Sayfa 307/308 İlkİlk ... 207257297305306307308 SonSon
Arama sonucu : 2462 madde; 2,449 - 2,456 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1. matematık yalan söylemez........herşey meydanda......iyiki şu kap detayı var.........maliyetler kabak gibi meydanda.......takas olsa kimin eli kimin cebinde bişey anlayamazdık.....

kendi portfoyunun yuzde 90 yakın tnztp olan fon düşünsün........artık zarar yazmaya başladılar.......hele 24de 270bin lot koymak nedir......kime ne mesaj veriyorsunuz.........

eşyanın tabiatına aykırı bu kadar lota sahip olup zarar yazmak........madem gücünüz yok tahtayı çevirmeye mehmet bektur sizi niye seçti......kendi yapamadı siz ondanda kötü yönetiyorsunuz......

eninde sonunda döndürceksiniz bu tahtayı.........size beden tek lot yok........

2. O 270 bin lot davetsiz misafirlere verilen mesajdır. 26.3 olduğu gün başka bir aracı kurum bugün başka bir aracı kurum davetsiz misafirdi. Bunu işlemlere bakarsanız bulabilirsiniz. Kendi oyuncağını başkası oynamak isteyince çok kızıyor piyasa yapıcı. Piyasa yapıcı bugün Allah razı olsun bu kızgınlığınla verdiğin 23.68-24 arası 35000 lot hisse aldım. Bu tarz işlemleri yazmayı sevmiyorum ama bakalım yarın neler olacak ?

3. Yakın bir zamanda sebepsiz bir tavan ve üstüne yine günlerce baskı. Yukarı sert çek bezdirerek aşağı sür uzunca bir süre sabır testine devam. Taş devrinden kalma yöntemler. Rahmetli hayırsever insan büyük borsacı Sadık Eratik 80 li 90 lı yıllarda bir kağıda aşağı yukarı yüklü yazıp beklermiş yıllarca. Almak isteyen alsın satmak isteyen satsın muhabbeti. Ama işte 80 li 90 lı yıllar . Sadık Amcamız yaşasaydı eminim o bile bu teknolojik değişime tahtaların değişimine ayak uydururdu. Biz eski usul tahtayla başbaşa devam. Yatırımcı arkadaşlar için sıkıntılı bir durum yok kısa vadeli düşünenler için evet sıkıntılı bir teknik görünüm var. Uzun vade deyince bazı arkadaşlarım der ki dalga geçerek uzun vadede herkes ölecek. Eh bunu da burdan piyasa yapıcıya iletelim .

4.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    .....uzun vadede herkes ölecek....
    İşte buna bayıldım.

5. Buradaki yazılarımda piyasa yapıcımızı sürekli eleştiriyorum ama bardağın diğer tarafından bakayım dedim. Endeks 10900 görünüyor ama Aselsan (namı diğer 1 trilyon değerli ilk Şirketimiz 55 Fk ama kimin umrunda ) diğer bist 30 hisseleri performansında gitse endeks 9000 olurdu. Aselsan yatırımcılarını kızdırmak istemem sonuçta ama bu komiktir. Bugün borsaya yatırım yapmış bir çok yatırımcının inim inim inlemesi boşuna değildir. 2000 yılında 3 dolar gören endeksin çeyrek yüzyıl sonra 2.5 dolar olması şaşırılacak bir konu değil midir ? Altıncı teyzelerim 2000 yılında 400-500 dolar ons fiyatından alırken bugün 3800 dolar olmuş bir varlık. Herkes Amerika hisse senetleri borsa örnekleri veriyor Djı 2000 yılında 9-10 bin seviyelerinden bugün 46000 seviyesinde nerdeyse 5x olmuş. Peki bizim ülkemiz dolar bazında milli geliri artmış her yönüyle büyümüş neden borsa çeyrek yüzyılda bir adım ileri gidememiş. Hani diyoruz şöyle oyun böyle oyun yani endekste bu mühendislikler yapılıyorsa hisse senetlerinde piyasa yapıcıların yaptıkları çok masum oluyor. Öyle bir borsamız var ki her gün birileri tutuklanıyor habire iddialar havada uçuşuyor ama sonuçta burası böyle güvenilir yatırımdan uzak bir yer olarak devam ediyor.

6. Şu endekste bile eksi yaktı buradan da amacı anlaşılabilir. Ama elbet Bektur ve adamları Cimer tarafından tespit edilecek.

7. 3 ay öncesine kadar bistteki temeli en sağlam nacizane parlayan şirket diyorduk. Zannediliyor ki fiyat düştüğü için isyan ediyoruz.. fiyat geri çıkınca nasılsa yeniden alkışlarlar diyorlar ama değil...

Biz düşen fiyata değil, 20 günü aşkın süredir giden hisseyi basmak için spek hareket ettiren tahtacıya kızıyoruz. Yarın bu kağıt yine zirve yapabilir ama bu hareketleri kimse unutmaz. Mehmet bey yıllarca ektiğini iki tane çapsız spekçi yüzünden kaybediyor.

Spekçisi çulsuz/çapsız olanın şirketi elmas olsa ne olur...

8. Sn. Chikinovski kesinlikle mesele hissenin düşmesi veya çıkması değildir. Nasıl ki 2 gün tavan 2 gün taban hisseleri kumar hissesi tabir ediyorsak böyle 8 gün 10 gün üst üste haber olmaksızın tamamen manipülatif baskıyla kırmızı mum yakması da buna yakın bir olaydır. Bunu alışkanlık haline getirmiş bir piyasa yapıcı var . Son 2 yıla baktığımızda 6-7 kez bu tarzda izlenmiş bir yol var. Tahtada dönen hareketler manipülasyonun ve piyasa bozucu işlemlerin vücut bulmuş hali. Bu kadar temeli sağlam büyüme evresinde olan Şirket in tahtasının daha profesyonel ellerde yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa günün sonunda en sağlam hisseler de düşüyor çıkıyor gün sonunda su yolunu buluyor değerleme doğru yere ulaşıyor. Kağıda yatırım yapmış fonları av gibi gören bir saçma zihniyet var bir çok aracı kurum bu hisseye kredi açmıyor. Bunları görmesi gereken bir patron var. Patron röportajlarında diyor ki borsa bir Şirket in büyümesinde önemli bir enstrüman. Borsa sayesinde yatırım yaptık bunlar şunlar oldu diyor. Ancak unutmaması gereken iş borsaya açılmakla bitmiyor o sürecin devamı için borsada güvenilir, fonların reel olarak yatırım yapabildiği, belli endekslere dahil olmuş bir tahtayı oluşturabilmek gerekir. Böyle bir masa 2 kasa şirket tahtaları gibi geleni geçeni öpeyim tahtası olmak bu Şirkete yakışmıyor.

Sayfa 307/308 İlkİlk ... 207257297305306307308 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •