldı. tabii ki daha önce yazdık şimdi teyidini geçelim...

"Soma’yı kapatacağız, can sıkılacak. Bunun faturasını ödemeye hazırım. Ramazan’ın kişisel beklentisi, kurumun geleceğinden asla önce değil. Soma’yı kapatacağız gözüyle gittik biz bakanlığa. Soma’da bir gürültü koptu. Soma Termik Santrali kapandığı gün Soma için büyük yıkım olur. Çünkü orada çalışan yüzlerce insan var. Kapatacağız, niyetimiz bu yönde. Bu hafta yine görüşme var. Yine söylüyorum; enerji bizim belamız.â€"
    https://www.sozcu.com.tr/turkiye-nin...alacak-p197112

"ÜRETİM DURDU
    Aylardır kömür ödemesi yapamayan şirkete yeni teslimat yapılmazken, Soma Termik Santrali'nde üretim tamamen durduruldu."

somanın kapasitesi yaklaşık 1 GW. piyasadan çekilmesi hesapları yeniden gördürecektir... acep enerji bela oluyor ise ALARK da bundan dolayı yükselmeye çalışmıyordur değil mi?
    şirkette enerji bela ise, seralar ya koskoca holding sera neden yapar gibi analist yorumları var ise ( beğendiğim bir analist maalesef bu saçmalığı serdetti. turizm problem, sanayi dökülüyor, gayrımenkuller çöp...

laf aramızda bu fiyatlar galiba bundan iyisi şamda kayısı fiyatları olmasın . bakalım müptezel buradan ne alıntı çıkaracak :9 ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    "2015 yılında Soma Termik Santrali'ni 685 milyon dolarlık bedelle satın alan Konya Şeker, kamu iştiraki Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) olan 18 milyar liralık borcunu ödemekte büyük zorluk yaşıyor."
    aslında haberde ayrıntılar da ilginç... SOMA 685 milyon dolar... ve sanırım bunlar modernleştirme ya da sürdürülebilmek için gereken asgari yatırımları da söz verdikleri halde yapmadılar... var mı Karabigaya teklif veren

Sayfa 540/563 İlkİlk ... 40440490530538539540541542550 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •