Sayfa 288/288 İlkİlk ... 188238278286287288
Arama sonucu : 2299 madde; 2,297 - 2,299 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1.  Alıntı Originally Posted by Huzur Yazıyı Oku
    pbn fonunu inceliyorum..........katılımcı sayısı süratle artıyor.........1091 kişi olmuş........

fonun içeriği yuzde 85 hisse senedi, yüzde 11 vadeli işlemler nakit teminatı , ve yüzde 3.13 katılma payı.........

biz lot satarak katılım payı aldık.......sanırım bu yüzde 3 ün buyuk kısmı bize ait.........

bunun bize nasıl bir katkısı olur neticede lotları devrediyorsun hem hissede hakim pozisyonun kaybediyorsun......

hemde fon mevzuata baktım şöyle bir madde var.....

Katılma payı, yatırımcının fon portföyüne kaç adet payla ortak olduğunu gösterir. Yatırım fonlarındaki katılma paylarını, şirketlerin ortaklık paylarına benzetebiliriz. Nasıl yatırımcılar, ortaklık payı alarak şirketlere ortak olurlar ve o şirketler üzerinde hak sahibi olurlar ise, benzer şekilde yatırım fonlarında da katılma payı ile fon portföyüne ortak olunur. Ancak, ortaklık payı sahipleri şirket yönetimine katılabilirken, katılma payı sahiplerinin fon yönetimine katılma hakları yoktur.

hemde fon yönetimine giremiyorsun........karar verici konumumuzu her iki yönde kaybediyoruz.......

hem menfi hemde olumlu yanları var ama başkan bekturun bi bildiği vardır diyelim.....
    Hissede ki o hakim pozisyon 2.5 yıldır hiç bir işe yaramadı. 500-600 milyon liralık lot atıl durdu yıllarca. Sonunda biz beceremedik deyip işi profesyonellere bıraktılar.

2.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    Herkese iyi haftalar diliyorum. Fon oluşturulmasını olumlu değerlendirmek gerekir. Ancak umarım bu fon konusu hisseyi speküle edecek oluşumlara yol açmaz. Ağırlıklı kısmı 10600 fk lı vişne maden le tera fona 5800 kişi yatırım yapmış. Bu işin sonunu hiç hayırlı görmüyorum. Bizim şirket olarak böyle spekülasyonlara ve manipülasyonlara ihtiyacımız yok. Zaten belli bir değeri , projeleri olan yapıdayız. Bu hafta tahta yapıcının dolar zirvesine bir hareket başlatmasını beklerim.
    TERA bir şekilde bu işi yürütüyor ve 3 yıldır fonu zirvede. VSNMD örneği çok uçuk bir örnek 6 ayda 20X giden bir hisse sonuçta. Biz onun yanına bile yaklaşamayız zaten bizim f/k yerlerde.

3. yabancı alımları devam ediyor.........

bofa 1191458 , city 3894888 , deutche 333624 oldu..............bugünde bofa 199964 lot almış..........

fonda alıma devam ediyor.......

yatırım fonu 12000791 oldu.......

Sayfa 288/288 İlkİlk ... 188238278286287288

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •