"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
https://www.facebook.com/share/p/14LTww6G7ak/
Büyük bir dönüþüm var baþta Amerika da. Masabaþý iþler kayboluyor.
Türkiye, sulama altyapýsýnýn rehabilitasyonu ve modernizasyonu amacýyla Dünya Bankasýndan 757,1 milyon euroluk uygun koþullu dýþ finansman temin etti
Türkiye, sulama altyapýsýnýn rehabilitasyonu ve modernizasyonu amacýyla Dünya Bankasýndan 757,1 milyon avroluk uygun koþullu dýþ finansman temin etti.
AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlýðýndan edindiði bilgiye göre Türkiye'nin çeþitli alanlarda uygun koþullu ve uzun vadeli dýþ finansman saðlama çalýþmalarý devam ediyor.
Türkiye'nin belirli sulama havzalarýnda daðýtým altyapýsýnýn rehabilitasyonu ve modernizasyonu amacýyla geliþtirilen ve 2 Haziran'da Dünya Bankasý Ýcra Direktörleri Kurulunda onaylanan Sulama Modernizasyonu-2 Projesi kapsamýnda bankadan 757,1 milyon avro finansman saðlanmasýna iliþkin kredi anlaþmasý imzalandý.
- Sulama altyapýsý için 1 milyar avro finansman
Devlet Su Ýþleri (DSÝ) Genel Müdürlüðü tarafýndan yürütülecek proje, Türkiye Sulama Modernizasyonu Projesi'nin devamý niteliðini taþýyor.
Yeni finansmanla birlikte Sulama Modernizasyonu Projesi'ne yönelik bankadan saðlanan finansman tutarý 1 milyar avro seviyesine ulaþtý.
Bunun yan sýra Türkiye'de enerji iletim sistemi iþletimindeki kýsýtlarýn ortadan kaldýrýlmasý ve yenilenebilir enerji kaynaklarýna dayalý üretim tesislerinin sistem baðlantýlarýný saðlayacak iletim altyapýsýnýn güçlendirilmesi amacýyla geliþtirilen Türkiye Enerji Ýletim Sisteminin Dönüþümü Projesi, 4 Aðustos'ta Dünya Bankasý Ýcra Direktörleri Kurulu tarafýndan onaylanmýþtý.
Bu kapsamda, Dünya Bankasýndan Türkiye Elektrik Ýletim AÞ'ye (TEÝAÞ) Hazine ve Maliye Bakanlýðý geri ödeme garantisi altýnda yaklaþýk 750 milyon dolar finansman saðlanmasýna iliþkin anlaþmalar imzalandý.
Türkiye, söz konusu anlaþmalarla 2025'te yaklaþýk 10 milyar dolar uygun koþullu dýþ finansman saðlamýþ oldu.
- "Ortaklýðýmýz gelecekte de sürecek"
Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, Dünya Bankasý ile uzun yýllara dayanan iþbirliðinin verimli neticelerinin alýndýðýný belirterek, bu baþarýlý ortaklýðýn gelecek süreçte de ayný þekilde sürdürüleceðini söyledi.
Ekonomi programý sayesinde Türkiye'nin dýþ finansmana eriþiminin güçlü þekilde sürdüðünü vurgulayan Þimþek, "Orta Vadeli Program'ýmýz ile uyumlu olarak ülkemizin tarým sektöründeki potansiyelinin deðerlendirilmesi, bu yolla gýda fiyatlarýnda istikrar saðlanmasý ve gýda arz güvenliðinin desteklenmesi için dýþ finansman saðlanmaya devam edeceðiz." dedi.
https://x.com/berna_gulpinar/status/1966931925798690964
Sayýn TH bu olduðunda, 2008 gibi Credit crunch mý olur? Altýn gümüþ çakýlýr mý size?
Altýn çakýlmaz, tam tersine bundan nemalanýr. Zaten böyle bir senaryo gündeme gelecek diye son aylarda herkes altýna saldýrýyor. Dünyada uzun yýllar boyunca 1 numaralý rezerv para birimi olan dolar artýk güvenini kaybediyor. Ama bahsettiðin kýyamet senaryosuna daha var, uzun vade bazlý döngü rol oynuyor burada ki böyle bir döngünün ömrü 80 yýldýr, artý eksi 10 yýl. Uzun vade döngüsü 1945 de baþladý, aradan tam 80 yýl geçti. Teorik olarak artýk bu döngünün sigara izmariti bölümündeyiz ama tam olarak ne zaman dibe oturacaðýz bunu hiç kimse bilmiyor. Ray Dalio patlamaya daha en az 3 yýl var diyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri