Sayfa 437/437 İlkİlk ... 337387427435436437
Arama sonucu : 3494 madde; 3,489 - 3,494 arası.

Konu: Sistem Takibi - III

1. ASELS...

Ara ara bakıyorum. Son SAT sinyalinden sonra düşüş zaman içerisinde hızlanmış...!!!

Her zaman söylediğim gibi:

Her sistemin avantaj ve dezavantajları vardır. TLB biraz gecikmeli çalışıyor. O nedenle henüz SAT vermemiş durumda...

Bu durum daha önceki düzeltmelerde sakince beklemeyi sağlamışken, bu defa da sağlayacak mı, bilemeyiz...???

Bunun yanında birçok sistem daha bugün SAT vermiş durumda. Oysa Mum Analiz daha erken uyarı yapmış. Bazen de bu gecikiyor. Bu durumda da insanın kafası karışıyor olabilir...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. ASELS...

Yine de bence en başarılı sinyali yine bu sistem vermiş...

9 yandığında iş bitmiş ve sonrasında SAT gelmiş...

Göstergeler zaten düşüşe işaret ediyorlar...!!!

Bir ihtimal 231.1 'e kadar gidebilirdi ama yapamamış...!!!

3. Yarın ola hayrola..

Sohbet etmek isteyen varsa, biraz daha buralardayım...

Olmadı yarın devam ederiz...

4.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Yarın ola hayrola..

İyi geceler T/A hocam, mesajınızı geç gördüm. Sohbet etmek isterdim ama gece gece sizi yormak istemedim.

TLB tablosu çok güzel olmuş. Trade etmediğinizi ve kendinizi eğitime verdiğinizi yazmışsınız.

Size lazım olmasa da bizlere özellikle bana lazım olacak bir soru sormak istiyorum.

Siz ne zaman müsait olursanız ve de cevap vermek isterseniz, birazdan yazacağım.
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

5. Emeklerine sağlık.....teşekkür ederim....
    16.07.2024 - 10.12.2024

6.  Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Yarın ola hayrola..

Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    İyi geceler T/A hocam, mesajınızı geç gördüm. Sohbet etmek isterdim ama gece gece sizi yormak istemedim.

TLB tablosu çok güzel olmuş. Trade etmediğinizi ve kendinizi eğitime verdiğinizi yazmışsınız.

Size lazım olmasa da bizlere özellikle bana lazım olacak bir soru sormak istiyorum.

Siz ne zaman müsait olursanız ve de cevap vermek isterseniz, birazdan yazacağım.
    Konu; SAT sinyali

T/A Hocam;

Yıllardır borsayla uğraşmaktayım. Malum, piyasalarda genellikle kullanılan ve para kazanmak için gereken doğru zamanda ALMAK ve zamanı gelince de SATMAK. Bunu için bir trend yakalamak ve süren trendin en az %60-70’ini almak olarak düşünmekteyim. Yani belirli bir sürede %100 prim sağlayan bir hisseden % 60 kazanmak olarak düşünülebilir. Rakamlar kişinin kendi risk algısına göre değişebilir. Bu yüzden rakamlara değil de yöntemlere daha fazla ağırlık verilmesi gerekir denilebilir.

Yıllardır edindiğim tecrübelere göre AL yerinin tespitinde çok az hata yapıyorum. Ama pozisyon ZARAR’a girince psikolojimin kaldırmadığı yerde satıyorum. Ama asıl konu bu değil. ALIŞ emri verdiğimde çok yüksek bir yüzde ile açtığım işlemler hemen hemen iyi karlar yakalıyor.

Benim zorlandığım nokta KAR AL noktası… Bunu çözebilmek için hangi yöntem ya da yöntemler kullanılabilir bunu konuşmak istiyorum…
    Aklıma gelenleri yazmak istiyorum;

MACD; ALIŞ yerinin tespitinde rahatlıkla kullandığımız MACD sat sinyali verdiğinde acaba tuzak olabilir mi sorusuyla pozisyonda kalıp zararın büyümesine neden oluyor…

İz Süren Stop; Hiç kullanmadım…

Bollinger Bandı; Bant genişliğinin belirli bir yüzdeye ulaşması ve bandın açılması ile SAT işleminin gerçekleştirilmesi…
    StochRSI; 0.20 ve 0.80 seviyelerinin geçildikten sonra 0.80 seviyesinin tekrar aşağı kırılması ve buna göre SAT işlemini gerçekleştirilmesi…

Kendi oluşturduğumuz bant genişliklerinin genişlemesi ile oluşan SAT işlemini gerçekleştirilmesi…

Kapanışın 7 günlük en düşük seviyede gerçekleşmesi ile oluşan SAT işlemini gerçekleştirilmesi… (Rakamlar örnektir…)

Son kapanış barının o günün zirvesinden %7’den fazla düşmesi ve bunun sonucu oluşan SAT işlemini gerçekleştirilmesi… (Rakamlar örnektir)

Hacim miktarının artıp azalması ile ilgili yapılan SATIŞ işlemleri…

Bunlara benzer sayısız indikatör örnekleri verilebilir. Bazen de mum formasyonları ile satış gerçekleştirilebiliyor. Bunların hiçbirinde geriye dönük test gerçekleştirmedim.

Hocam sizin geliştirdiğiniz sistemler ya da tecrübelerinize göre SATIŞ işlemi ile ilgili nasıl bir disiplin sağlanabilir. Zamanınız olursa cevaplarsanız çok sevinirim.

Selamlar, saygılar...
    “Başarısızlık yeniden ve daha zekice başlayabilme fırsatından başka bir şey değildir.” Henry Ford

Sayfa 437/437 İlkİlk ... 337387427435436437

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •