Sayfa 243/249 İlkİlk ... 143193233241242243244245 ... SonSon
Arama sonucu : 1988 madde; 1,937 - 1,944 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

1. Merhaba Spenc hocam karavan konusuna sonra değinirim, önce petkim de neler oluyor.

Bilanço iç açıcı değil maalesef, bunu bilanço okur yazarlığım olduğundan söylemiyorum araştırdığım kadarı ile.

Net satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre % 22 düşüş olmuş.
    Esas faaliyet karında ki zararı %128 artmış.
    Geçen sene ilk altı ay da 3.560 milyon kar, bu dönem 3.313 milyon zarara dönüşmüş.

2. Resim e baktığımızda sarı trende yapışık gidiyor, haftalıkta ki 200 ema da destek görevi görüyor.
    Ama 200 ema yönünü yukarı çevirebilmiş değil, bunun için yükselirken hacim gerekli.
    Yani hacim artışı olmadan yükselişler saman alevi konumunda olur gibi.

3. Yıllık pivot seviyesi altında olan hisseler güçsüz konumda sayılır.
    Bu seviye 20.47 mavi olan.

4. Aylık pivot seviyelerinde 17.46 pivot seviyesi 18.01 ilk direnç. Haftayı bu direnç üzerinde kapadı.
    2. direnç 18.93 veya 19 lu seviyeler diyelim, oradan sonra yukarı pek fazla marj gözükmüyor.
    Hacim artmadan bir müddet daha bu şekilde oyalanabilir.
    Tabi burası Türkiye bir haber patlatırlar her şey ters yüz olur o da ayrı mevzu.

5. Karavan mevzusuna gelirsek, onun da tadını kaçırdılar.
    Nereye gitsen jandarma zabıta anında geliyor, neymiş yasakmış. Ne yapacağız kamp alanına çekeceksin.
    Kamp alanı 1 gece 1000- 1500 tl para istiyor.
    Hizmet var mı yok. Lavabolar eski pis, mutfak yok, bulaşıkları yıkayacak doğru dürüst yer yok, elektrik zaten kullanmıyorsun karavanın güneş paneli var eee niye o kadar para verecek tatil yapmak isteyen emekli asgari ücretli her yer rant olmuş çıkmış.

6.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Merhaba Spenc hocam karavan konusuna sonra değinirim, önce petkim de neler oluyor.

Bilanço iç açıcı değil maalesef, bunu bilanço okur yazarlığım olduğundan söylemiyorum araştırdığım kadarı ile.

Net satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre % 22 düşüş olmuş.
    Esas faaliyet karında ki zararı %128 artmış.
    Geçen sene ilk altı ay da 3.560 milyon kar, bu dönem 3.313 milyon zarara dönüşmüş.
    Eyvallah Dandanakan hc geniş görüntüde sen, yakın planda Esozcan hc emekleriniz ve katkılarınız için teşekkürler.
    Bilanço konusunda evet haklısın tüm sitemkar arkadaşların dediği gibi. Ama bu süreci peyderpeyi yazdım, sektörün durumu vs bunu şişe tarafındada defaten yazdım. Ve nitekim epeyce bir süründük.
    Ama başka birşeyler daha yazdıydım ekstrem birşeyler olmazsa globalde diye! Özellikle kimya sektörünün bu yılın 3 ncü çeyreğinde toparlanacağı öngörlüyordu makalelerde epey bir zaman önce!
    Görünüşe göre sektör makas açısından baktiğimizda 5 yıllık ortalamamın üzerinde seyrediyor bu çeyrekte fakat platts endeks ortalamaların yüzde 5 civarı altında. Makaleler geleceğin habercisi olmasada global öngörüdür pek tabi bir takım bazı olaylar zamanı geri çekebilir ileri de atabilir. Petkim’in döngüsel kar marjı olarak bakarsak bu sürece yakınız belki bilemiyorum, belki 2026 bilmek pek zor bu bir döngüyse. Bir diğer husus geçmişte gelmiş ve son gelen bilanço fiyatlamasının içinde olup olmadığımızdır. Bundan önce endeks karşısında bizi tutmayan ve tutunamayan bir Petkim izledik, fakat son süreçte endeksle hareket eden ya da yaklaşık hareket eden bir Petkim var son gelen bilançoya rağmen diye altını çizsem.
    Tabi başka bir konu da böyle pislik bir tahtacının bunları düşünebileceğimizi bilmesiyle herşeyi yapabileceğini de görmezden gelmek doğru olmaz. Onuda yeni girecekler için bir uyarı niteliğinde not olarak alayım. Herşey mümkün. Gelmiş bilançoların içindemiyiz değilmişiz? Asıl konu bu! Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Karavan mevzusuna gelirsek, onun da tadını kaçırdılar.
    Nereye gitsen jandarma zabıta anında geliyor, neymiş yasakmış. Ne yapacağız kamp alanına çekeceksin.
    Kamp alanı 1 gece 1000- 1500 tl para istiyor.
    Hizmet var mı yok. Lavabolar eski pis, mutfak yok, bulaşıkları yıkayacak doğru dürüst yer yok, elektrik zaten kullanmıyorsun karavanın güneş paneli var eee niye o kadar para verecek tatil yapmak isteyen emekli asgari ücretli her yer rant olmuş çıkmış.
    Maalesef dediğin gibi ama ben karavanı otel gibi kullanıyorum zaten gittiğin yerde gece 1-2 yi buluyor geri dönmen! Zaten döndüğünde yatış pozisyonu. Sabah kalktın bir kahvaltı, akşamda bir yemek için kullanıyorsun. Kaldı ki şehir merkezinde ara sokağa bile parkettim çekme midi( Nieweadow) pratik bir karavan aldım( Tv, buzdolabı, ocak, 3 kişilik oldukça rahat) bu dediğin durumları düşünerek. Göze bile batmadı şimdilik, nazar değmesin. Datça da sahilde, bodrumda site dışları, Marmaris’te iç taraflar arasokaklar 1 aydır bu vaziyet yani.

Konudan sapmamak adına karavanlar kimya sektörünün yoğunluğu altında kullanılan malzemeler açısından. Bir ara her yer karavan üretim tesisiydi Petkim faydalanamadı sanırım. madem trafikte istemiyorsunuz neden bu kadar karavan firması üretimine ruhsat verildi. Madem kamp alanı yok neden üretimde sayı sınırlaması yapılmadı. Atıyorum küçük bir ilçede 7 eczane var 8 nciye izin verilmezdi hane sayısına göre. Neden bu tip uygulamaları karavan, dönerci, çiğ köfteci vs de uygulamadınız ki eski açan ile yeni açanı korumadınız. Bak kaç km civarında kaçtan ihtiyaç var ona göre ruhsat ver. Olmadı bunlar maalesef. Ytd
    "Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku

Resim e baktığımızda sarı trende yapışık gidiyor, haftalıkta ki 200 ema da destek görevi görüyor.
    Ama 200 ema yönünü yukarı çevirebilmiş değil, bunun için yükselirken hacim gerekli.
    Yani hacim artışı olmadan yükselişler saman alevi konumunda olur gibi.
    Haftalık 200 ema oldukça uzun bir zaman dilimini içeriyor. Ve yönünü öyle bir çırpıda da yukarı veremez. Hele bu seviyelerde kalırsa bulunduğu yönde devam eder ve rakamda ema rakamıda yakın seyreder. Paylaştığın grafikte 2022-23 zamanına göre bile hisse fiyatı anca yukarı mıknatıs gibi etki olmasada az biraz çekmiş. Şimdikine göre fark ise yakın seyretmesi. Ha yakın seyrederek yavaş yavaş gitsede kabul ama emanın yukarı kafasını kaldırması için hissenin yukarı biraz sert yapması gerekiyor. Hisse fiyatı ne kadar hızlı ayrılırsa yukarı yönde emanın kafasıda o hızla yukarı gider. Ha gayret veya tahtacının beline kuvvet tabirleri gerekiyor. Teşekkürler paylaşımlar için. Ytd

Sayfa 243/249 İlkİlk ... 143193233241242243244245 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •