Sayfa 544/551 İlkİlk ... 44444494534542543544545546 ... SonSon
Arama sonucu : 4402 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: ZOREN - Zorlu Enerji

1. Oyuzden aylardir yaptigim tespiti tekrarliyorum.

Ne olacakda bu hisse gidecek bilen varsa paylassin . Dunyanin en komik hissesi . Hisseye neyin yarayacagini kimse bilmiyor .

Cunku 20 senedir herturlu senaryo yasandi hisse hep ayni yerinde 🤣🤣🤣

PARAVANNNN BASKA BIRSEY DEGIL .

Utanma anlamında sormuştum Şakir hocam yani mesela ben evladı olsam sokakta yürürken kendimi bir garip hissederdim

3. https://ibb.co/CLgqCFK

Bakın burda zorenin endekse karsi hareketi dile kolay her bar 3 aylık . Ve 25 sene .

25 sene once endeks 70 di bugun 11 bin .

Resimde 2009 2014 2019 2022 de 2 şer bar endekse karsi pozitiflik seyretmis ama orda kalamamis tekrar geri cekilmis .

Bahsettigimiz sey endeks en sığ olay .

Bunun tanimi kar zarar yatirim borc vs ile aciklanabilecek birsey degil.

Mukemmel olsada sektor husran olabilir . 25 senede her ihtimal yasandi %5 faizde . Sabir dolarda tesviklerde ustune aldigi bedellide . Enerjilerin rekor kirmasi son 5 yilda eski enerji firmalari 70 80 kat gitti en kotusu 30 40 kat .

Daha eskiye inersek o 80 kat giden hisseler 250 300 kat gitmis oluyor . Bu ise 2000 de 50 kurus 2005 de 1 lira 2009 da 1.10 kurus 2014 de 1.70 kurus 2019 da 1.50 kurus 2022 de 6 lira bugun 3 lira.

Endekse karsi hareket ettigi tarihleri belirttim . Oyuzden bunun durumu bambaska .

Genel kurula giden sirketle temasa gecenlerom tek sormasi gereken soru. Ne olsa bu sirkete iyi gelir . Her senaryo yasandi iyi gelen hicbirsey yok.

4. Simdide acın 2024 faaliyet raporunu elekrrik dagitimdan yaptigi ciroya bakin . Ve o raporda 18 . Sayfalarda 2017 de alinan bu garabetin ustune 20 milyar tl yatirim yapildigini okuyun . Ort usd kuru alın 8 senelik ve 20 ye bölün . Benim 1.5 milyar usd maliyet demem bile insafliydi aslinda . Sirketin satin alinmasi 700 milyon usd zaten .

Bu sene yapacagi 125 milyon usd yatirimla yaklasik en iyi maliyeti 2 milyar usd milyar en kotu 3 milyar usd lik birnyatirimdan bahsediyoruz Ve cirosuna bakın .

Sirkete ne kattigina bakın . Bolbol borclanma ve yatirim . Finansman proje kredileri havada ucuyor bunlari kapda gormedinz ancak kapatirkende gormedinz sadece sorunca ogrenebilirsnz nereye ne kadar borc var

Sonrada ne dondugunu kimin niye utanmasi utanmamasi gerektigini anlarsinz .

Yuzlerce boyle olayi var .

5. Uzun zamandır bekleuenlerin Allah yardimxisi olsun . Tek soracaginiz soru ne olsa iyi gelir bu firmaya. Tuzak bir sirket yatirim degil . Paravan olarak kullaniliyor . Holding zorda kalinca kredi cekmek icin

6. Tek basina bu oedas 5 ile 8 milyar arasi net kar getirmeli ki yapilanlara degsin ki bu rakmlar bile az . Oedasın yillik cirosu bu kadar degil . Yatirim bedeli ort 2.5 milyar usd . Son 4 yilda %650 zam gelmesine ragmen .

Santraller de boyel garabet . Hes ve gokcedag 500 milyon usd ye alindi . 2008 de .

Jesler yaklasik 700 milyon usd maliyeti bulmustur belki daha fazla .

Anlayacaginz 25 senede benim hesabima gore rusya israil isleri vs vs zorenden en az 8 10 milyar usd para cikti. Karsiligi kocaman blr hic ve bedelliler . Niye paravan bu yuzden .

Bunlarin uzerine suan net borc 50 milyar tl . 🤣🤣🤣🤣

7. https://youtu.be/RB5gxxZiNS8?si=TWyQ5BJTDkUENwF_

Bir ispat daha sene 2012 rusya +dorad 2 milyar usd ye mal.oldu diyor .

Rusya 26 milyon usd ye holdinge devir oldu .dorad 200 milyon usd ye satildi .

Ceo da dorad da cift haneli kar ettik diye renkten renge giriyor.

Ne yapacagiz diyen yillardir bekleyen vatandas ilk elden canli ornegi .

Yuzlerce boyle isi var derken şaka yapmiyordum .

Zorenden 8 10 milyar usd para cikarildi derkende şaka yapmiyordum.

Paravan derkende , boyle surup gidecek cunku ceo aleni sekilde anlatti anlayana bu yonetem hosumuza gidiyor diyor.

Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Mesela oedası neden satmiyorlar ?? Neden diger istirakleri satiyorlar. Oedasın bitmek bilmeyen modernizasyonu olabilirmi . Mesela bu sene 125 m.usd daha yatirim yapip yillik ne kdr kar etmeyi planliyorlar ??

1.5 milyar usdlik bir yatirim yilda 100 150 milyon usd kar birakmiyorsa niye her sene para aktariliyor ??????????

Neyse
    Şakir hocam,

Kaynağınız nedir?
    Burada yazdığınız bilgilere nereden ulaştınız?
    Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin dağıtım işini mi 1,5 milyar $ ‘a almışlar?

Öyle olsa da, dağıtım işine iyi zam yaptı Sayın Hükümetimiz, orası karlı bir alan; bir de bu tip ihaleler inceden inceye hesaplanmıştır, kaç yıl, kaç abone, birim fiyat vs..

İyi baktınız mı, bir yanlışınız olmasın; dağıtım işinden zarar yazamaz zoren!.

Haaa yatırım olur, kaz gelecek yerden, tavuğu esirgemez ANZ, kayıp kaçak, verimlilik vs bir sürü zavazingosu vardır bu işlerin..

Burdan bi’şey tutturamayız gibi geliyor bana da; bu yurtdışı yatırım, batırımlar, satımlar midemi bulandırmıyor değil hani😉

Al-sat tut değildir

Sayfa 544/551 İlkİlk ... 44444494534542543544545546 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •