Sayfa 551/563 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561 ... SonSon
Arama sonucu : 4501 madde; 4,401 - 4,408 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,474
    Tahtada yapılan işlemler bana eski bir fıkrayı hatırlattı . İzninizle paylaşayım dedim.
    Son Bir kaç gündür durum bok yeme misali oluyor !..

Yaşlı borsacı ile genç borsacı parkta sohbet ederek dolaşıyorlar. Yaşlı, gence mesleğin puf noktalarını anlatıyor. B
    ak evladım. Bu meslekte başarılı olmak için sadece fırsatları değerlendirmek yetmez. Zaman zaman fırsatları da senin yaratman gerekir. Bunun için sürekli dikkatli olman gerekir. Uygun bir yorumla hiç umulmadık olaylar bile, çok büyük fırsatlara dönüşebilir. Bak mesela, su karşıda gördüğün taze köpek pisliği sana sadece iğrenç bir şey olarak geliyordur. Ama ben eğer, Şu pislikten bir lokma alıp ağzına atarsan sana 1 milyar lira veririm dersem, olay senin acından nasıl da büyük bir fırsata dönüşüverir, değil mi? Yapar mısın?
    Genç borsacı Tabi efendim der. Parmağını pisliğe daldırır, bir lokma alır yutar. Yaşlı borsacı cebinden bir milyarı çıkartır, gence verir. Bir süre yürürler, genç dayanamaz sorar:
    Hocam, ben size ayni teklifte bulunsaydım kabul eder miydiniz ? Bakın ileridede başka bir pislik var. Bir milyar karşılığı dener miydiniz?
    Yaşlı borsacı tabi ki der. O da bir lokma alıp yutar. Genç borsacı da çıkartır, biraz önce kazandığı 1 milyarı iade eder. Bir sure sessiz sessiz yürürler.
    Genç yine dayanamaz sorar:
    Hocam. Ne sizin cebinizdeki para miktarı değişti. Ne de benim cebimdeki. Söyler misiniz, biz bu boku niye yedik ?
    Kurt borsacı cevap verir:
    Öyle deme evladım. 2 milyarlık işlem hacmi yarattık !..

Sonuç : Her boka dalmamak lazım ve Herkese hocam denmez.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

2. Bu arada aylık bazda tera 1.4milyon aldı..Tabi her tera aynı tera değilde..Dikkatimi çekti..Ekran görüntüsü 2025-08-25 160317.jpg

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,118
    https://www.youtube.com/watch?v=97Dub4qV3-Q

1.00 saatinde ALARK yorumu var ve olumlu değil... M. Aşçıoğlu eski bir ALARK yatırımcısı... ama ...
    dinleyin ve yorumlayın buraya yazarsanız okuruz ve maydanoz bile oluruz...

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku

1.00 saatinde ALARK yorumu var ve olumlu değil... M. Aşçıoğlu eski bir ALARK yatırımcısı... ama ...
    Mehmet Bey'e katılıyorum. Biraz bekletecek maalesef.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,474
    90.65 TL x 435 mTL / 41.04 TL ile
    Alarko Holding in piyasa değeri 960.330.000 usd an itibarı ile !..
    Sizce bu değer bu konjonktüre göre pahalı mı Ucuz mu ?

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku

Valla kaydi dinledim, bu kadar yuzeysel yorum beklemiyordum acikcasi. Yok brut kar karsilastirmalar, EM nin oldugu yerde net kara agirlik veren yorumlar vs. Bu piyasanin en eskileri ve en profesyonelleri bile Alarkoyu Fintables'in attigi bilanco twitinin altindaki hic bir seyden haberi olmayan gariban seviyesinde yorumluyor. Ne borc yorumu tutuyor ne kar/brut kar vs yorumu. Ben anlamadim hakkaten hic bir seyden haberi mi yok yoksa ayak mi yapiyor?

Yani su alarkoya saglikli ve mantikli bir elestiri bulamadik malesef ve bilmedigimiz bir bakis acisi kazanacagiz diye gobegimiz catladi. Kalk elektrik fiyatlarinin seyrine bak, $ cinsinde ptf fiyati dusuyor de, domates icin 3000 donumluk insan kaynagi organizasyonunu niye bu kadar erken kurdunuz FAVOKu yiyor de vs vs. Ben artik bu sirket icin duruma hakim profesyonel bir yorum/elestiri bulma umudunu kaybettim. Enflasyon muhasebesini dikkate alarak yorum yapan profesyonel yok inanilmaz bir sey, demek ki onlar da bir sey bilmeden yasamaya alismislar. Dinleyince de sinirleniyorum bos yere.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,474
    Sanıyorum Alark ı herkes kendi pozisyonuna ve beklentilerine göre yorumluyor. Zaten beklenti fiyatlarını açıklayamamaları da bu yüzden. Çünkü çok değişkene bağlı bir analiz gerek bunu da yaparken hata yapmak ve bunun getireceği eleştiriye maruz kalmak ve bu hataların gelecekte yüzlerine vurulmasını da istemiyorlar. Çoğu firma Finasal analiz yerine bu yüzden teknik analiz yapıyor. Neden ? Çünkü işler ters gittiğinde teknik analizde sığınacakları çok örüntü var. Yani kısaca hem nalına hem mıhına vurup konuşuyorlar hisse pozitif yapsa da negatif yapsa da nemalanmak, bak ben demiş idim demek te istiyorlar.
    Diğer olasılık çok fena bu yalanlarla tuzağa çekiliyoruz demek ki bir sürü fon ve kurum ortak hareket ederek gerçeği saklıyor yada gerçeğin göz önünden uzak olmasını sağlıyorlar. Çünkü belirsizlik ve korku en önemli duygudur bulunduğun yeri terk et ve kaç kurtul sinyali verir.

8. Enflasyon muhasebesinden kurtulmadan gerçekleri görme şansımız yok. Borçlu şirketler kar, özkaynağı yüksek şirketler zarar yazıyor, her ne kadar vergi avantajı da olsa gerçekte şirketin bilançosunu doğru şekilde okumamızı engelliyor.

Sayfa 551/563 İlkİlk ... 51451501541549550551552553561 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •