Sayfa 465/467 İlkİlk ... 365415455463464465466467 SonSon
Arama sonucu : 3730 madde; 3,713 - 3,720 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1. HALKA ARZ HABER
    @ArzHaber
    #DMLKT Damla Kent Halka arz oluyor

7.59 TL
    4-8 Ağustos 2025
    1540 konut arz edilecek.
    1+1 Daire (62 m²) için 631.516 hisse gerek.
    2+1 Daire (88 m²) için 863.276 hisse gerek.
    İskonto oranı %24.10

Aracı kurumlar ve Kamu bankaları ile katılım sağlanacak.

https://x.com/ArzHaber/status/1949414517865066926
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

2. Yıl 1989 ... Halkalı konutları için konut sertifikası çıktığı haberini, takip ettiğim ekonomi dergilerinden duydum. İnternetin olmadığı, kimsenin ekonomi ile ilgili pek bir şey bilmediği zamanlar. Halkbank'a gittim, konut sertifikası alacağım dedim, memur anlamadı yüzüme boş boş baktı. Yanındaki arkadaşlarına, şefine sordu, onların da böyle bir şeyden haberi yoktu. Neyse ben ısrar edip müdürle görüştüm, o da ben merkezle görüşeyim, haftaya gel dedi. Neyse ben böyle bir ortamda sertifika aldım. Elime kocaman kartona basılı (eski hisse senetleri benzeri) sertifikayı verdiler. Her 1 adet sertifika 1 m2 ye karşılık geliyordu, 100 adet biriktirirsen 100 m2 bir dairenin sahibi oluyordun.

Ben o dönemde 20-25 tane sertifika biriktirdim. Yalnız birkaç yıl sonra gazetelerden öğrendim ki ortada küçük bir sorun vardı: İnşaatı başlanan herhangi bir konut projesi yoktu Yetkililer ileride olacak diyordu ama pek inandırıcı gelmedi kimseye. Sertifikaları sattım. O dönemde sertifika biriktirip konut sahibi olan hiç kimseyi duymadım.

İnşallah bu bu projenin akıbeti öncekine benzemez.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Yıl 1989 ... Halkalı konutları için konut sertifikası çıktığı haberini, takip ettiğim ekonomi dergilerinden duydum. İnternetin olmadığı, kimsenin ekonomi ile ilgili pek bir şey bilmediği zamanlar. Halkbank'a gittim, konut sertifikası alacağım dedim, memur anlamadı yüzüme boş boş baktı. Yanındaki arkadaşlarına, şefine sordu, onların da böyle bir şeyden haberi yoktu. Neyse ben ısrar edip müdürle görüştüm, o da ben merkezle görüşeyim, haftaya gel dedi. Neyse ben böyle bir ortamda sertifika aldım. Elime kocaman kartona basılı (eski hisse senetleri benzeri) sertifikayı verdiler. Her 1 adet sertifika 1 m2 ye karşılık geliyordu, 100 adet biriktirirsen 100 m2 bir dairenin sahibi oluyordun.

Ben o dönemde 20-25 tane sertifika biriktirdim. Yalnız birkaç yıl sonra gazetelerden öğrendim ki ortada küçük bir sorun vardı: İnşaatı başlanan herhangi bir konut projesi yoktu Yetkililer ileride olacak diyordu ama pek inandırıcı gelmedi kimseye. Sertifikaları sattım. O dönemde sertifika biriktirip konut sahibi olan hiç kimseyi duymadım.

İnşallah bu bu projenin akıbeti öncekine benzemez.
    sizin durum iyiymiş. En azından 25 metrekarelik sertifika alabilmişsiniz. elin vatandaşı mortgage ile 20-30 yıl neredeyse yıllık %6 faiz ile ev kredisi alıyor. bakın aylık değil yıllık %6 ile. biz ancak 1+1 evin 631 bin'de birini 7-8 TL'den alabiliyoruz. onu da borsaya kote edip millete al-sat yaptıracaklar. ortada daire yok sertifikasını alacak millet. valla enteresan bir durum. alanlara bol şans diliyorum.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    HALKA ARZ HABER
    @ArzHaber
    #DMLKT Damla Kent Halka arz oluyor

7.59 TL
    4-8 Ağustos 2025
    1540 konut arz edilecek.
    1+1 Daire (62 m²) için 631.516 hisse gerek.
    2+1 Daire (88 m²) için 863.276 hisse gerek.
    İskonto oranı %24.10

Aracı kurumlar ve Kamu bankaları ile katılım sağlanacak.

https://x.com/ArzHaber/status/1949414517865066926
    Benim gibi yaşı 50 ye yakın olanlar bilir eskiden trt de çocukken bir program vardı...

kartondan ev yaparlardı...En sonundada burdayapılmışı var derdi...

cem yılmazda bunla ilgili espirisi vardı linki aşağıda...

https://www.youtube.com/watch?v=fdhPESR9e4w

gelelim projeye bir kere başakşehir diye kakalamaya çalıştıkları yer sultangazide cebeci mahallesinde...

ikincisi 4 yıl sonra teslim...arsa bedava sosyal konut diye üretecekleri yerlerin bu kadar pahalı olmaması gerekiyor...

zaten biraz baktım başakşehirin kendi içinde emlak konutun 100 m2 hazır projesinde fiyat...

bu mukavvadan karton maketindeki olay ordan aklıma geldi...

sen lutuf diye sundugun projenin gercek basaksehirin içinde hazır yapılmışı var...

alsa 4 yılda kirasını yer...kendinin bir kısmını amorti eder...

borsada manupulasyon yaparlar indir kaldır orasını bilmem..

Yatırım tavsiyesi değildir.

5. daha önce pmvr3 ile benzerini yapıp daireleri teslim ettiler, bu kadar ön yargıya gerek yok.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=3608

ileride fırsatlar verirse değerlendirilebilir.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    daha önce pmvr3 ile benzerini yapıp daireleri teslim ettiler, bu kadar ön yargıya gerek yok.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=3608

ileride fırsatlar verirse değerlendirilebilir.
    evet ama sonrasında %20 falan düşmüştü...

yanlış hatırlıyorda olabilirim...

ikili satış fiyatı vardı emlak ofisinde ve borsada farklıydı...

şimdi baktım 42 liradan halka arz edilip 32 liraya kadar düşmüş hisse...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. işte fırsat vermiş.
    reel olarak %50den fazla düşmüştü.
    günümüzde zor böyle fırsatlar

8. hatta tahminim borsada spot piyasanın x2 fiyatlar bile oluşabilir.

düşünsenize altına endeksli altın sertifikasınında bile anomali oluşuyordu.

Sayfa 465/467 İlkİlk ... 365415455463464465466467 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •