Sayfa 561/563 İlkİlk ... 61461511551559560561562563 SonSon
Arama sonucu : 4500 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Tovbekar abi umarim iyisindir, her sey yolundadir. Yaptigin paylasimi baska topiclerde de gordum ve son derece tutarsiz, borsanin temelini kavrayamamis biri olarak goruyorum. Asagida duzeltmeleri yapiyorum

1- Katılımcıların büyük çoğunluğu bilinçsiz, yeterli bilgiye sahip olmayan, tecrübesi olmayan yani kısaca cahil kesimdir. (Dogru, katilimcilar bilincsiz, bilgi sahibi degil ama egitimli sektor profesyonelleri de onlardan daha iyi durumda degil artik Youtube ve Twitter her seyi acik etti. Hatta cahil en azindan basit dusundugu icin 10 yildir biriktire biriktire FROTO'da varligina servet katmistir ama bu tarz kisiler muhtemelen kanal cize cize, trade ede ede varlik eritmistir. Ustelik bu madde 5. madde ile de celisiyor. Madem katilimcilar cahil ve bilincsiz, burayi neden ana yatirim odagin olarak belirlemiyorsun? Sonucta masada cogu kaybedecek, gel kazan?)

2- Buradaki hisselerin pratik anlamda içsel getirisi yoktur. (Bu dogru, borsadaki kagitlarin ana sirketle organik bagi yoktur. Ama bu tum vekalet usulu ticarette boyledir. Tahvil dedigin kagit bile hazinenin temsilidir bir noktada. Ama insanlarin sezgileriyle kolay kavrayamadigi bu durumu sanki kagitlar hepten degersizmis gibi gostermek biraz cehalet. Bence bu yorumda TH'nin borsayi temel olarak tam kavrayamadigini goruyoruz.)

3- Piyasa manipülasyona açıktır. (Piyasa -kisa vadede- manipülasyona açıktır. Turkiye gibi salincakta sallanan ve cok guclu bir erkin oldugu ulkelerde kisa vade 2 secim arasi bile olabilir malesef. Ama gercek degismez, paranin sakasi yoktur. Is eninde sonunda olmasi gereken degere gider, miknatis cok gucludur.)

4- Tamamen spekülatif bir piyasa söz konusudur. (Herhalde cool oldugunu dusundugu icin bunlari sik sik tekrarliyor ama spekulasyon yasak degildir, bunu cocuklar bile bilir. Ama spekulasyon bile sonsuz degildir bir enerji tuketir. Yoksa Hektas/Sasa vurgunu sonsuza kadar devam ederdi. Bunlar yine malesef siyaset/devlet gucunun orantisiz kullaniminin sonuclari.)

5- Bu piyasada yatırımcılık konseptinin yeri yoktur. (Vardir, kanli canli ornekleri vardir. Bu piyasa 5 yillik piyasa degildir, 80lerden beri gecmisi tarihi olan bir yerdir. Turkiye gibi enflasyonist ulkeler icin acikcasi baska bir yatirim alternatifi de yoktur. O yuzden akli basinda insanlar hem uzun vade yatirim amaciyla hem de varliklarini korumak icin Turkiye Cumhuriyetiyle beraber buyuyen, is veren, yan sanayi olusturan, hizmet goturen sirketlere ortak olmustur, zengin olmustur ve olacaktir.)

6- Her daim coşku, korku ve açgözlülük ön plandadır." (Bullshit. Sanane ve banane baskasinin duygularindan? Bana ne baskasinin coskusundan, korkusundan ve acgozlulugunden? Keske odagimda olan ve portfoyumde ciddi bir yer tutan 2-3 sirketin yatirimcilari zayiflik gosterse de degerleri 3'te 1'ine dusse yarin.)

Bunlar cogunlukla ilgi cekmeye calisan, para kazanamamis ve borsayi hic anlamamis, duygularini kontrol edemeyen ) yari-profesyonel karakterler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,474
    Sn Tövbekar aylara göre ekim yapılan alan ile ilgili tablo gibi bir bilgi var mı ? Yada,
    Alınan Planlanan İşlenecek Alan
    İşlenmeye Hazırlanan Alan
    İşlenen Üretim yapılan Şeklinde .

Saygılar,

Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn wuhanlı yapmadı mecburen iş başa düştü...
    Kazakistanda 160 dönüm devreye girdi ( ekimde ilk hasat yapılacak), yıl sonuna kadar 260 dönüm daha devreye girecek... 2026 için 800 dönüm daha devreye alınması planlanıyor ( yerleri hazırlanmış)...
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,117
     Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Sn Tövbekar aylara göre ekim yapılan alan ile ilgili tablo gibi bir bilgi var mı ? Yada,
    Alınan Planlanan İşlenecek Alan
    İşlenmeye Hazırlanan Alan
    İşlenen Üretim yapılan Şeklinde .

Saygılar,
    hayır. son webinarda verilen bilgi henüz 1200 dönüm alanın ekildiğini ama hala 1 yıllık olmadığını ifade etmişlerdi. ben bu işi sn wuhanlıya yüklemiştim ama o çok tembel çıkıp dinlemedi bu sabah dinledim ve bilgileri oradan aldım. aslında eski notları silmeselerdi ( tabii müdüre göre enflasyon muhasebesi ile rakamlar eskiyormuş da ondan siliniyormuş) oradan karşılaştırma yapılabilirdi...
    aslında son webde epey bilgi var, üstelik bütün yatırımlar ile ilgili...

4.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    hayır. son webinarda verilen bilgi henüz 1200 dönüm alanın ekildiğini ama hala 1 yıllık olmadığını ifade etmişlerdi. ben bu işi sn wuhanlıya yüklemiştim ama o çok tembel çıkıp dinlemedi..
    aslında son webde epey bilgi var, üstelik bütün yatırımlar ile ilgili...
    Evet usta biraz tembel çıktım..
    Ayrica Grok a yazdim,verilen cevaplar...

Tamamlanan Sera Alanları (Türkiye Odaklı)

2023 Sonu Durumu: Satın alınan ve kurulan seralarla toplam 500 dekar (500 dönüm) tamamlandı ve hasat başladı. Bu, Afyon Sandıklı'daki başlangıç seraları ile ilave yatırımları içeriyor.

2024 Gelişmeleri:Afyon Sandıklı'da 150 dekar yeni sera tamamlandı.
    Denizli ve Eskişehir'deki mevcut seralarla entegre edildi; toplam hedef 2.000 dekar'a yaklaşıldı, ancak tamamlanan kısım yaklaşık 1.000-1.500 dekar aralığında (kaynaklara göre değişken).

2025 Gelişmeleri:Afyonkarahisar Merkez'de 180 dekarlık tek çatı altında Türkiye'nin en büyük jeotermal serası tamamlandı ve açıldı (Mayıs 2025).
    Eskişehir'de 850 dekarlık büyük proje için kredi alındı; inşaat devam ediyor, ancak kısmi tamamlanma ile 300-400 dekar operasyonel hale getirildi (tamamlanma tarihi Eylül 2025'e yakın).

Toplam Tamamlanan Alan (Eylül 2025 İtibarıyla)Mevcut verilere göre, Alarko'nun tamamlanan ve aktif üretimde olan sera alanı yaklaşık 1.200-1.500 dönüm (dekar) seviyesinde. Bu, 20'ye ulaşan modern sera sayısıyla destekleniyor. Kesin rakamlar için şirketin resmi raporları (örneğin, Borsa İstanbul ALARK açıklamaları) takip edilebilir, zira yatırımlar hızla büyüyor.

Bölge
    Tamamlanan Alan (Dönüm)
    Notlar
    Afyonkarahisar
    680 (500 + 180 yeni)
    En büyük entegre sera burada; sıfır kalıntılı domates üretimi.
    Denizli
    ~300
    Mevcut seralar, jeotermal ısıtmalı.
    Eskişehir
    ~300-400
    850'lik projenin ilk fazı tamamlandı.
    Toplam
    ~1.280-1.380
    2028 hedefi: 10.000 dönüm (Türkiye + Kazakistan).

Alarko, bu seralarda yıllık 50.000+ ton ürün hedefliyor ve 18+ ülkeye ihracat yapıyor. Daha detaylı güncel veri için Alarko Holding'in resmi sitesini (alarko.com.tr) öneririm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,474
    Çok güzel bir bilgilendirme oldu ben bundan bir excel tablosu yapar paylaşırım .
    Teşekkürler ,

Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Evet usta biraz tembel çıktım..
    Ayrica Grok a yazdim,verilen cevaplar...

Tamamlanan Sera Alanları (Türkiye Odaklı)

2023 Sonu Durumu: Satın alınan ve kurulan seralarla toplam 500 dekar (500 dönüm) tamamlandı ve hasat başladı. Bu, Afyon Sandıklı'daki başlangıç seraları ile ilave yatırımları içeriyor.

2024 Gelişmeleri:Afyon Sandıklı'da 150 dekar yeni sera tamamlandı.
    Denizli ve Eskişehir'deki mevcut seralarla entegre edildi; toplam hedef 2.000 dekar'a yaklaşıldı, ancak tamamlanan kısım yaklaşık 1.000-1.500 dekar aralığında (kaynaklara göre değişken).

2025 Gelişmeleri:Afyonkarahisar Merkez'de 180 dekarlık tek çatı altında Türkiye'nin en büyük jeotermal serası tamamlandı ve açıldı (Mayıs 2025).
    Eskişehir'de 850 dekarlık büyük proje için kredi alındı; inşaat devam ediyor, ancak kısmi tamamlanma ile 300-400 dekar operasyonel hale getirildi (tamamlanma tarihi Eylül 2025'e yakın).

Toplam Tamamlanan Alan (Eylül 2025 İtibarıyla)Mevcut verilere göre, Alarko'nun tamamlanan ve aktif üretimde olan sera alanı yaklaşık 1.200-1.500 dönüm (dekar) seviyesinde. Bu, 20'ye ulaşan modern sera sayısıyla destekleniyor. Kesin rakamlar için şirketin resmi raporları (örneğin, Borsa İstanbul ALARK açıklamaları) takip edilebilir, zira yatırımlar hızla büyüyor.

Bölge
    Tamamlanan Alan (Dönüm)
    Notlar
    Afyonkarahisar
    680 (500 + 180 yeni)
    En büyük entegre sera burada; sıfır kalıntılı domates üretimi.
    Denizli
    ~300
    Mevcut seralar, jeotermal ısıtmalı.
    Eskişehir
    ~300-400
    850'lik projenin ilk fazı tamamlandı.
    Toplam
    ~1.280-1.380
    2028 hedefi: 10.000 dönüm (Türkiye + Kazakistan).

Alarko, bu seralarda yıllık 50.000+ ton ürün hedefliyor ve 18+ ülkeye ihracat yapıyor. Daha detaylı güncel veri için Alarko Holding'in resmi sitesini (alarko.com.tr) öneririm.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

6. Bugün 3.çeyrek bitiyor.

Ne dersiniz bu çeyrekte kâr yazar mı bizim patronların hissesi ?
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

7.  Alıntı Originally Posted by bulutafeg Yazıyı Oku
    Bugün 3.çeyrek bitiyor.

Ne dersiniz bu çeyrekte kâr yazar mı bizim patronların hissesi ?
    Ümit nuri abi webinar da 3.ceyrek farkini goreceksiniz dedi..

8. Şöyle 1.5-2 mlr gelse ne güzel olur.

Sayfa 561/563 İlkİlk ... 61461511551559560561562563 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •