Sayfa 663/664 İlkİlk ... 163563613653661662663664 SonSon
Arama sonucu : 5310 madde; 5,297 - 5,304 arası.

Konu: EGEEN - Ege Endüstri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,477
    Endex te manipülasyon yapılan onca kağıt varken onlar düşer . Bankalar Düşen faiz ile zarar eder . Enflasyon ile karlar yok olacaktıur ama EGEEN ihracat kağıdıdır ona bir halt olmaz. Fiyata dikkat et 19200 TL den buraya geldi . Her hisse tepki verdi. Bilançosu KÖTÜ olanlar dahi tepkisini verdi. Kar eden Yatırım Yapan Egeen ise yatay da dahi kalamadı . Burası dibinin dibi dir !..
    Düşerse Spekülasyondur geçicidir. Bunu da zaten bilanço ile göreceğiz Kötü bilanço açıklar ise O zaman adama sorarlar 35 Milyon Euro yatırım neden yaptın . Bizim kazanılmış eski karlarımızı temettü olarak vereceğine yeni FAbrika arsası kiralayıp üstüne yatırı ( Mezarı) neden koydun. KAr bilançoda dururken neden zarar yazdın ? derler.
    Borsada yatırım yaparken gezegenimize Ay düşer mi diye olasılık hesabı yapmak olmaz. Bu kadar kötü olay oldu bir tane daha olursa ona da bu yatırımcı aşılandı Yemezler derim Gülerek karşılarım.
    Sabah sabah oğlum sordu zaten . MB de zart zurt olmuş ne dersin bu gün ne kadar eksi olur BiSt dedi, güldüm. Millet şerbetlendi Bu milleti akrep soksa güler geçer bence Artı açar dedim. Hayret etti. Bunda hayretlik bir şey yok ki. Tüm kötü olaylar oldu hatta olmaması geren kötü olaylar dahi oldu. DAha kötüsü vız gelir tırıs gider artık. AL dedim. Oğlum 6 ayda 1600% yapmış olsa tmm haklısın derim. Bundan sonra hiç bir şey koymaz bana. Hatta maçası yiyorsa 200 TL yapsın birer birer değil beşer onar alırım da bu millet bana bırakmaz şirketi satın alır. HAydi hayırlı sabahlar keyfinizi bozmayın.

Alıntı Originally Posted by aloneman42 Yazıyı Oku
    Keşke bunu yazmasaydın , hisse 8020 altına gelirse ki endekse paralel olarak gelme ihtimali de var , herkes sen düşürmüşsün gibi yazacak, haaaa 8020 den -%10 civarı risk göze alınarak alınabilir demek istediyseniz bir şey demiyorum , her hisseyi her fiyata alırken risk vardır.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,477
    Benimde anlatmaya çalıştığım olay budur !..
    Bedelsiz verirse yeme yanında yat olur ...
    Katılıyorum .

Alıntı Originally Posted by bendosto Yazıyı Oku
    Eskiler yazmıyır. Biz acemiyiz. Ama bir kaç noktayı vurgulamak isterim. Yanlışım varsa affola.
    1- Egeen kolay kolay bedelsiz verecek bir şirket değil. Bunun bir sürü sebebi var. Bunlardan belki en önemlisi bedelsiz ile sermayeye ekleyeceği parayı sonradan temettü ile geri alamayacak olması. Her an temettü ile çoğunu alabileceği parayı neden sermayeye eklesin. Şirketi satarsa bu para gidiyor.
    2- Egeen bedelsiz verecek olsa bile bir zamanlar 500 bin civarı Lotu olan sonradan 100 bine düştüğü söylenen Enver çeviğin elinde bu kadar lot varsa patron bunu yedirir mi? Belki bedelsiz için Enver çeviğin elindeki lotları satmasını bekliyorlardır.
    3- Son 1-2 yıldır patronlar 40 bin lot civarı satış yapmışken bedelsiz verir mi? Patronların sattıklarını geri koymadan bedelsiz beklemek çok iyimser bir bekleyiş olur.
    3-Kurumsal bir şirketten öte aile şirketi olduğu gerçeği ile bedelsiz verme ihtimali yine zayıflıyor.
    4-Bir ihtimal vergiden kaçma amaçlı bedelsiz verir diyorduk ama o ihtimalde zayıfladı. Yeni fabrika ile serbest bölge vergisel avantajını da kaptılar.

Bu kağıtta bedelsiz beklemeyi bırakıp, yeni fabrikanın tam üretime geçmesiyle birlikte,
    1=Satışların önce eski seviyeyi yakalaması, sonrasında yükselen bir ivme ile artış.
    2=Doların güç kazanması ile karlılığın yükselmesi.Dolar karlılığı inanılmaz baskılıyor.
    3=Yeni iştiraklerin çeşitli anlaşmalar yapması.
    4=Uzun vadeli borçlandığı,2030 yılında bitecek olan kalan (4 taksit) ifc taksitlerini bitirmesi.
    5=Sektöründeki diğer firmalara göre alınabilecek rasyonlara sahip olması. (bu son bir yıldır katmercilerin lehineydi ve sonuç ortada
    6= Yeniden katılım endeksine girmesi
    7=Yeniden bist 50 içerisine girmesi
    Bunların hepsi belki peşpeşe gelir ve hisse toparlar. Fakat özellikle kağıda son 1-2 yılda 14-15-17 binlerden girenler büyük zararda. İşin içine enflasyonu da dahil ettiğimizde bu insanların kar edebilmesi için egeen fiyatının 30-35 bin bandına çıkması lazım. O da her şeyin fiyatı sabit kalırsa.

İşimiz zor vesselam. Allah herkese gönlüne göre versin.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    7,477
    Bedelsiz e kafayı takanlar 19200 TL den ayrıldı arada gelirler . Bilanço için alanlar 350 TL - 550 tl Arasında aldılar 19000 Civarı bende dahil verdiler . ben 14000- 16000 aralığından döneceğini düşündüm bedelini ödedim. Merak etmeye gerek yok geleceklerdir. Hepsi Temel analizi iyi biliyorlar .

Alıntı Originally Posted by Karanuras2 Yazıyı Oku
    Desiber diye bir üstat vardı ara sıra gelir yazar bilgilenirdik bu ara gelmiyor gelse birkaç kelam etse memnun oluruz
    Yine efe09 bir üstat daha vardı ayrıldı tukas a gitti kendinde Ege endüstri olmamasına rağmen gelir bilgi verirdi keşke gelsede bilgi verse heriki arkadaşa da şimdiden teşekkürler.

4.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Endex te manipülasyon yapılan onca kağıt varken onlar düşer . Bankalar Düşen faiz ile zarar eder . Enflasyon ile karlar yok olacaktıur ama EGEEN ihracat kağıdıdır ona bir halt olmaz. Fiyata dikkat et 19200 TL den buraya geldi . Her hisse tepki verdi. Bilançosu KÖTÜ olanlar dahi tepkisini verdi. Kar eden Yatırım Yapan Egeen ise yatay da dahi kalamadı . Burası dibinin dibi dir !..
    Düşerse Spekülasyondur geçicidir. Bunu da zaten bilanço ile göreceğiz Kötü bilanço açıklar ise O zaman adama sorarlar 35 Milyon Euro yatırım neden yaptın . Bizim kazanılmış eski karlarımızı temettü olarak vereceğine yeni FAbrika arsası kiralayıp üstüne yatırı ( Mezarı) neden koydun. KAr bilançoda dururken neden zarar yazdın ? derler.
    Borsada yatırım yaparken gezegenimize Ay düşer mi diye olasılık hesabı yapmak olmaz. Bu kadar kötü olay oldu bir tane daha olursa ona da bu yatırımcı aşılandı Yemezler derim Gülerek karşılarım.
    Sabah sabah oğlum sordu zaten . MB de zart zurt olmuş ne dersin bu gün ne kadar eksi olur BiSt dedi, güldüm. Millet şerbetlendi Bu milleti akrep soksa güler geçer bence Artı açar dedim. Hayret etti. Bunda hayretlik bir şey yok ki. Tüm kötü olaylar oldu hatta olmaması geren kötü olaylar dahi oldu. DAha kötüsü vız gelir tırıs gider artık. AL dedim. Oğlum 6 ayda 1600% yapmış olsa tmm haklısın derim. Bundan sonra hiç bir şey koymaz bana. Hatta maçası yiyorsa 200 TL yapsın birer birer değil beşer onar alırım da bu millet bana bırakmaz şirketi satın alır. HAydi hayırlı sabahlar keyfinizi bozmayın.
    Birşeyler anlatmışsınız ama o kadar devrik cümle varki birtek kendiniz anlamışsınızdır diye düşünüyorum. Liseden terkmisiniz? Konuşma özürlü CEO da aynı sizin gibi, akrabalık varmı yoksa ? YTD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,571
    Bistte sadece Egeen vardır; geri kalan her şey pul koleksiyonculuğudur.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

6.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Bedelsiz e kafayı takanlar 19200 TL den ayrıldı arada gelirler . Bilanço için alanlar 350 TL - 550 tl Arasında aldılar 19000 Civarı bende dahil verdiler . ben 14000- 16000 aralığından döneceğini düşündüm bedelini ödedim. Merak etmeye gerek yok geleceklerdir. Hepsi Temel analizi iyi biliyorlar .
    19000 gördü mü ben hatırlamıyorum ama şunu hatırlıyorum 12500 den biraz daha aldım, diye yazmıştınız , ben de keşke almasaydın , diye yazmıştım , hayırlısı olsun inşaallah herkes kazanır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,571
    Egeen Allah seni bildigi gibi yapsin yillarimiz gitti senin yüzünden yillarimiz!Yaptigin yatirimi da girdigin sektörü de kurdugun start upi da fiyatladin da böyle sürtüyorsun değil mi 7887lerde!!!Ettigini cekesin!
    Bistte sadece Egeen vardır; geri kalan her şey pul koleksiyonculuğudur.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Sayfa 663/664 İlkİlk ... 163563613653661662663664 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •