Originally Posted by
Dandanakan
Merhaba Spenc hocam karavan konusuna sonra değinirim, önce petkim de neler oluyor.
Bilanço iç açıcı değil maalesef, bunu bilanço okur yazarlığım olduğundan söylemiyorum araştırdığım kadarı ile.
Net satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre % 22 düşüş olmuş.
Esas faaliyet karında ki zararı %128 artmış.
Geçen sene ilk altı ay da 3.560 milyon kar, bu dönem 3.313 milyon zarara dönüşmüş.
Eyvallah Dandanakan hc geniş görüntüde sen, yakın planda Esozcan hc emekleriniz ve katkılarınız için teşekkürler.
Bilanço konusunda evet haklısın tüm sitemkar arkadaşların dediği gibi. Ama bu süreci peyderpeyi yazdım, sektörün durumu vs bunu şişe tarafındada defaten yazdım. Ve nitekim epeyce bir süründük.
Ama başka birşeyler daha yazdıydım ekstrem birşeyler olmazsa globalde diye! Özellikle kimya sektörünün bu yılın 3 ncü çeyreğinde toparlanacağı öngörlüyordu makalelerde epey bir zaman önce!
Görünüşe göre sektör makas açısından baktiğimizda 5 yıllık ortalamamın üzerinde seyrediyor bu çeyrekte fakat platts endeks ortalamaların yüzde 5 civarı altında. Makaleler geleceğin habercisi olmasada global öngörüdür pek tabi bir takım bazı olaylar zamanı geri çekebilir ileri de atabilir. Petkim’in döngüsel kar marjı olarak bakarsak bu sürece yakınız belki bilemiyorum, belki 2026 bilmek pek zor bu bir döngüyse. Bir diğer husus geçmişte gelmiş ve son gelen bilanço fiyatlamasının içinde olup olmadığımızdır. Bundan önce endeks karşısında bizi tutmayan ve tutunamayan bir Petkim izledik, fakat son süreçte endeksle hareket eden ya da yaklaşık hareket eden bir Petkim var son gelen bilançoya rağmen diye altını çizsem.
Tabi başka bir konu da böyle pislik bir tahtacının bunları düşünebileceğimizi bilmesiyle herşeyi yapabileceğini de görmezden gelmek doğru olmaz. Onuda yeni girecekler için bir uyarı niteliğinde not olarak alayım. Herşey mümkün. Gelmiş bilançoların içindemiyiz değilmişiz? Asıl konu bu! Ytd
"Yaşam kendini tecrube edemeyecegin kadar kısa ise başkalarının tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdıklarım söylediklerim ve düşüncelerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri