Bünyesinde banka da dahil 136 blue chip şirket barındıran İşbankası 8 milyar dolar ederken çok daha az kar elde eden QNB nasıl oluyor da 85 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olabiliyor? Yoksa ortada suni bir fiyatlama mı var?
Bünyesinde banka da dahil 136 blue chip şirket barındıran İşbankası 8 milyar dolar ederken çok daha az kar elde eden QNB nasıl oluyor da 85 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olabiliyor? Yoksa ortada suni bir fiyatlama mı var?
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
QNBTR nin halka açıklığı 0.12 yabancı oranı da yüzde 95 mi nedir. Yabancı borsayı alıyor 30 milyar doları birşey bildiklerinden soktular !!! Diyebilmek için 0.12 halka açıklığı olan firmayı tavan tavan arada sürüyorlar öyle. Bu saçmalığı anlı şanlı ekonomistler de dile getirdiler youtube kanallarında. Alayı zır cahil.
QNBTR ve GARAN iki önemli koz ellerindeki. GARAN geri alım sonrası dışarıda çok fazla mal yok. GARAN ile bankacılık endeksine yön veriyorlar. Bankacılık endeksi ile de borsa üzerinde çok kuvvetli oluyorlar. Yanına koy THY BIMAS TCELL falan gibi şirketleri borsa tamam.
Yabancı alıyor imajı için ise QNBTR işte. GARAN tahtasını çok dikkatli izlesin KY. AKBNK YKBNK HALKB İSCTR yüzde 2-3 eksilerde ilen GARAN ın ısrarlar 0.15+ da tutulduğuna çok şahit oldum. Tabiki ertesi gün GARAN -0.10 da tutulurken bu sefer saydığım diye bankalar +2-3 ler yaptılar.
QNBTR yi benchmark alma TH![]()
Demek ki temel analiz borsada işlemiyormuş aksi taktirde temel analize göre ederi 4-5 milyar dolar olan bir şirket bunun 20 katına çıkmazdı. Peki ya teknik analiz? Onun da astrolojiden yani falcılıktan farkı yok, yazı tuğra atmak gibi bir şey. Temettü yatırımcılığı desek? Büyük çoğunluk temettü ödemiyor, ödeyenler de komik rakamlar ödüyor, rekabetçi olmakla ilgisi olmayan anlamsız rakamlar bunlar.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Geriye ne kaldı? Kumar masası kaldı. Bul karayı al parayı.
Teknik temel takas veeee bence en önemlisi gürültü analizi yapacaksın. Yani ortaya karışık. Bu analiz kesin mi. Tabikide hayır. Ama kesine en yakın bence bu. Çorba analizi yani.
Gürültü analizi nedir. Bir hisse endeks dolar işte şu bu hakkında uçacak kaçacak alıyorum topluyorum siz hala almadınız mı 6 aya şu kadar 1 seneye şu kadar. İşte hedefi açıklıyorum türü analiz!! yazı yorumlar çoğaldı mı hemen kaçacak şekilde tetikde ol. Yada istersen fiyat bakmadan sat.
Tam tersi lanet olsun aldığıma fetö cüler. Pensilvanya işin başında. Battık devlet nerede. Genel kurulda görüşeceğiz! bunu alacağıma wc kağıdı alırdım falan dendi mi de hafiften poz almaya başla.
Anlık trade için değil ama orta uzun vade pozlamalarda çok işe yarıyor.
Borsadan para kazanmanın en garanti, en kısa, en kolay yolu şirket kurup halka arz etmektir. Ortalıkta 7 milyon borsa katılımcısı varken ve bunlar hisse alarak milyoner olma hayalinin peşinde koşuyorken bu fırsat kaçmaz.
Mathias QNB nin halka açıklık oranının minüskül olduğunun farkındayım. QNB gibi çok ufak halka açıklık oranı olup da suni fiyatlamalara maruz kalan pek çok şirket var. Gelgelelim bu detay yanlışı doğru yapmıyor. Son aylarda BİST'te şahit olunan çarpıklıkların listesi çok uzun. VİSNE Madencilik, 37 TL den halka arz oldu geçen Şubatta, 6 ay içinde 860 a kadar çıktı, 2.5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip oldu. Şimdi 200 TL de tutunmaya çalışıyor. Bir kireç ocağı bu ve piyasa değeri 2.5 milyar doları gördü. Bunun gibi pek çok örnek var. Böyle borsa olmaz. Burasının bir rulet masasından farkı yok.
Yer İmleri