Sayfa 360/364 İlkİlk ... 260310350358359360361362 ... SonSon
Arama sonucu : 2909 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1. Ne dersek diyelim, ABD dünyanın en dinamik ve de lokomotif ekonomisidir. İnovasyon ve verimlilik açık ara ile dünyada 1 numara. Son 20 yılda ABD'de sıfırdan kurulmuş şirketlerin toplam piyasa değeri şu anda 35 trilyon dolar. Ayni rakam AB'de yarım trilyon dolar. Laissez-faire kapitalizm işte böyle bir şey.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Özel banka hisseleri her an yukarı yönde ciddi tepki verecekler gibi duruyor. Tam 1 yıl önceki seviyedeler. Göreceli bağlamda güçlüler.
    Ben de başka bir topikte ben her şeyi bilirim,
    Ben var ya ben Tekfen’in çaycısını ANZ nin ayakçısını tanırım.
    Diyen birine inanıp az biraz GESAN aldım.
    Sence bu kaat bir yılda yüzde yüz yapar mı.

3. Hiç ilgilenmediğim bir hisse GESAN. Şirketi tanımıyorum. Son 1 haftada %20 düşüş yaşamış. Dediğin gibi 1 yılda %100 lük prim yapması için koordineli bir giriş lazım, bir grup / fon / konsorsiyum alımı gerekiyor bana göre. Kendi dinamikleri ile böyle bir prim yapması zor gözüküyor. Öte yandan BİST ortamında her şey mümkündür. 😊
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

4. ABD gösterge 10 yıllık tahvillerin yıllık getirisi damdan düşer gibi düşüyor. %4.04 den kapattı bugün. %4 ün altına düşmesi artık an meselesi. Bu gelişme TR için pozitif çünkü YP bazlı borçlanmaların maliyeti düşecek. TC artık %6 civarı yıllık faizle dolar bazlı borçlanabilecek, kurumlar da düşen maliyetten nemalanacak.

5. ABD gösterge tahvil getirisindeki düşüşün ana nedeni ekonomik büyümedeki yavaşlamadır, FED'den beklenen faiz indiriminin de ana nedeni budur, ek olarak işsizlik oranındaki artış.

6. TC artık yıllık %6 civarı bir faizle dolar bazında borçlanma yapabilecek, tabii siyasi çalkantılar izin verirse. CDS primi güzel bir şekilde 200 baz puana doğru iniyordu ama siyasi cephedeki gelişmelerden olumsuz etkilendi.

7. QNBTR Finansbankın piyasa değeri 85 milyar dolardan 40 milyar dolara düştü yahu. İşbankası QNB'den %50 daha fazla net kar elde ediyor ama gelgelelim İşbankasının piyasa değeri sadece 8 milyar dolar. Alın size borsa. ☹️

8. QNB bir kaç hafta önce defter değerinin 25 katından işlem görüyordu. Diğer özel bankalar ise 1xDD nin biraz üzerinden. Neyse ki QNB son günlerde düştü ve şu anda 12xDD den işlem görüyor. Alın size temel analiz.

Sayfa 360/364 İlkİlk ... 260310350358359360361362 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •