Sn Güneysu
Kuzunun topiğini aktive edelim derim. Çok takipçisi ve hayranı var Kuzunun, onun muhabbetini başka yerde bulamıyoruz. 😊
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
25 i geçmemiş midir
O kadarcık mı
bir halt olacağı yok.
Treyderler için naçizane bir tavsiye:
Stoploss seviyesi, hissenin günlük ortalama volatilitesinin 2 katı olmalı ki size whipsaw yaşatmasın yani gereksiz yere sizi silkeleyip pozisyondan çıkartmasın. Yıllık volatiliteyi 250 nin (1 yıldaki yaklaşık işlem günü sayısı) kare köküne yani 16 ya bölerseniz günlük volatiliteyi bulursunuz, standart sapma hesabını bir hatırlayın. Mesela FROTO için günlük volatilite %2 nin biraz üzerindedir. O zaman FROTO stoploss seviyesi %4.5 oluyor. Çıktığı seviyeden %4.5 düşmesi durumunda FROTO pozisyonu likidite edilmelidir anlamına geliyor bu (şahsi öngörümdür). Mesela hisse 120 TL ye çıkmışsa likidite etme (pozisyondan çıkış) seviyesi bunun 5.4 TL altındadır yani 114.6 seviyesidir.
ABD deki ekonomik gelişmelere bakıp olayı TR ye bağlayayım:
Enflasyon düşüş eğiliminde, yıllık TÜFE %2 nin altına düşecek gibi duruyor
FED faizleri %3.5 e indirecek gibi duruyor
Yıllık GSMH bu yıl reel %1.5 büyüyecek
O zaman gösterge 10 yıllık getiri %3.5 in altına muhtemelen de %3 e inecek demektir {şu anda %4)
TC 5Y CDS şu anda 260 baz puanı, bu da 225 e inecek gibi duruyor
Bu durumda TC 2.25+3= %5.25 yıllık faizden dolar bazlı borçlanma yapabilir. Gayet olumlu bir gelişme TC ekonomisi açısından.
Yer İmleri