Originally Posted by
yelpaze
Size o gün ilk olarak o tip kağıtların benim ilgi ve etki alanımda olamayacağını açıkladım, konuşulanların işine gelen kısmını hatırlıyorsun sevgili borsacı. Adese nedir ya, adam 1,5 sene önce Plantir yatırımı yaptığını söylediğinde dikkate alacak vizyonu gösteremedim ve tebriklerimi hala sunuyorum kendisine. Şurada bin kişi akşama kadar kafa patlatıyoruz, altın bilezik alıp koluna takan teyzeler bile bizden daha iyi performans gösterdi. Markowitz haklıysa nasıl oluyorda en düşük riskle en iyi getiriyi sağlıyorlar? Üstelik bunlar hayatında kitap kapağı açmamışlar. �� benim hatam cevap vermektl, ayni hatayı gene yaptım��
cevap vermek için her nedense bekleyip kağıdın taban yaptığı günü seçmişsiniz. olsun sorun yok. ben zaten bu kağıt ömürlük al ve unut denilebilecek bir kağıt olarak bakmadım hiç. evet teyzeler kollarına sarıları diziyor ve buradaki tüm muhabbetin önüne geçebiliyor. sebebi çok bilmemek. sebebi kitap kapağı açmamak.
ultra zengin bir ekonomist olmamasının sebebi de bu. belki vardır dünyada numunelik 1-2 tane. o nedenle yelpaze isterse 50 sayfa yazı yazsın. isterse 3 cilt kitap çıkarsın bu onun borsadan anladığı anlamına gelmez. evet çok iyi ekonomi bilgisi olabilir. ama borsa farklı bir mecra. o nedenle borsacı kafası ile ilgili başlığa yetkinlik açısından eleştiride bulundum.
gelelim malum hisseye. ortada 0,2 pd/dd varken yıllar yılı baskılanmışken ve tahtanın maliyeti ortadayken dibini sıyırmazsan ve korkak davranırsan tabi teyzeler kollarına taktıkları ile seni geçerler. böyle fırsatlar 10-15 yılda 1 gelir. bizim borsamızda mükemmel hisse yok. çok iyi hisse yok. hatta iyi hisse bile yok. en iyi diyebileceğimiz 59 hisse kriterlere göre sınıflandırıldığında orta denilebilecek derecede. onların da çoğu dönemsel getirilere sahip. yani al ve unut onlarda da geçerli değil. borsacı kafası burada devreye giriyor. malzeme kötü olabilir ama onlarla da güzel bir yemek ortaya konulabilir. ekonomistleri gıda mühendisine borsacıyı da mutfakta asıl işi yapan şeflere benzetebiliriz.
her neyse bildiğim tek bir felsefe var. asla geçmişe takılı kalmamak. o nedenle son olarak borsada fırsatlar bitmez diyorum. bol şanslar.
istediğin hayat sana verilmez. onu inşa edersin, tuğla tuğla, gün gün.
Yer İmleri