Sayfa 467/468 İlkİlk ... 367417457465466467468 SonSon
Arama sonucu : 3737 madde; 3,729 - 3,736 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Değerli emlak yatırımcıları;

Ülkemizde nüfus artışının negatife dönmesi emlak yatırımlarını nasıl etkiler.

Son 100 yıllık paradigma yıkılacak mı?
    Neydi bu; Nüfus artacak bu arsalar evlerle dolacak ve bir rant oluşacak.

Bunların hepsi geride kalmış olabilir mi?
    Benim esas merak ettigim kentsel donusum 2005 gibi baslamis yani ilk yapilan yerler bugun 20 yasinda. Bizim ulke vegas olmadigina gore donusumle kuculen daireler eskiyince deger kaybi nasil olacak. Bir kez daha donusme ihtimalleri cok dusuk.

2.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Benim esas merak ettigim kentsel donusum 2005 gibi baslamis yani ilk yapilan yerler bugun 20 yasinda. Bizim ulke vegas olmadigina gore donusumle kuculen daireler eskiyince deger kaybi nasil olacak. Bir kez daha donusme ihtimalleri cok dusuk.
    Küçük evleri de tabut evlerle dönüştürürler. Hatta Nef yapı- Erden Timur, halktan çok büyük ilgi gören müthiş inovatif proje olarak reklamını yapar.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

3. Şu her deprem olduğunda evden soğuyorum.beylikdüzü aşırı sallanıyor nerede deprem olursa olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şu her deprem olduğunda evden soğuyorum.beylikdüzü aşırı sallanıyor nerede deprem olursa olsun.
    istanbulun kuzeyindekiler depremi hissetmemiş bile...
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Şu her deprem olduğunda evden soğuyorum.beylikdüzü aşırı sallanıyor nerede deprem olursa olsun.
    Fatih’te bir ev satmıştık, diğerindeki kiracı Eylül ayında çıkacak onu da satacağız. Her ne kadar bina sağlam dayanıklı deseler de, yandaki ile bitişik binalar bana göre sıkıntılı. Çünkü yanlardaki binaların durumunu pek bilemezsin. Ayrıca Allah korusun deprem olsa birkaç ev yıkılsa dahi o sokaklara bir süre giremezsin çıkamazsın. Ev sağlam kalsa da içeride mahsur kalabilirsin.
    İnşallah olmaz ama bu işler böyle demekle olmuyor aksiyon almak lazım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Yıl 1989 ... Halkalı konutları için konut sertifikası çıktığı haberini, takip ettiğim ekonomi dergilerinden duydum. İnternetin olmadığı, kimsenin ekonomi ile ilgili pek bir şey bilmediği zamanlar. Halkbank'a gittim, konut sertifikası alacağım dedim, memur anlamadı yüzüme boş boş baktı. Yanındaki arkadaşlarına, şefine sordu, onların da böyle bir şeyden haberi yoktu. Neyse ben ısrar edip müdürle görüştüm, o da ben merkezle görüşeyim, haftaya gel dedi. Neyse ben böyle bir ortamda sertifika aldım. Elime kocaman kartona basılı (eski hisse senetleri benzeri) sertifikayı verdiler. Her 1 adet sertifika 1 m2 ye karşılık geliyordu, 100 adet biriktirirsen 100 m2 bir dairenin sahibi oluyordun.

Ben o dönemde 20-25 tane sertifika biriktirdim. Yalnız birkaç yıl sonra gazetelerden öğrendim ki ortada küçük bir sorun vardı: İnşaatı başlanan herhangi bir konut projesi yoktu Yetkililer ileride olacak diyordu ama pek inandırıcı gelmedi kimseye. Sertifikaları sattım. O dönemde sertifika biriktirip konut sahibi olan hiç kimseyi duymadım.

İnşallah bu bu projenin akıbeti öncekine benzemez.
    Yaşı olanlar eski Türkiyeyi hatırlıyor. Bende yeni Türkiyeden örnek vereyim. Park mavera 3 projesinde herkes dairesini aldı oturuyor. Birde karşısında millet bahçesi var

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

7. Geçen yıl bu zamanlar Keçiören ( subayevlerinde ) 5,5 milyon istenen daire emlakçılar tarafından satılamamış. Şimdi mal sahibi 4 milyon 400 bine ilan vermiş.

Daire 12 yaşında 120 metrekare net. 6 katlının 2. katı. Bölgelere fiyatlar çok değişken. Hele polatlı tarafında aynı sokakta bile açgözlü - tokgözlü farkı en az 500 bin tl.

8. Bu emlak vergisi güncellemesi ile ilgili net bir kaynak vs var mı okuyabileceğimiz.
    Rayiç bedelleri de sorgulama yapabiliyor muyuz bir yerden?

Sayfa 467/468 İlkİlk ... 367417457465466467468 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •