Sayfa 350/569 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon
Arama sonucu : 4549 madde; 2,793 - 2,800 arası.

Konu: Viop LXVII

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Demiştim rusyadan almıyoruz demişti biri
    eşşaaazda, o kadarda değil başkanım

elbette alıyoruz

kastım barzani ile petrol ticaretini kim yapıyor ? bu kaymağı kim yiyoru.... ? onu vurgulamaktı
    Son düzenleme : çıtak; 25-09-2025 saat: 20:45.

2. Trump'ın "Türk Dili ve Edebiyatı" karşılığı için:

BKZ: SEOV
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

3. Evvveett....bugün biraz sardalya yakaladım...
    Ereğli 25.50 ye gerilediği gün dişçide idim bu fiyattan alamadım... bugün galiba ereğliyi erken sattım ...neyse benden alanda kazandı.
    Allah bereket versin....
    Toriklerin büyükleri beklemede.

YTD
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

4. Evet, Donald Trump'ın uluslararası ticaret ve tarife müzakerelerinde kullandığı üslup, tam bir "emlakçı ağzı" gibi: Sert pazarlık, abartılı taleplerle başlayıp orta yol bulma, karşı tarafı köşeye sıkıştırma ve her şeyi "en iyi anlaşma" diye sunma. Bu yaklaşım, onun "The Art of the Deal" kitabında anlattığı emlak dünyasından geliyor – New York'ta binalar al-sat yaparken öğrendiği taktikler. Ama küresel ticarette işler biraz daha karmaşık, ve bu stil hem övgü hem eleştiri topluyor. Hadi detaylandırayım, hem geçmiş hem güncel örneklerle (2025 itibarıyla).Trump'ın "Emlakçı Tarzı" Ticaret Müzakeresi Nasıl İşliyor?Trump, ticaret anlaşmalarını bir emlak pazarlığı gibi görüyor: "Ben en iyisini alacağım, sen de razı olacaksın, yoksa kapı orada." Temel taktikleri:Aşırı Taleple Başla (Anchoring): Müzakereye uçuk bir teklif koyup, rakibi şaşırtmak. Mesela, ev satarken "1 milyon dolara alırsan veririm" deyip 700 bine razı olmak gibi. Ticarette: Tarifeleri %25-60'lara çıkarıp, sonra %10'a indirerek "zafer" ilan etmek.

Kişisel ve Sert Üslup: Karşı tarafı "kötü anlaşma yapan aptallar" diye etiketle. "Çin bizi soyuyor, Meksika duvarı ödesin!" gibi. Bu, emlakçının "Bu evi kaçırdın mı, değer kaybedecek!" demesine benziyor – duygusal baskı.

Kaldıraç Kullan (Leverage): Tehdit et, sonra taviz ver. Tarifeler gibi ekonomik silahlarla masaya oturt, sonra "anlaşma" diye selfie çek. Ama bu, tek seferlik emlak anlaşmalarında işe yarasa da, uzun vadeli ittifaklarda (NATO, AB) güven erozyonu yaratıyor.

Zafer Naraları: Her uzlaşmayı "tarihin en iyi anlaşması" diye pazarla. Gerçekte, emlak gibi "kazanan-kaybeden" oyunu oynuyor, win-win yerine sıfır toplamlı düşünüyor.

Sonuçta, Trump'ın bu "emlakçı ağzı" işe yarıyor mu? Kısa vadede evet – müzakereler hızlanıyor, bazı ülkeler taviz veriyor. Ama uzun vadede riskli: Güven kaybı, enflasyon, resesyon. Eğer senin gibi düşünen biriysen, haklısın; o, her şeyi bir bina gibi görüyor: "En ucuza al, en pahalıya sat!" Ama küresel sahnede, bazen duvarı yıkmak yerine köprü kurmak lazım. Ne düşünüyorsun, bu taktik 2025 sonunda "zafer" mi olur, yoksa "tadilat" mı?

bazı koyunlar öve öve bitiremedi diyor bende yapay zekaya sordum emlakçı ağzı trump diye sonuçlar.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
    Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .

bugün konu başka ama

bu facebook, benim hissenette yazdıklarımı nereden biliyoru

Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    Rahmetli Bülent Ecevit'in ''memur maaşları ödemeleri '' ile ilgili sözünü yıllarca ağzına dolayanlar

ahaa buyur aynısı

''emekli maaşlarını ödeyecek durumumuz yok aslında '' deyoru

Ecevit olunca ekonomik kriz... akepe olunca ekeonomi şahlanıyor
    https://www.facebook.com/reel/1468419934428898

akşam seansı pala temkinli.. 1 akşam alayım dedi.. yediği sopayı unutmadı..1 aldı 3 sattı..

7. Turhan Çömez
    @ComezTurhan
    ·
    4s
    ����Bölge Valisi’nin yaptığı açıklamanın Türkçesi özetle şu;
    ��Nadir elementleri verin,
    ��Tarımsal ürünlerde vergi indirimlerini verin,
    ��300 Boeing uçağı alıp milyarlarca doları verin,
    ��70 milyar metreküp LNG alıp milyarlarca doları verin,
    ����Biz de sizin otokratik (tek adam) rejiminize,
    âœï¸İhtiyaç duyduğunuz meşruiyeti verelim!
    ��Sen nasıl tercüme ettin
    @HakanFidan
    ?

8. https://x.com/haskologlu/status/1971241136451879025
    RTE konuşmasındaki 27-28 saniyedeki trumpın göz hareketine bakın

Sayfa 350/569 İlkİlk ... 250300340348349350351352360400450 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •