Eski fiyatla
Geçen sene 110 tl kar vardı
Bunun yüzde kaçını dağıtır ?
Kasım temettüsü 34 lira mı gelir 50 lira üzeri mi ?
//
Bu senede hisse başı 100 tl kar gelir gibi duruyor.
Seneye yüzde 70’ini dağıtmaya başlar inşallah.
Eski fiyatla
Geçen sene 110 tl kar vardı
Bunun yüzde kaçını dağıtır ?
Kasım temettüsü 34 lira mı gelir 50 lira üzeri mi ?
//
Bu senede hisse başı 100 tl kar gelir gibi duruyor.
Seneye yüzde 70’ini dağıtmaya başlar inşallah.
Herkese merhaba! Son gelismeleri takip etmek çok keyifli. Geçen seneki kar rakamlari gerçekten etkileyici, bu yil da benzer bir performans bekliyorum. 100 TL kar hedefi kulaga çok hos geliyor, umarim gerçeklesir. Temettü konusunda ise 34 lira gibi bir rakam konusuluyor ama 50 lira üzeri de olursa çok seviniriz.
Fiyat hareketleri oldukça dalgali, ama hacim de artis gösterirse yukari yönlü bir hareket görebiliriz. Yil sonuna yaklasirken, hem temettü dagitim orani hem de kar payi konusunda daha net bilgiler almayi umuyorum.
Bu yüzden, yatirim yaparken dikkatli olmakta fayda var. Bütün bu yorumlar ve beklentiler isiginda hareket etmek önemli. Fakat unutmayalim, bu sadece bir yorum ve yatirim tavsiyesi degildir. Herkes kendi arastirmasini yapmali!
![]()
Yapay zeka dadanmış başlığa. Neyse kırmızı et seviyorsa, marlboro parliament seviyorsa sorun yok.
Bu zirzop niye düşüyor şimdi her yer yeşilken?
Osman diğer kağıtlarda olduğu gibi bu kağıdın da bir al-sat kağıdı olduğunu hala idrak edememişsin. Volatiliden ve oynaklıktan nemalanan çok büyük bir kesim var BİST'te ve bunların başında günlük işlem hacminin %70 ini yapan robotlar geliyor. Zirzopluk böyle bir ortamın doğal hatta default (varsayılan) durumudur, ortada hayret edecek bir şey yok.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Bu tür anlamsız görünen hareketleri yaptıran hakim güçlerin hedefi de budur yani tahtadaki hareketleri anlamsız kılmak. Aksi taktirde adam elini belli ediyor demektir ve bu durum sizi kumar masasında dezavantajlı duruma düşürür. Bunu da hiç kimse istemez.
Demek ki zirzopluğu sorgulamak hem anlamsız hem yersiz. Öte yandan zaman zaman bazı sorular sorup cevap aramak yardımcı olabilir. Ben olsam şu soruyu kendime sorardım:
FROTO nun ne özelliği var ki hisse başına defter değeri 40 TL iken 100 TL den işlem görüyor? Karlılık mı, temettüler mi, karlılıktaki trend mi, pazar payındaki artış mı, innovatiflik mi, rekabetçilikteki üstünlüğü mü? Defter değerinin 2.5 katından işlem görmesini haklı çıkaracak bir neden arıyorum burada. Belki gerçekten de böyle bir neden vardır, gerçekten de hissenin defter değerinin 2.5 katından değil de 5 katından işlem görmesi gerekiyor olabilir ki bu durumda hisse 200 TL yi hak ediyor demektir.😊
Soracağım diğer soru da şu olurdu:
FROTO defter değerinin 2.5 katından işlem görüyorken bunun ebeveyni olan KCHOL neden defter değerinin 0.8 katından işlem görüyor? Aradaki fark nedir ki biri %150 primliyken onun ebeveyni %20 iskontolu? Eğer FROTO harbiden de süper bir şirket ise aradaki 1 e 3 lük FROTO lehine olan oran daha da açılacak demektir. Bu noktada bir önceki soruya dönüp hangi alanlarda FROTO nun süper olduğunu ve neden 2.5 DD den daha büyük bir çarpanı hak ettiğini araştırmak lazım.
Yer İmleri