Yıl 1989 ... Halkalı konutları için konut sertifikası çıktığı haberini, takip ettiğim ekonomi dergilerinden duydum. İnternetin olmadığı, kimsenin ekonomi ile ilgili pek bir şey bilmediği zamanlar. Halkbank'a gittim, konut sertifikası alacağım dedim, memur anlamadı yüzüme boş boş baktı. Yanındaki arkadaşlarına, şefine sordu, onların da böyle bir şeyden haberi yoktu. Neyse ben ısrar edip müdürle görüştüm, o da ben merkezle görüşeyim, haftaya gel dedi. Neyse ben böyle bir ortamda sertifika aldım. Elime kocaman kartona basılı (eski hisse senetleri benzeri) sertifikayı verdiler. Her 1 adet sertifika 1 m2 ye karşılık geliyordu, 100 adet biriktirirsen 100 m2 bir dairenin sahibi oluyordun.
Ben o dönemde 20-25 tane sertifika biriktirdim. Yalnız birkaç yıl sonra gazetelerden öğrendim ki ortada küçük bir sorun vardı: İnşaatı başlanan herhangi bir konut projesi yoktu
Yetkililer ileride olacak diyordu ama pek inandırıcı gelmedi kimseye. Sertifikaları sattım. O dönemde sertifika biriktirip konut sahibi olan hiç kimseyi duymadım.
İnşallah bu bu projenin akıbeti öncekine benzemez.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri