Sayfa 194/313 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 2503 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: Viop LXVI

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    GES sektörü her geçen gün ucuzlama eğiliminde...şartnameyi bilme şansımız yok ama yukarıdaki KAP haberinde arazi dahil yazıyor.
    KARS şehrimizde yapılan yatırımın yerini ve arazi fiyatlarını bilmiyorum.

YTD
    Oralarda arazi sudan ucuzdur.

2.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Oralarda arazi sudan ucuzdur.
    1 MW Ges yatırımı için en az 10 dönüm arazi gerekir ,32 MW için 320 + 20-30 dönümde müştemilatlar için olsa,toplamda 350 dönüm
    arazi gerekli.
    Arazinin konumunu bilmiyoruz,arazi ıslahı ve enerjiyi şebekeye ulaştırmak için direkler kaç adet bilmiyoruz?
    Özetle;kafa yormaya gerek yok. (bence)

Damacana içindeki suyun maliyeti çok ucuz ama suyun dolumu için yapılan yatırım,ambalajı ve nakliyesi çok çok daha maliyetli.(emsal olmaz)

YTD
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

3. Genel olarak, 1 MW'lık bir GES için yaklaşık 10-15 dönüm (1-1.5 hektar) araziye ihtiyaç duyulmaktadır. Güneş Paneli Tipi: Polikristalin ve Monokristalin Paneller: Bu paneller, daha yüksek verimlilik sunar ve daha az alana ihtiyaç duyar. Genellikle 1 MW'lık bir GES için 10-12 dönüm arazi yeterlidir.25 Tem 2024

4. Ayrıca, belki şirket ileriye dönük GES yatırmını büyütmek için daha büyük arazide almış olabilir.(bilemiyorum)

YTD

5.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    GES sektörü her geçen gün ucuzlama eğiliminde...şartnameyi bilme şansımız yok ama yukarıdaki KAP haberinde arazi dahil yazıyor.
    KARS şehrimizde yapılan yatırımın yerini arazi miktarını ve fiyatlarını bilmiyorum.

YTD
    Ben MW başına anlaşma tarihinden sonra fiyatların nasıl geliştiğini 3 aşağı 5 yukarı bildiğim için yazdım Sayın Nohut. Yapılma sebebi de sınırda karbon düzenleme mekanizması.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Ben MW başına anlaşma tarihinden sonra fiyatların nasıl geliştiğini 3 aşağı 5 yukarı bildiğim için yazdım Sayın Nohut. Yapılma sebebi de sınırda karbon düzenleme mekanizması.
    Sizde bu yatırımın şartnamesi var mı?
    Neye göre pahalı veya ucuz diyorsunuz?
    Araziye açılan yol ve enerjinin aktarma mesafesi vs...vb. durumlar yatırım maliyetini değiştirir.(bunu anlatmak istiyorum)
    Ben 8-10 sene önce TSKB den 5 Mw için fizibilite yaptırdım, arazi hariç maliyetler bu cıvarda idi.

YTD

7. 1 Dönüm Güneş Enerjisi Maliyeti 2024

Kariyerim boyunca, özellikle panel ve inverter teknolojilerindeki ilerlemelerin maliyetleri nasıl düşürdüğünü gözlemledim. Örneğin, on yıl önce 1 MWlık bir santral için yaklaşık 2.000.000 dolar harcama yaparken, bugün aynı kapasiteyi çok daha düşük maliyetlerle kurabiliyoruz.

Arazi maliyeti de toplam bütçeyi etkileyen önemli bir faktördür. Deneyimlerime göre, arazi maliyeti projenin toplam maliyetinin %10-20si arasında değişebilir. Özellikle güneş ışınımının yoğun olduğu bölgelerde arazi fiyatlarının yükseldiğini gözlemledim.

İzin ve lisanslama süreçleri de maliyetleri etkileyen bir diğer faktördür. Bürokratik işlemler ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporları için ayrılan bütçe, toplam maliyetin %2-5i arasında değişebilir. Yıllar içinde bu süreçlerin nasıl değiştiğini ve optimize edildiğini yakından takip ettim.

Retgen gibi gelişmiş izleme ve yönetim sistemlerinin kullanımı, başlangıçta ek bir maliyet gibi görünse de uzun vadede işletme maliyetlerini önemli ölçüde düşürüyor.

Güneş Enerjisi Santrali Maliyeti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
    1 MW Güneş Enerjisi Ne Kadar?
    1 MW (megawatt) güneş enerjisi sistemi kurulum maliyetleri, kullanılan ekipmanın kalitesine, kurulum yapılacak yerin özelliklerine ve diğer çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Genel olarak, 1 MW kapasiteli bir güneş enerjisi santralinin kurulum maliyeti 2024 yılı itibarıyla yaklaşık olarak 600.000- 1.200.000 dolar arasında değişmektedir. Bu maliyetler, panel maliyetleri, invertörler, montaj yapıları, işçilik, izinler ve diğer harcamaları içerir.

https://retgen.com/gunes-enerjisi-santrali-maliyeti/

Neyse, detaylarda boğulduk,GES konusunda bu kadar tartışma yeterli.(bence)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye/İstanbul
    Gönderi
    4,435
    Yatırım biteli ve faaliyete geçeli 5 ay olmuş..Bu arada fiyatlama yapılmış ve çıktığı yere yakın yerlerde işlem görmekte bol kazançlar...

SM-M346B2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Hiç bir şey göründüğü gibi değildir...

Sayfa 194/313 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •